Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Τζέλλας: Με τον αγώνα μας, οι αγρότες μπορούμε να νικήσουμε

«Τώρα με τα πόδια και με τα τρα­κτέρ, αν δεν δικαιω­θού­με θα γίνει Κιλε­λέρ»! Με το σύν­θη­μα αυτό άνοι­ξε τη συγκέ­ντρω­ση ο Κώστας Τζέλ­λας, από το Μπλό­κο του Ε65, της Καρδίτσας.

«Είμα­στε εδώ σήμε­ρα αγρό­τες, κτη­νο­τρό­φοι και μελισ­σο­κό­μοι, από την Κρή­τη ως τον Έβρο», είπε και συνό­ψι­σε τα δίκαια αιτή­μα­τά τους κόντρα στην κοροϊ­δία της κυβέρ­νη­σης, για αφο­ρο­λό­γη­το αγρο­τι­κό πετρέ­λαιο, φθη­νό αγρο­τι­κό ρεύ­μα, επι­δό­τη­ση σε ζωο­τρο­φές και αγρο­τι­κά εφό­δια, τερ­μα­τι­σμό της πρα­κτι­κής «ελλη­νο­ποι­ή­σε­ων» προϊόντων.

Όσον αφο­ρά τη νέα ΚΑΠ κατήγ­γει­λε ότι η κυβέρ­νη­ση δεν έχει δώσει καμία απά­ντη­ση και λύση στο στραγ­γα­λι­σμό που επι­φέ­ρουν οι ρυθ­μί­σεις της. «Κάθε φορά που γίνε­ται ανα­θε­ώ­ρη­ση της ΚΑΠ ξέρου­με ότι χάνου­με εισό­δη­μα, ότι γινό­μα­στε φτω­χό­τε­ροι, ότι μας ανα­γκά­ζουν να φεύ­γου­με από τα χωρά­φια και τα χωριά μας», τόνι­σε και εξή­γη­σε πως αυτό είναι το απο­τέ­λε­σμα της πολι­τι­κής που θέλει «να μαζέ­ψει τη γη σε χέρια λίγων».

Ιδιαί­τε­ρα στά­θη­κε στη δει­νή κατά­στα­ση στην οποία έχουν βρε­θεί οι αγρό­τες και κτη­νο­τρό­φοι της Θεσ­σα­λί­ας, μετά τις πλημ­μύ­ρες του περα­σμέ­νου Σεπτεμ­βρί­ου. «Δε στα­μα­τά­με τη διεκ­δί­κη­ση για να δοθούν λύσεις σε αυτά τα προ­βλή­μα­τα. Όλο τον χρό­νο αγω­νι­ζό­μα­στε, όπως αγω­νι­ζό­μα­στε στα χωρά­φια και στα μαντριά μας», ξεκα­θά­ρι­σε, απα­ντώ­ντας στις συκο­φα­ντί­ες της κυβέρ­νη­σης πως τάχα οι κινη­το­ποι­ή­σεις τους είναι εθιμοτυπικές.

«Καλή συνέ­χεια, καλόν αγώ­να. Θα νική­σου­με», τόνι­σε. «Υπο­δε­χό­μα­στε σήμε­ρα εδώ στην πλα­τεία Συντάγ­μα­τος τους αγρό­τες που αγω­νί­ζο­νται για τη ζωή τους, για την επι­βί­ω­ση τους. Να μεί­νουν νοι­κο­κύ­ρη­δες στα χωρά­φια τους. Να μπο­ρούν με τον ιδρώ­τα της δου­λειάς τους να ζήσουν τις οικο­γέ­νειες τους».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο