Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Στο Καρπενήσι στις 12–14 Ιούλη το 28ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο

«Εμπνε­ό­μα­στε, Διδα­σκό­μα­στε, Συνε­χί­ζου­με. Με το ΚΚΕ μπρο­στά για το δίκιο του λαού»! 

Με αυτό το σύν­θη­μα, το φετι­νό 28ο Αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό Διή­με­ρο της ΚΝΕ ταξι­δεύ­ει στο Καρ­πε­νή­σι, στην καρ­διά της Ρού­με­λης, από τις 12 έως τις 14 Ιού­λη.

Το Καρ­πε­νή­σι έχει συν­δε­θεί με κορυ­φαί­ες στιγ­μές της επα­να­στα­τι­κής δρά­σης του 20ού αιώ­να στη χώρα μας και ανα­δει­κνύ­ο­νται βασι­κές πλευ­ρές της στρα­τη­γι­κής του Κόμ­μα­τος στην ανά­πτυ­ξη της ταξι­κής πάλης κατά την κρί­σι­μη δεκα­ε­τία του 1940. Ολη η ευρύ­τε­ρη περιο­χή συν­δέ­ε­ται άμε­σα με την ίδρυ­ση των πρώ­των ανταρ­το­ο­μά­δων του ΕΛΑΣ, τη δρά­ση του ΚΚΕ την περί­ο­δο της Κατο­χής και της Απε­λευ­θέ­ρω­σης. Στις Κορυ­σχά­δες (χωριό δίπλα στο Καρ­πε­νή­σι) πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το Εθνι­κό Συμ­βού­λιο στις 14 Μάη 1944, όπου λει­τουρ­γεί σήμε­ρα και αντί­στοι­χο μου­σείο. Επί­σης, φέτος συμπλη­ρώ­θη­καν 70 χρό­νια από τη νικη­φό­ρα μάχη και κατά­λη­ψη του Καρ­πε­νη­σί­ου (21/1/1949 — 8/2/1949) από τον Δημο­κρα­τι­κό Στρα­τό Ελλάδας.

Σε κάθε γωνιά της περιο­χής, στα βου­νά και τα χωριά της, γρά­φτη­καν λαμπρές σελί­δες Ιστο­ρί­ας του λαϊ­κού κινή­μα­τος, που μέχρι και σήμε­ρα παρα­μέ­νουν ανε­ξί­τη­λα χαραγ­μέ­νες. Εμπνέ­ουν κάθε νέα και νέο που επι­λέ­γει τον δρό­μο του οργα­νω­μέ­νου αγώ­να για τον σοσια­λι­σμό — κομ­μου­νι­σμό. Αυτά τα μονο­πά­τια θα περ­πα­τή­σουν οι νέοι και οι νέες που θα συμ­με­τά­σχουν στο φετι­νό Διή­με­ρο, αυτές τις σελί­δες Ιστο­ρί­ας θα γνωρίσουν.

Να σημειω­θεί ότι για 7η χρο­νιά, η ΚΝΕ θα φιλο­ξε­νή­σει και φέτος τις δυο μέρες του Αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κού Διη­μέ­ρου παι­δι­κή κατα­σκή­νω­ση για παι­διά μεγα­λύ­τε­ρων τάξε­ων του Δημο­τι­κού και Γυμνα­σί­ου. Συντρο­φι­κό­τη­τα, γνώ­ση, διεκ­δί­κη­ση, παι­χνί­δια, γέλια, τρα­γού­δια, δημιουρ­γία, αλλη­λεγ­γύη, αγώ­νας… είναι λέξεις που συνα­ντιού­νται κάθε χρό­νο στις παι­δι­κές κατα­σκη­νώ­σεις των Διη­μέ­ρων για τα παι­διά που συμμετέχουν!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο