Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚ Τουρκίας για τις εκλογές της 24ης Ιούνη: «Αυτή η τάξη πραγμάτων πρέπει να ανατραπεί!»

Σε ανα­κοί­νω­ση του με τίτλο «Αυτή η τάξη πραγ­μά­των θα ανα­τρα­πεί – Ο λαός έχει επι­λο­γή», το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Τουρ­κί­ας (TKP) ανα­φέ­ρει ότι η χώρα βρί­σκε­ται σε πολι­τι­κό αδιέ­ξο­δο που συν­δέ­ε­ται τόσο με το κυβερ­νών κόμ­μα όσο και με αυτά της αντι­πο­λί­τευ­σης. Σε το αδιέ­ξο­δο, σημειώ­νει το ΚΚ Τουρ­κί­ας, δε μπο­ρεί να δοθεί λύση με τις πρό­ω­ρες εκλο­γές όπως ισχυ­ρί­ζε­ται ο Ερντο­γάν και ο συνέ­ται­ρος του Μπα­χτσε­λί (ηγέ­της του εθνι­κι­στι­κού-φασι­στι­κού «MHP»).

Οι ρίζες του αδιε­ξό­δου που βιώ­νει η χώρα, ανα­φέ­ρει η ανα­κοί­νω­ση του TKP, βρί­σκο­νται στην πλή­ρη στα­σι­μό­τη­τα της οικο­νο­μί­ας, στην εξω­τε­ρι­κή πολι­τι­κή που “στρι­φο­γυ­ρί­ζει ακού­ρα­στα” στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό κόσμο, στο γεγο­νός ότι οι λαϊ­κές μάζες είναι αβο­ή­θη­τες και κατα­δι­κα­σμέ­νες στην από­γνω­ση. «Αυτή είναι η κοι­νω­νι­κή δομή που συνε­χώς δημιουρ­γεί φτώ­χεια, ανερ­γία, αδι­κία και τυραν­νία» ανα­φέ­ρει το ΚΚ Τουρκίας.

«Αυτή η τάξη πραγ­μά­των πρέ­πει να ανα­τρα­πεί», υπο­γραμ­μί­ζει η ανα­κοί­νω­ση και προ­σθέ­τει: «Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Τουρ­κί­ας θα δρά­σει σύμ­φω­να με αυτήν την ανά­γκη και θα επι­μέ­νει στο γεγο­νός ότι το παρόν σύστη­μα της εκμε­τάλ­λευ­σης έχει φτά­σει στο τέλος του δρό­μου. Το ΤΚΡ εκπρο­σω­πεί τη μόνη πραγ­μα­τι­κή επι­λο­γή για το λαό, τη μόνη διέ­ξο­δο απ’ το σκοτάδι». 

Το ΚΚ Τουρ­κί­ας καλεί τους εργα­ζό­με­νους και τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα της γει­το­νι­κής χώρας να κλεί­σουν την πόρ­τα στις ψεύ­τι­κες υπο­σχέ­σεις του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος ΑΚΡ, δίνο­ντας με την ψήφο και την στή­ρι­ξη τους στο ΤΚΡ απά­ντη­ση στην χρό­νια τυραν­νία του Ερντογάν. 

Επι­πλέ­ον, όπως σημειώ­νει η ανα­κοί­νω­ση, το Κόμ­μα πλη­ροί όλα τα κρι­τή­ρια για συμ­με­το­χή σε εκλο­γές, ανα­φέ­ρο­ντας χαρα­κτη­ρι­στι­κά πως «το ΚΚ Τουρ­κί­ας δεν θα αφή­σει τους εργα­ζό­με­νους και το λαό χωρίς επι­λο­γή στις εκλο­γές της 24ης Ιούνη».

Τέλος, το ΚΚ Τουρ­κί­ας καλεί τις εργα­τι­κές-λαϊ­κές μάζες να πάρουν μαζι­κά μέρος στις εκδη­λώ­σεις της 1ης Μάη. «Εκεί­νη τη μέρα», υπο­γραμ­μί­ζε η ανα­κοί­νω­ση, «εχθροί και φίλοι να δουν ποιοί είναι οι πραγ­μα­τι­κοί ιδιο­κτή­τες αυτής της χώρας». 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο