Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεν θα περάσει ο φασισμός…

Τέσ­σε­ρα χρό­νια από τη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα στην Ελλά­δα συμπλη­ρώ­θη­καν χθες. 4 χρό­νια από τότε που το τάγ­μα εφό­δου της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης της «Χρυ­σής Αυγής» έπαιρ­νε τη ζωή ενός αντι­φα­σί­στα μου­σι­κού, λίγες μέρες μετά που απέ­τυ­χαν να στεί­λουν στον τάφο τους κομ­μου­νι­στές συν­δι­κα­λι­στές της Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κής Ζώνης Περάματος.

Μια ακό­μη δολο­φο­νι­κή ενέ­δρα, από­δει­ξη ότι ο φασι­σμός-ναζι­σμός, ως γνή­σιο τέκνο του συστή­μα­τος της εκμε­τάλ­λευ­σης, ήταν, είναι και θα είναι απο­κού­μπι των εργο­δο­τών και των μονοπωλίων.

Όπως έγι­νε και στην Ουκρα­νία, όπου η ΕΕ των περι­βό­η­των αρχών και αξιών στη­ρί­ζει νεο­να­ζί απο­κα­λύ­πτο­ντας ξανά ότι η μόνη αρχή και αξία που υπη­ρε­τεί εκ φύσε­ως είναι τα συμ­φέ­ρο­ντα του κεφαλαίου.

Η πάλη κατά του φασι­σμού και του αντι­κομ­μου­νι­σμού είναι επί­και­ρη. Και έχει πραγ­μα­τι­κή ουσία, όπως μας απέ­δει­ξε το παρά­δειγ­μα του μεσο­πο­λέ­μου, όταν δια­συν­δέ­ε­ται με την ταξι­κή πάλη και τον αντι-ιμπε­ρια­λι­στι­κό αγώ­να για ανα­τρο­πή του συστήματος.

Γκά­νταλφ / Χαραυγή

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο