Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαϊκά Φροντιστήρια που λειτουργούν (ΔΩΡΕΑΝ) ανά την Ελλάδα

Ξεκί­νη­σαν τη λει­τουρ­γία τους κάποια από τα Λαϊ­κά Φρο­ντι­στή­ρια που λει­τουρ­γούν σωμα­τεί και λαϊ­κοί φορείς ενώ στα­δια­κά – κατά την περ­σι­νιή εμπει­ρία θα προ­στε­θούν και άλλα.

Την προη­γού­με­νη χρο­νιά, δεκά­δες μαθη­τές στη­ρί­χθη­καν και βοη­θή­θη­καν από τα Λαϊ­κά Φρο­ντι­στή­ρια που λει­τούρ­γη­σαν σε διά­φο­ρα σημεία της χώρας με τη στή­ρι­ξη εργα­τι­κών σωμα­τεί­ων, λαϊ­κών επι­τρο­πών, φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων, σαν έκφρα­ση αλληλεγγύης.

Για πολ­λές περιο­χές η λει­τουρ­γία τους απο­τε­λεί πλέ­ον “θεσμό”.

Για την καλύ­τε­ρη ενη­μέ­ρω­ση γονιών και μαθη­τών κάνου­με μια προ­σπά­θεια να συγκε­ντρώ­σου­με όλα τα Λαϊ­κά Φρο­ντι­τή­ρια που λει­τουρ­γούν ανά την Ελλάδα.

Με την παρά­κλη­ση να μας ενη­με­ρώ­νε­ται για τα Λαϊ­κά Φρο­ντι­στή­ρια που δε συμπε­ρι­λαμ­βά­νο­νται στη λίστα μας.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η Λαϊ­κή Επι­τρο­πή Κατε­ρί­νης, στο πλαί­σιο των δρά­σε­ων ταξι­κής αλλη­λεγ­γύ­ης που ανα­πτύσ­σει προς τις λαϊ­κές οικο­γέ­νειες, πλη­ρο­φο­ρεί όσες λαϊ­κές οικο­γέ­νειες αδυ­να­τούν να στη­ρί­ξουν τα παι­διά τους στον αγώ­να που δίνουν για τη μόρ­φω­σή τους ότι άρχι­σαν οι εγγρα­φές στο Λαϊ­κό Φρο­ντι­στή­ριο για το σχο­λι­κό έτος 2017–2018. Διδά­σκο­νται μαθή­μα­τα Δημο­τι­κού, Αρχαία, Έκθε­ση, Μαθη­μα­τι­κά και Φυσι­κή Γυμνα­σί­ου και Λυκείου.

Επί­σης η Λαϊ­κή Επι­τρο­πή καλεί εκπαι­δευ­τι­κούς Δημο­τι­κού, Γυμνα­σί­ου και Λυκεί­ου, που θέλουν να στη­ρί­ξουν και στη νέα σχο­λι­κή χρο­νιά αυτήν την προ­σπά­θεια, να δηλώ­σουν συμμετοχή.

Όσοι μαθη­τές επι­θυ­μούν να εγγρα­φούν και εκπαι­δευ­τι­κοί να προ­σφέ­ρουν τις γνώ­σεις τους στο Λαϊ­κό Φρο­ντι­στή­ριο μπο­ρούν να επι­κοι­νω­νούν με τα τηλέ­φω­να: 6986647165 και 6949901504.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Συνεχίζεται για τρίτη χρονιά η λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου

Συνε­χί­ζε­ται για τρί­τη συνε­χό­με­νη χρο­νιά το Λαϊ­κό Φρο­ντι­στή­ριο στην Καλα­μά­τα. Η λει­τουρ­γία του είναι δωρε­άν για όλα τα παι­διά Γυμνα­σί­ου και Λυκεί­ου με πρω­το­βου­λία της τοπι­κής Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ και ταξι­κών συν­δι­κά­των, σε μία προ­σπά­θεια ενί­σχυ­σης και στή­ρι­ξης της λαϊ­κής — εργα­τι­κής οικο­γέ­νειας που πλήτ­τε­ται από την ασκού­με­νη πολιτική.

Οι εγγρα­φές έχουν ήδη ξεκι­νή­σει και τα τηλέ­φω­να επι­κοι­νω­νί­ας είναι: 694 65 61 150 (Δήμη­τρα Νού­τσου) και 698 56 98 656 (Γιάν­νης Λαγογιάννης).

Τα μαθή­μα­τα θα πραγ­μα­το­ποιού­νται στην αίθου­σα του 4ου Δημο­τι­κού Σχο­λεί­ου Καλαμάτας.

Όσοι φοι­τη­τές, άνερ­γοι εκπαι­δευ­τι­κοί επι­θυ­μούν μπο­ρούν να δηλώ­σουν συμ­με­το­χή και να διδάξουν.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Λαϊκά Φροντιστήρια

Κάλε­σμα συμ­με­το­χής στα Λαϊ­κά Φρο­ντι­στή­ρια που διορ­γα­νώ­νουν για 5η χρο­νιά φέτος απευ­θύ­νουν εργα­τι­κά σωμα­τεία των Τρι­κά­λων και συγκε­κρι­μέ­να τα Συν­δι­κά­τα Γάλα­κτος ‑Τρο­φί­μων — Ποτών, Οικο­δό­μων, Λογι­στών, Συντα­ξιού­χων ΙΚΑ και οι Επι­τρο­πές Αγώ­να Εκπαι­δευ­τι­κών, Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων και Εργα­ζο­μέ­νων του Γενι­κού Νοσοκομείου.

Πλη­ρο­φο­ρί­ες και εγγραφές:

Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων: 6932154411 και 6971694408.

Συν­δι­κά­το Γάλα­κτος — Τρο­φί­μων — Ποτών: 6979110169 και 6989783530.

Σωμα­τείο Λογι­στών: 2431551650 και 6937036519.

Επί­σης στα τηλ. 6984951660 — 6932560060,  τις ώρες 9.30 π.μ. — 2 μ.μ.  και 6 μ.μ. — 9 μ.μ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ:  Συνεχίζεται και φέτος το Λαϊκό Φροντιστήριο

Ο Σύλ­λο­γος Γυναι­κών Πτο­λε­μα­ΐ­δας ανα­κοι­νώ­νει ότι θα συνε­χι­στούν και τη νέα σχο­λι­κή χρο­νιά τα μαθή­μα­τα αλλη­λεγ­γύ­ης και στή­ρι­ξης σε μαθη­τές οικο­γε­νειών που αδυ­να­τούν οικο­νο­μι­κά να αντε­πε­ξέλ­θουν στο οικο­νο­μι­κό βάρος των φροντιστηρίων.

Όπως επι­ση­μαί­νει: «Οι μαθη­τές της Γ’ Λυκεί­ου που παρα­κο­λού­θη­σαν φέτος τα μαθή­μα­τα στο Λαϊ­κό Φρο­ντι­στή­ριο εισή­χθη­σαν με ποσο­στό επι­τυ­χί­ας 100% στα Τρι­το­βάθ­μια Ιδρύ­μα­τα της χώρας. Αυτή η επι­τυ­χία δεν θα υπήρ­χε χωρίς την πολύ­τι­μη και αφι­λο­κερ­δή στή­ρι­ξη των εκπαι­δευ­τι­κών που πραγ­μα­το­ποιού­σαν τα μαθή­μα­τα. Η περ­σι­νή αυτή επι­τυ­χία των μαθη­τών μας δίνει δύνα­μη και κου­ρά­γιο ώστε και τη νέα χρο­νιά να συνε­χί­σου­με τη λει­τουρ­γία του θεσμού του Λαϊ­κού Φρο­ντι­στη­ρί­ου και να βοη­θή­σου­με τις οικο­γέ­νειες που δεν έχουν την οικο­νο­μι­κή δυνα­τό­τη­τα είτε για ιδιαί­τε­ρα είτε για φροντιστήρια».

Ο Σύλ­λο­γος Γυναι­κών Πτο­λε­μα­ΐ­δας μαζί με τα ταξι­κά σωμα­τεία της περιο­χής θα συνε­χί­σουν να δέχο­νται εγγρα­φές για τη νέα σχο­λι­κή χρο­νιά μέχρι τις 15 Σεπτεμ­βρί­ου όπου και θα ξεκι­νή­σουν τα μαθήματα.
Λαϊ­κό Φρο­ντι­στή­ριο Δράμας

ΕΟΡΔΑΙΑ: Ξεκινούν τα μαθήματα του Λαϊκού Φροντιστηρίου

Μία δρά­ση που συμ­βάλ­λει ουσια­στι­κά τα τελευ­ταία χρό­νια στην οικο­νο­μι­κή ανα­κού­φι­ση των λαϊ­κών οικο­γε­νειών, το Λαϊ­κό Φρο­ντι­στή­ριο Εορ­δαί­ας συνε­χί­ζει και φέτος, για πέμ­πτη συνε­χή χρο­νιά, τη λει­τουρ­γία του παρα­δί­δο­ντας μαθή­μα­τα αλλη­λεγ­γύ­ης σε μαθητές.

Την πρω­το­βου­λία για το λαϊ­κό φρο­ντι­στή­ριο έχουν το Σωμα­τείο Εργα­το­τε­χνι­τών και Εργα­ζο­μέ­νων στην Ενέρ­γεια, ο Σύλ­λο­γος Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων και ο Σύλ­λο­γος Γυναι­κών Πτο­λε­μα­ΐ­δας (ΟΓΕ), που έχουν μπει μπρο­στά στην οργά­νω­ση αυτής της δρα­στη­ριό­τη­τας, συμ­βάλ­λο­ντας στην ανα­κού­φι­ση των λαϊ­κών οικο­γε­νειών από τις επι­πτώ­σεις της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής, που όχι μόνο συρ­ρι­κνώ­νει το λαϊ­κό εισό­δη­μα αλλά υπο­βαθ­μί­ζει και εμπο­ρευ­μα­το­ποιεί το Δημό­σιο Σχολείο.

Τα μαθή­μα­τα έχουν διπλή έννοια: Από τη μία την ανα­κού­φι­ση από το άμε­σο πρό­βλη­μα και από την άλλη την αλλη­λεγ­γύη στον αγώ­να για τη διεκ­δί­κη­ση όλων όσων ανή­κουν στον κόσμο της δου­λειάς, μετα­ξύ αυτών και μίας πραγ­μα­τι­κά σύγ­χρο­νης, δημό­σιας, δωρε­άν Παι­δεί­ας για όλα τα παι­διά του λαού.

Όσοι μαθη­τές και γονείς ενδια­φέ­ρο­νται να συμ­με­τά­σχουν καλού­νται την Παρα­σκευή 15 Σεπτέμ­βρη στα γρα­φεία των σωμα­τεί­ων, Β. Σοφί­ας 32 (1ος όροφος).

Λαϊκό Φροντιστήριο Δράμας

Για τρί­τη συνε­χό­με­νη χρο­νιά θα λει­τουρ­γή­σει φέτος το Λαϊ­κό Φρο­ντι­στή­ριο Δρά­μας, στο πλαί­σιο της δρά­σης του Σωμα­τεί­ου Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων και Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων Ν. Δρά­μας (ΣΙΔΥΠΕΔ) σε συνερ­γα­σία με το Σύλ­λο­γο Γυναι­κών Δρά­μας (μέλος της ΟΓΕ).

Σημειώ­νε­ται πως τα μαθή­μα­τα παρα­δί­δο­νται εντε­λώς δωρε­άν τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στο 8ο Δημο­τι­κό Σχο­λείο Δρά­μας (Ιππο­κρά­τους 39) και αφο­ρούν όλες τις τάξεις του Λυκεί­ου. Η έναρ­ξη των μαθη­μά­των της Γ’ Λυκεί­ου θα γίνει από αρχές Σεπτέμβρη.

Λαϊκό Φροντιστήριο στην Αλεξανδρούπολη

Για πέμ­πτη συνε­χό­με­νη χρο­νιά πρό­κει­ται να λει­τουρ­γή­σει το Λαϊ­κό Φρο­ντι­στή­ριο στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη με τη συν­δρο­μή των ταξι­κών σωμα­τεί­ων της πόλης, του ΜΑΣ, του Συλ­λό­γου Γυναι­κών και του ΠΑΜΕ εκπαι­δευ­τι­κών, σε ένδει­ξη συμπα­ρά­στα­σης και αλλη­λεγ­γύ­ης στα παι­διά των λαϊ­κών οικογενειών.

Το πρώ­το ραντε­βού για φέτος είναι την Τετάρ­τη 20 Σεπτέμ­βρη 2017, από 17.30 έως 19.00 στο 1ο Γυμνά­σιο Αλεξ/πολης.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Ξεκινά η λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης

Ξεκι­νά η περί­ο­δος λει­τουρ­γί­ας του Λαϊ­κού Φρο­ντι­στη­ρί­ου Αλλη­λεγ­γύ­ης του Δήμου Πατρέ­ων για το σχο­λι­κό έτος 2017–2018.

Η υπο­βο­λή των αιτή­σε­ων ξεκι­νά από τη Δευ­τέ­ρα 4 Σεπτέμ­βρη 2017 έως την Παρα­σκευή 29 Σεπτέμ­βρη 2017 με τον εξής τρόπο:

1) Στην Αντι­δη­μαρ­χία Παι­δεί­ας & Αθλη­τι­σμού, πλα­τεία Γεωρ­γί­ου 17 Α΄, 4ος όρο­φος, καθη­με­ρι­νά από Δευ­τέ­ρα — Παρα­σκευή και ώρα 11 π.μ. έως 1 μ.μ. Τηλ. επι­κοι­νω­νί­ας: 2610–240196

2) Στα Γρα­φεία των Δημο­τι­κών Δια­με­ρι­σμά­των και Τοπι­κών Συμ­βου­λί­ων του Δήμου Πατρέων.

3) Ηλε­κτρο­νι­κά μπο­ρούν να κατα­τε­θούν επί­σης αιτή­σεις συμ­με­το­χής στο email: [email protected]

Οι ενδια­φε­ρό­με­νοι μπο­ρούν να ανα­ζη­τή­σουν τις αιτή­σεις και στο site του δήμου:  www.e‑patras.gr.

Λαϊκό Φοντιστήριο Βόλου

Κάλε­σμα στους εκπαι­δευ­τι­κούς να στη­ρί­ξουν το Λαϊ­κό Φοντι­στή­ριο Βόλου

Κάλε­σμα στους εκπαι­δευ­τι­κούς να υπο­στη­ρί­ξουν πολύ­πλευ­ρα και ενερ­γη­τι­κά την πρω­το­βου­λία του Λαϊ­κού Φρο­ντι­στη­ρί­ου Βόλου, με στό­χο να καλυ­φθούν όλες οι ανά­γκες των μαθη­τών, αλλά και στα παι­διά των ανέρ­γων, των φτω­χών αυτο­α­πα­σχο­λου­μέ­νων, των εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων να εγγρα­φούν, απευ­θύ­νουν Σωμα­τεία, Συν­δι­κά­τα, Ενώ­σεις και Επι­τρο­πές Αγώ­να της Μαγνησίας.

Για περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες και δήλω­ση συμ­με­το­χής στο Λαϊ­κό Φρο­ντι­στή­ριο στα τηλέ­φω­να: 6976207869 και 6978818479».

Τα σωμα­τεία που στη­ρί­ζουν το Λαϊ­κό Φρο­ντι­στή­ριο: Ένω­ση Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων Τύπου και Χάρ­του, Συν­δι­κά­το Τρο­φί­μων — Ποτών Ν. Μαγνη­σί­ας, Συν­δι­κά­το Μετάλ­λου Μαγνη­σί­ας “Μήτσος Παπα­ρή­γας”, Συν­δι­κά­το Εργα­ζο­μέ­νων στους ΟΤΑ Μαγνη­σί­ας, Σωμα­τείο Καθα­ρι­στριών — Καθα­ρι­στών Μαγνη­σί­ας, Σωμα­τείο Διοι­κη­τι­κών Υπαλ­λή­λων Πανε­πι­στη­μί­ου Θεσ­σα­λί­ας, Σύλ­λο­γος Συντα­ξιού­χων ΙΚΑ Μαγνη­σί­ας, Σύλ­λο­γος Πολι­τι­κών Συντα­ξιού­χων Μαγνη­σί­ας, Επι­τρο­πή Αγώ­να Εκπαι­δευ­τι­κών  και Επι­τρο­πή Αγώ­να Εμποροϋπαλλήλων.

ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ — ΙΘΑΚΗΣ

Λαϊ­κά φρο­ντι­στή­ρια αλλη­λεγ­γύ­ης διορ­γα­νώ­νει η ΕΛΜΕ Κεφα­λο­νιάς — Ιθάκης.

Τα μαθή­μα­τα θα γίνο­νται δωρε­άν στο 1ο Γυμνά­σιο Αργο­στο­λί­ου, θα πραγ­μα­το­ποιού­νται από εθε­λο­ντές εκπαι­δευ­τι­κούς και θα ξεκι­νή­σουν την 1η Οκτώβρη.

ΑΤΤΙΚΗ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Και φέτος για 6η συνεχή χρονιά το Λαϊκό Φροντιστήριο

Η Λαϊ­κή Επι­τρο­πή Καλ­λι­θέ­ας, για έκτη συνε­χή χρο­νιά, θα λει­τουρ­γή­σει δωρε­άν το Λαϊ­κό Φρο­ντι­στή­ριο με μαθή­μα­τα για όλες τις τάξεις Γυμνα­σί­ου-Λυκεί­ου και τμή­μα­τα προ­ε­τοι­μα­σί­ας για τις πανελ­λα­δι­κές εξετάσεις.

Φέτος τα μαθή­μα­τα θα πραγ­μα­το­ποιού­νται στο 5ο Λύκειο Καλ­λι­θέ­ας. Όποιος θέλει να δηλώ­σει συμ­με­το­χή μπο­ρεί να καλεί στα τηλέ­φω­να επι­κοι­νω­νί­ας: 2109524847, 6978426214

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: Δωρεάν ενισχυτικά μαθήματα για μαθητές Γυμνασίου

Δωρε­άν ενι­σχυ­τι­κά μαθή­μα­τα για μαθη­τές Γυμνα­σί­ου διορ­γα­νώ­νει η Λαϊ­κή Επι­τρο­πή Νέας Ιωνίας.

Το Λαϊ­κό Φρο­ντι­στή­ριο Ν. Ιωνί­ας — Ν. Ηρα­κλεί­ου θα λει­τουρ­γεί στο 2ο Γυμνά­σιο Ν. Ιωνί­ας (κοντά στον σταθ­μό ΗΣΑΠ, στα Πευκάκια).

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ξεκι­νά­νε και φέτος, για πέμ­πτη συνε­χή χρο­νιά, τα μαθή­μα­τα που παρέ­χο­νται δωρε­άν σε όλα τα παι­διά λαϊ­κών οικο­γε­νειών από το Λαϊ­κό Φρο­ντι­στή­ριο που λει­τουρ­γεί με τις προ­σπά­θειες της Λαϊ­κής Επι­τρο­πής Ηλιούπολης.

Οι εγγρα­φές άρχι­σαν και οι ενδια­φε­ρό­με­νοι μπο­ρούν να γρα­φτούν από Δευ­τέ­ρα 18 έως Τετάρ­τη 20 Σεπτέμ­βρη και από Δευ­τέ­ρα 25 έως Παρα­σκευή 29 Σεπτέμ­βρη, κατά τις ώρες 19.00 — 21.00 στη διεύ­θυν­ση οδός Στέ­φα­νου Σαρά­φη 40.

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου

Το Εργα­τι­κό Κέντρο Λαυ­ρί­ου για άλλη μια χρο­νιά προ­χω­ρά­ει στην λει­τουρ­γία λαϊ­κού φρο­ντι­στή­ριου, σε συνερ­γα­σία με εκπαι­δευ­τι­κούς που προ­σφέ­ρο­νται να βοη­θή­σουν την προ­σπά­θεια για μόρ­φω­ση των παι­διών της λαϊ­κής οικο­γέ­νειας χωρίς το δυσβά­στα­χτο κόστος των φρο­ντι­στή­ριων που αδυ­να­τούν να το καλύψουν.

Καλού­νται καθη­γη­τές που θέλουν να συμ­βά­λουν στην προ­σπά­θεια να έρθουν σε επι­κοι­νω­νία με το ΔΣ του Εργα­τι­κού Κέντρου, όπως και γονείς και μαθη­τές στα τηλέ­φω­να 6985971441, 6974010107.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΙΑΡΙΑΝΗΣ: Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης

Λαϊ­κό φρο­ντι­στή­ριο αλλη­λεγ­γύ­ης για το σχο­λι­κό έτος 2017–2018 οργα­νώ­νει ο Δήμος Και­σα­ρια­νής, μετά από από­φα­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου, τονί­ζο­ντας ότι «θέλου­με να δώσου­με το χέρι σ’ όσους τσα­κί­στη­καν μέσα στην κρί­ση, για να σηκώ­σουν το ανά­στη­μά τους και να απαι­τή­σουν αυτό που πραγ­μα­τι­κά δικαιού­νται. Να δώσου­με ώθη­ση στις δια­θέ­σεις πρω­το­πό­ρων εκπαι­δευ­τι­κών που θέλουν να προ­σφέ­ρουν τη γνώ­ση τους, προσ­δο­κώ­ντας ότι θα προ­σφέ­ρου­με μια ευκαι­ρία σ’ όσους μαθη­τές απο­κλεί­ο­νται από αυτό το βαθιά ταξι­κό εκπαι­δευ­τι­κό σύστημα».

Ο Δήμος Και­σα­ρια­νής καλεί τους εκπαι­δευ­τι­κούς να υπο­στη­ρί­ξουν πολύ­πλευ­ρα και ενερ­γη­τι­κά αυτή την πρω­το­βου­λία του δήμου, με στό­χο να καλυ­φθούν όλες οι ανά­γκες των μαθητών.

Απευ­θύ­νε­ται επί­σης στα παι­διά των ανέρ­γων, των εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων, των φτω­χών αυτο­α­πα­σχο­λου­μέ­νων, να γρα­φτούν στο Λαϊ­κό Φρο­ντι­στή­ριο Αλλη­λεγ­γύ­ης του δήμου το επό­με­νο διάστημα.

Η υπο­βο­λή των αιτή­σε­ων ξεκί­νη­σε στις 11 Σεπτέμ­βρη και θα διαρ­κέ­σει έως 29 Σεπτέμ­βρη 2017 στο Δημαρ­χείο Και­σα­ρια­νής, Βρυού­λων 125 και Φιλα­δελ­φεί­ας, στον 3ο όρο­φο, στη Γραμ­μα­τεία Δημάρ­χου, καθη­με­ρι­νά από Δευ­τέ­ρα — Παρα­σκευή και ώρα 9.00–14.00.

Αιτή­σεις μπο­ρούν να απο­στα­λούν και στο fax 210.72.95.917 και ηλε­κτρο­νι­κά στη διεύ­θυν­ση: [email protected]. Τηλέ­φω­νο επι­κοι­νω­νί­ας: 213.20.10.796.

Αιτή­σεις για εθε­λο­ντές εκπαι­δευ­τι­κούς και μαθη­τές Γυμνα­σί­ου και Λυκεί­ου υπάρ­χουν στο site του Δήμου kaisariani.gr και στο γρα­φείο της Γραμ­μα­τεί­ας Δημάρχου.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: Λειτουργεί και φέτος για 3η χρονιά το Λαϊκό Φροντιστήριο

Ο Δήμος Χαϊ­δα­ρί­ου, με στό­χο τη στή­ρι­ξη των οικο­νο­μι­κά αδύ­να­μων οικο­γε­νειών, συνε­χί­ζει για τρί­τη συνε­χό­με­νη χρο­νιά τη λει­τουρ­γία του Λαϊ­κού Φρο­ντι­στη­ρί­ου, παρέ­χο­ντας δωρε­άν μαθή­μα­τα διδα­κτι­κής ενίσχυσης.

Το Λαϊ­κό Φρο­ντι­στή­ριο απευ­θύ­νε­ται σε μαθη­τές Δημο­τι­κού — Γυμνα­σί­ου — Λυκεί­ου και απο­φοί­τους της Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης. Κύριο κρι­τή­ριο έντα­ξης των ενδια­φε­ρο­μέ­νων είναι το οικο­γε­νεια­κό εισό­δη­μα, λαμ­βά­νο­ντας παράλ­λη­λα υπό­ψη παρά­γο­ντες όπως η οικο­γε­νεια­κή κατά­στα­ση, τα κοι­νω­νι­κά προ­βλή­μα­τα κ.ά. Απο­στο­λή του είναι να παρέ­χει επι­πλέ­ον διδα­κτι­κά εφό­δια στους μαθη­τές από λαϊ­κές οικο­γέ­νειες, συμ­βάλ­λο­ντας στη γνώ­ση και στις ανά­γκες που προ­κύ­πτουν από την παρα­κο­λού­θη­ση του Γυμνα­σί­ου και Λυκεί­ου, αλλά και των τελευ­ταί­ων τάξε­ων του Δημοτικού.

Την περ­σι­νή χρο­νιά το Λαϊ­κό Φρο­ντι­στή­ριο λει­τούρ­γη­σε με τη συν­δρο­μή είκο­σι δύο καθη­γη­τών όλων των απα­ραί­τη­των ειδι­κο­τή­των και συμ­με­τεί­χαν εκα­τόν σαρά­ντα μαθη­τές όλων των τάξε­ων. Αξιο­ση­μεί­ω­το είναι ότι το συγκε­κρι­μέ­νο φρο­ντι­στή­ριο, που λει­τουρ­γεί λόγω της σπου­δαί­ας εθε­λο­ντι­κής προ­σφο­ράς των καθη­γη­τών του, σημεί­ω­σε επι­τυ­χί­ες στις Πανελ­λα­δι­κές Εξε­τά­σεις και μαθη­τές του εισή­χθη­σαν στα Ανώ­τε­ρα και Ανώ­τα­τα Εκπαι­δευ­τι­κά Ιδρύ­μα­τα (Πανε­πι­στή­μιο Αθή­νας — Τμή­μα Εκπαί­δευ­σης και Αγω­γής στην Προ­σχο­λι­κή Ηλι­κία, Πανε­πι­στή­μιο Αιγαί­ου — Τμή­μα Κοι­νω­νι­κής Ανθρω­πο­λο­γί­ας, ΤΕΙ Μακε­δο­νί­ας — Τμή­μα Εσω­τε­ρι­κής Αρχι­τε­κτο­νι­κής και Δια­κό­σμη­σης  κ.ά.).

Οι αιτή­σεις κατα­τί­θε­νται στο Τμή­μα Παι­δεί­ας του Δήμου (3ος όρο­φος — Δημαρ­χείο Χαϊ­δα­ρί­ου), από 8 Σεπτέμ­βρη ως 29 Σεπτέμ­βρη και αξιο­λο­γού­νται από αρμό­δια επι­τρο­πή. Τα μαθή­μα­τα θα ξεκι­νή­σουν στις 2 Οκτώ­βρη στο χώρο του 2ου Λυκεί­ου Χαϊ­δα­ρί­ου, απο­γευ­μα­τι­νές ώρες. Τα τμή­μα­τα θα είναι ολιγομελή.

Το προ­σφε­ρό­με­νο εκπαι­δευ­τι­κό πρό­γραμ­μα είναι συνάρ­τη­ση της συμ­με­το­χής των μαθη­τών και των ειδι­κο­τή­των των εθε­λο­ντών καθη­γη­τών. Οι εκπαι­δευ­τι­κοί που επι­θυ­μούν να στη­ρί­ξουν αυτήν τη δρά­ση μπο­ρούν να υπο­βάλ­λουν σχε­τι­κή αίτη­ση, προ­σκο­μί­ζο­ντας αντί­γρα­φα τίτλων σπου­δών ή απο­δει­κτι­κά τυπι­κών προ­σό­ντων στο Τμή­μα Παι­δεί­ας του Δήμου (3ος όροφος).

Οι γονείς των οποί­ων τα παι­διά επι­θυ­μούν να συμ­με­τά­σχουν καλού­νται να υπο­βά­λουν σχε­τι­κή αίτη­ση, κατα­θέ­το­ντας τα εξής δικαιο­λο­γη­τι­κά: Φωτο­τυ­πία αστυ­νο­μι­κής ταυ­τό­τη­τας ή δια­βα­τη­ρί­ου του αιτού­ντος γονέα/κηδεμόνα, πιστο­ποι­η­τι­κό οικο­γε­νεια­κής κατά­στα­σης (ανα­ζη­τεί­ται αυτε­πάγ­γελ­τα από την υπη­ρε­σία), φωτο­τυ­πία εκκα­θα­ρι­στι­κού σημειώ­μα­τος, φωτο­τυ­πία κάρ­τας ανερ­γί­ας (αν υπάρ­χει), οποιο­δή­πο­τε δικαιο­λο­γη­τι­κό πιστο­ποιεί την κατη­γο­ριο­ποί­η­ση σε ευπα­θή κοι­νω­νι­κή ομάδα.

Για πλη­ρο­φο­ρί­ες και αιτή­σεις εγγρα­φής, οι ενδια­φε­ρό­με­νοι μπο­ρούν να απευ­θύ­νο­νται τις εργά­σι­μες ημέ­ρες και ώρες στην υπεύ­θυ­νη του Λαϊ­κού Φρο­ντι­στη­ρί­ου κα Κρί­στη Μπελ­τε­γρή, τηλ. 213 2047237 καθώς και στην ηλε­κτρο­νι­κή διεύ­θυν­ση [email protected]

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο