Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κύλησε ο τέντζερης…

«Βέβαια, όσο ψέμα ήταν ότι την Αθή­να απε­λευ­θέ­ρω­σε η Ελλη­νι­κή Αστυ­νο­μία, άλλο τόσο ψέμα είναι και αυτό που γρά­φει ο “Ριζο­σπά­στης”, ότι την απε­λευ­θέ­ρω­σε ο ΕΛΑΣ», είπε χτες στον «ΣΚΑΪ» ένας από τους γνω­στούς γελω­το­ποιούς του συστή­μα­τος, σχο­λιά­ζο­ντας υπο­τί­θε­ται τη μνη­μειώ­δη γκά­φα του παρου­σια­στή της ΕΡΤ, που παρα­λί­γο να μας πει, δια­βά­ζο­ντας το πρω­το­σέ­λι­δο του «Ριζο­σπά­στη του Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κου», ότι την Αθή­να την απε­λευ­θέ­ρω­σαν το ΝΑΤΟ και το FBI! Συνέ­χι­σε μάλι­στα με «εμβρι­θή» ανά­λυ­ση για τους «σύμ­μα­χους» που απε­λευ­θέ­ρω­σαν την Αθή­να, ενώ οι ναζί «έφευ­γαν συντεταγμένα». 

Περιτ­τό βέβαια να πει κανείς σε ανθρώ­πους με απο­στο­λή, για τις δεκά­δες μάχες που έδω­σε ο ΕΛΑΣ, στην Αθή­να και αλλού, κατά τη διάρ­κεια της υπο­χώ­ρη­σης των κατα­κτη­τών, μάχες σαν αυτή στην Ηλε­κτρι­κή στον Πει­ραιά και σε δεκά­δες άλλες γειτονιές. 

Αξί­ζει όμως να σχο­λια­στεί το πώς οι υπο­τι­θέ­με­νοι «ορκι­σμέ­νοι εχθροί» συνα­ντιού­νται τελι­κά στο διά ταύ­τα: Η κυβέρ­νη­ση και τα κρα­τι­κά ΜΜΕ, που κλί­νουν σε όλες τις πτώ­σεις το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, επι­χει­ρώ­ντας να βγά­λουν τη ραχο­κο­κα­λιά του, που ήταν το ΚΚΕ, να αλλοιώ­σουν τα διδάγ­μα­τα της λαϊ­κής αυτής επο­ποι­ί­ας και να τη φέρουν στα μέτρα της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής τους, με εκεί­νους που επι­χει­ρούν ωμά να ξανα­γρά­ψουν την Ιστο­ρία, με ψέμα­τα, παρα­χα­ρά­ξεις και ωμό αντι­κομ­μου­νι­σμό. Σαν να λέμε «κύλη­σε ο τέντζερης»…

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο