Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: «Φύκια για… μεταξωτά κλινοσκεπάσματα» από τους βουλευτές της ΝΔ σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης!

«Εκεί που μας χρω­στού­σαν… βγή­καν και ευερ­γέ­τες!» σχο­λιά­ζει η ΤΕ Υγεί­ας — Πρό­νοιας της ΚΟ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ για το γεγο­νός ότι υπο­ψή­φια βου­λευ­τής της ΝΔ «θυμή­θη­κε προ­ε­κλο­γι­κά να μοι­ρά­σει κλι­νο­σκε­πά­σμα­τα σε νοσο­κο­μεία της πόλης μας και, συγκε­κρι­μέ­να, στο ΨΝΘ και στο ΑΧΕΠΑ, την ίδια ώρα που ετοι­μά­ζουν την πλή­ρη εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση της Υγεί­ας και τα δημό­σια νοσο­κο­μεία έγι­ναν κοι­λά­δα των Τεμπών!».

Η ΤΕ Υγεί­ας σημειώνει:

«Η ΝΔ μοιράζει…“καθρεφτάκια για ιθα­γε­νείς” τη στιγ­μή που:

Η υπο­στε­λέ­χω­ση σε υγειο­νο­μι­κό προ­σω­πι­κό και οι κενές οργα­νι­κές θέσεις στα νοσο­κο­μεία αγγί­ζουν το 40%.

Κόσμος πεθαί­νει αβο­ή­θη­τος στο σπί­τι του ή σε καρό­τσες αυτο­κι­νή­των λόγω τρα­γι­κών ελλεί­ψε­ων πλη­ρώ­μα­τος ΕΚΑΒ.

Η λίστα ανα­μο­νής για μία χει­ρουρ­γι­κή επέμ­βα­ση αγγί­ζει ή και ξεπερ­νά τα 2 χρόνια.

Ολό­κλη­ρα τμή­μα­τα και κλι­νι­κές, όπως η Καρ­διο­χει­ρουρ­γι­κή του Παπα­νι­κο­λά­ου λόγω έλλει­ψης προ­σω­πι­κού καταρ­ρέ­ουν, ενώ στα πρό­θυ­ρα βρί­σκο­νται και τόσες άλλες, όπως το Μικρο­βιο­λο­γι­κό του ΨΝΘ.

Ακό­μη και στο πρω­ι­νό ωρά­ριο του ΨΝΘ το νοση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό είναι λιγό­τε­ρο και από το προ­σω­πι­κό ασφαλείας.

Για­τροί σε νοσο­κο­μεία της πόλης έχουν μετα­τρα­πεί σε περιο­δεύ­ο­ντα θία­σο με ανα­γκα­στι­κές μετα­κι­νή­σεις σε άλλα νοσο­κο­μεία για να βου­λώ­σουν τρύπες.

Ειδι­κό νοσο­κο­μείο όπως το ΨΝΘ εν έτει 2023 δεν δια­θέ­τει αξο­νι­κό τομο­γρά­φο, αλλά ούτε και το ανα­γκαίο προ­σω­πι­κό για στελέχωση.

Η ΠΦΥ είναι κυριο­λε­κτι­κά σμπα­ρα­λια­σμέ­νη με μόλις 20 παι­διά­τρους σε όλη τη Θεσ­σα­λο­νί­κη για 1,1 εκατ. πληθυσμού.

ΝΔ μαζί με ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφι­σαν και υλο­ποί­η­σαν τη λει­τουρ­γία των νοσο­κο­μεί­ων σε ΑΕ, όπου ένα σεντό­νι θεω­ρεί­ται είδος προς εξα­φά­νι­ση! Ε, φτά­νει πια το θρά­σος και ο εμπαιγ­μός με τις ζωές μας!

Καλού­με τους υγειο­νο­μι­κούς, τον λαό της Θεσ­σα­λο­νί­κης να γυρί­σει την πλά­τη σε δήθεν σωτή­ρες και όψι­μους ευερ­γέ­τες, για­τί η υγεία μας δεν είναι εμπό­ρευ­μα ούτε παζα­ρεύ­ε­ται με τάχα αγα­θο­ερ­γί­ες. 25 Ιού­νη να κάνει κρι­τή­ριο την ίδια του πεί­ρα και τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες του. Να κάνει το βήμα για ΚΚΕ πιο ισχυ­ρό για­τί… μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό!».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο