Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Μήνυμα αλληλεγγύης στο Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ιταλίας

Μήνυ­μα αλλη­λεγ­γύ­ης στο Μέτω­πο Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας της Ιτα­λί­ας στέλ­νει το ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορ­μή τον δίκαιο αγώ­να των μαθη­τών της Ιταλίας.

Όπως ανα­φέ­ρει:

«Η Κομ­μου­νι­στι­κή Νεο­λαία Ελλά­δας στη­ρί­ζει τον δίκαιο αγώ­να των μαθη­τών της Ιτα­λί­ας. Εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη της στο Μέτω­πο Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας της Ιτα­λί­ας, στα μέλη και τους φίλους του, που βρί­σκο­νται στην πρώ­τη γραμ­μή αυτού του αγώνα.

Οι μαζι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις των μαθη­τών στην Ιτα­λία, που απλώ­νο­νται τις τελευ­ταί­ες μέρες σε πάνω από 30 πόλεις της γει­το­νι­κής χώρας, πυρο­δο­τή­θη­καν από το νέο εργο­δο­τι­κό έγκλη­μα που είχε ως θύμα, λόγω της έλλει­ψης των απα­ραί­τη­των μέτρων προ­στα­σί­ας, τον μαθη­τή Λορέν­τσο Παρέ­λι, που έκα­νε τη μαθη­τεία του σε εργο­στά­σιο μεταλ­λουρ­γί­ας. Ο 18χρονος κατα­πλα­κώ­θη­κε από σιδε­ρό­βερ­γα κατά την τελευ­ταία μέρα της μαθη­τεί­ας του στις 21 Γενάρη.

Οι κινη­το­ποι­ή­σεις αυτές απο­τε­λούν απά­ντη­ση στην πολι­τι­κή που τσα­κί­ζει τα εργα­σια­κά και μορ­φω­τι­κά δικαιώ­μα­τα των νέων στην Ιτα­λία, όπως και στην Ελλά­δα, για την εξα­σφά­λι­ση της κερ­δο­φο­ρί­ας των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων. Η μαθη­τεία χωρίς κανέ­να εργα­σια­κό δικαί­ω­μα είναι υπο­χρε­ω­τι­κή στην Ιτα­λία για όλους τους μαθη­τές, μετά από τη νομο­θε­σία που ψήφι­σε η σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κή κυβέρ­νη­ση Ρέν­τσι το 2016.

Οι κινη­το­ποι­ή­σεις των μαθη­τών δέχτη­καν την κρα­τι­κή κατα­στο­λή. Μάλι­στα, στο Τορί­νο, πάνω από 40 μαθη­τές οδη­γή­θη­καν στο νοσο­κο­μείο. Για άλλη μια φορά απο­δει­κνύ­ε­ται ότι όπως κι αν ονο­μα­στεί η αστι­κή κυβέρ­νη­ση — “δεξιά”, “αρι­στε­ρή” ή “τεχνο­κρα­τών”, όπως στην περί­πτω­ση της Ιτα­λί­ας- το αστι­κό κρά­τος “δου­λεύ­ει ρολόι” όταν πρό­κει­ται για τα κέρ­δη του κεφα­λαί­ου και την κατα­στο­λή του λαού, ακό­μα και μαθη­τών, ενώ “μένει μετε­ξε­τα­στέο” όταν πρό­κει­ται για την εξα­σφά­λι­ση των λαϊ­κών ανα­γκών και της ίδιας της ζωής της νεολαίας.

Η απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα των μαθη­τών, με μπρο­στά­ρη­δες τα μέλη του Μετώ­που Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας Ιτα­λί­ας, δίνει την καλύ­τε­ρη απά­ντη­ση στην κρα­τι­κή κατα­στο­λή με νέες, πιο μαζι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις για ζωή, μόρ­φω­ση και δου­λειά με δικαιώματα.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!».

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο