Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κολωνός — βιασμός 12χρονης: Στη φυλακή ο 36χρονος υπάλληλος νοσοκομείου

Υπέρ της προ­φυ­λά­κι­σης του τρί­του εκ των κατη­γο­ρου­μέ­νων που απο­λο­γή­θη­καν την περα­σμέ­νη Τετάρ­τη ως «πελά­τες» του Ηλία Μίχου, οι οποί­οι είχαν συνα­ντη­θεί με το 12χρονο κορί­τσι, θύμα βια­σμού και εκπόρ­νευ­σης, τάχθη­κε το Συμ­βού­λιο Πλημ­με­λειο­δι­κών. Το δικα­στι­κό Συμ­βού­λιο κλή­θη­κε να λύσει την δια­φω­νία που προ­έ­κυ­ψε ανά­με­σα στην ανα­κρί­τρια της υπό­θε­σης και τον εισαγ­γε­λέα ως προς την ποι­νι­κή μετα­χεί­ρι­ση του κατηγορούμενου.

Οι δικα­στές του Συμ­βου­λί­ου που εξέ­τα­σαν την υπό­θε­ση του 36χρονου, εργα­ζό­με­νου σε δημό­σιο νοσο­κο­μείο, υιο­θέ­τη­σαν την άπο­ψη που είχε δια­τυ­πώ­σει μετά την απο­λο­γία του κατη­γο­ρού­με­νου ο εισαγ­γε­λέ­ας, ο οποί­ος είχε ζητή­σει να οδη­γη­θεί και αυτός στην φυλα­κή, όπως έγι­νε και με τους άλλους δύο κατη­γο­ρού­με­νους, για γενε­τή­σια πρά­ξη με ανή­λι­κο ένα­ντι αμοι­βής. Αντί­θε­τα με τον εισαγ­γε­λέα, η ανα­κρί­τρια της υπό­θε­σης είχε δια­τυ­πώ­σει την θέση ότι ο 36χρονος δεν πρέ­πει να οδη­γη­θεί στην φυλα­κή, κρί­νο­ντας ότι τα στοι­χεία σε βάρος του δεν είναι επαρκή.

Το Συμ­βού­λιο φαί­νε­ται να έλα­βε υπό­ψη του για την από­φα­ση που έλα­βε, το γεγο­νός ότι ο 36χρονος ανα­γνω­ρί­στη­κε από το παι­δί, με το οποίο ο κατη­γο­ρού­με­νος φέρε­ται να ήρθε σε επα­φή τον περα­σμέ­νο Ιούλιο.

Μετά την από­φα­ση για τον 36χρονο, οι κατη­γο­ρού­με­νοι που βρί­σκο­νται προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νοι για την υπό­θε­ση είναι συνο­λι­κά έξι πρό­σω­πα μετα­ξύ των οποί­ων και η μητέ­ρα του κοριτσιού.

 

Αρθού­ρος Ρεμπώ Επα­να­στά­της και μπο­έμ ΜΙΚΡΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο