Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κούβα: Γραμματόσημο με τη φιγούρα του Φιντέλ Κάστρο κυκλοφορεί σχεδόν δύο χρόνια μετά τον θάνατό του

Τα ταχυ­δρο­μεία της Κού­βας εξέ­δω­σαν χθες Τρί­τη ένα γραμ­μα­τό­ση­μο με τη φιγού­ρα του Φιντέλ Κάστρο, σχε­δόν δύο χρό­νια μετά τον θάνα­τό του.

Το γραμ­μα­τό­ση­μο δεί­χνει στο πάνω μέρος του τον πατέ­ρα της κου­βα­νι­κής επα­νά­στα­σης του 1959 με τη σημαία της Κού­βας στο φόντο. Κάτω από αυτή την εικό­να παρου­σιά­ζε­ται η εμβλη­μα­τι­κή πλα­τεία της Επα­νά­στα­σης στην Αβάνα.

«Είναι το πρώ­το γραμ­μα­τό­ση­μο με τη φιγού­ρα του Φιντέλ Κάστρο Ρους μετά την φυσι­κή του απώ­λεια» στις 25 Νοεμ­βρί­ου 2016, διευ­κρί­νι­σε το υπουρ­γείο Επι­κοι­νω­νί­ας στον ιστό­το­πό του.

Η έκδο­ση του γραμ­μα­το­σή­μου εντάσ­σε­ται στους εθνι­κούς εορ­τα­σμούς που ξεκι­νούν σήμε­ρα για την 150η επέ­τειο της έναρ­ξης της μάχης για την ανε­ξαρ­τη­σία της Κού­βας από την Ισπα­νία στις 10 Οκτω­βρί­ου 1868, πρό­σθε­σε το υπουργείο.

Με την ευκαι­ρία αυτή και άλλοι ήρω­ες της ιστο­ρί­ας της Κού­βας, όπως ο Κάρ­λος Μανου­έλ ντε Σεσπέ­δες που πολέ­μη­σε για την ανε­ξαρ­τη­σία του νησιού, αλλά και οι επα­να­στά­τες Φρανκ Παίς, Καμί­λο Σιεν­φου­έ­γος και Ερνέ­στο «Τσε» Γκεβάρα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο