Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΟ Ν. Ιωνίας του ΚΚΕ: Καταγγέλλουν την αλλοίωση του μνημείου του Μπλόκου της Καλογρέζας από τη δημοτική αρχή

Την προ­σβο­λή και αλλοί­ω­ση του μνη­μεί­ου του Μπλό­κου της Καλο­γρέ­ζας από τη δημο­τι­κή αρχή, καταγ­γέλ­λουν σε ανα­κοί­νω­σή τους οι Κομ­μα­τι­κές Οργα­νώ­σεις Ν. Ιωνί­ας του ΚΚΕ. Συγκε­κρι­μέ­να, στην ανα­κοί­νω­ση επι­ση­μαί­νε­ται: «Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, κατά τη διάρ­κεια της καρα­ντί­νας, με εντο­λή της δημο­τι­κής αρχής, ξερι­ζώ­θη­καν κάποια από τα 22 κυπα­ρίσ­σια που είχαν τοπο­θε­τη­θεί στο χώρο, για να συμ­βο­λί­ζουν τα 22 παλι­κά­ρια του μπλό­κου, που εκτε­λέ­στη­καν το Μάρ­τη του ’44 από τους χιτλε­ρι­κούς ναζί και τους ντό­πιους συνερ­γά­τες τους.

Η πρά­ξη αυτή της δημο­τι­κής αρχής προ­κα­λεί εύλο­γα ερω­τη­μα­τι­κά, αν συν­δυα­στεί με την κάλυ­ψη που έχει δώσει ουκ ολί­γες φορές σε αντι­κομ­μου­νι­στι­κές — φασι­στι­κές επι­θέ­σεις κατά τη διάρ­κεια συνε­δριά­σε­ων του δημο­τι­κού συμ­βου­λί­ου.

Απαι­τού­με την άμε­ση απο­κα­τά­στα­ση του χώρου του μνη­μεί­ου του Μπλό­κου της Καλογρέζας!

Για ένα να είναι σίγου­ρη η δημο­τι­κή αρχή: Την Ιστο­ρία και το προ­ο­δευ­τι­κό μέλ­λον της ανθρω­πό­τη­τας δεν μπο­ρεί με τίπο­τα να τα ξερι­ζώ­σει. Για το λαό και τη νεο­λαία της Νέας Ιωνί­ας, η θυσία των κομ­μου­νι­στών και αγω­νι­στών του Μπλό­κου της Καλο­γρέ­ζας θα είναι πάντα πηγή έμπνευ­σης και διδα­χή για όλες τις επό­με­νες γενιές, φωτί­ζο­ντας το δρό­μο του αγώ­να μέχρι την τελι­κή δικαί­ω­ση, την κατάρ­γη­ση της εκμε­τάλ­λευ­σης και της αδι­κί­ας, για να …“μπο­ρού­με να ανα­σαί­νου­με”, για να νική­σει η ζωή!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο