Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Κόπηκε» το κόμμα Μπογδάνου λόγω… ονοματοκλοπής

Από το Α1 Τμή­μα του Αρεί­ου Πάγου «κόπη­κε» ομό­φω­να το κόμ­μα «Πατριω­τι­κή Ένω­ση» των Κων­στα­ντί­νου Μπο­γδά­νου και Πρό­δρο­μου Εμφιε­τζό­γλου, λόγω συμ­βό­λου και ονό­μα­τος. Κατά συνέ­πεια δεν μπο­ρεί να συμ­με­τά­σχει στις επι­κεί­με­νες βου­λευ­τι­κές εκλο­γές της 21ης Μαΐ­ου 2023.

Σε βάρος του κόμ­μα­τος «Πατριω­τι­κή Ένω­ση» είχε κατα­τε­θεί ένστα­ση από το κόμ­μα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» ‑ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, στην οποία υπο­στη­ρί­χθη­κε ότι οι κύριοι Μπο­γδά­νος- Εμφιε­τζό­γλου του «υπέ­κλε­ψαν» το όνομα.

Οι αρε­ο­πα­γί­τες του Α1 Πολι­τι­κού Τμή­μα­τος, που είναι αρμό­διοι για τη νομι­μό­τη­τα συμ­με­το­χής των κομ­μά­των στις εκλο­γές, έκρι­ναν ομό­φω­να ότι δικαιού­χος του ονό­μα­τος «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ» είναι το κόμ­μα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» ‑ΕΛΛ. ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ.

Ακό­μη, από τον Αρειο Πάγο κρί­θη­κε ότι το σύμ­βο­λο της «Πατριω­τι­κής Ένω­σης» (δηλα­δή το αστέ­ρι της Βερ­γί­νας) είναι εθνι­κό σύμ­βο­λο και, εκ του νόμου, δεν επι­τρέ­πε­ται η χρή­ση του, ως κομ­μα­τι­κού συμβόλου.

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο