Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα: Παραίτηση Ψινάκη και άμεσα μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων

Την έκδο­ση ψηφί­σμα­τος για παραί­τη­ση του δημάρ­χου Μαρα­θώ­να, Ηλία Ψινά­κη και άμε­σα μέτρα ανα­κού­φι­σης των πυρό­πλη­κτων ζητά η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» με αίτη­μά της προς τον πρό­ε­δρο του Δημο­τι­κού Συμβουλίου.

Συγκε­κρι­μέ­να αναφέρει:

«Μετά την κατα­στρο­φι­κή πυρ­κα­γιά στις 23/7/2018 και την ανά­δει­ξη με τον πιο τρα­γι­κό τρό­πο όλων των συνε­πειών της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής που εκφρά­ζο­νται και στη λει­τουρ­γία του Δήμου Μαρα­θώ­να ακό­μα και όταν πρό­κει­ται για απλά ζητή­μα­τα, είναι λογι­κό υπό το βάρος και όσων έχουν συμ­βεί τις τελευ­ταί­ες μέρες να έχει γιγα­ντω­θεί η λαϊ­κή απο­δο­κι­μα­σία του δημάρ­χου του Δήμου Μαρα­θώ­να και των συνερ­γα­τών του (τωρι­νών και προ­γε­νέ­στε­ρων), σε βαθ­μό που να προ­τεί­νε­ται ακό­μα και από πρό­σφα­τους συνε­ταί­ρους του η απο­πο­μπή του, χωρίς αυτό να σημαί­νει ότι αθω­ώ­νο­νται οι ίδιοι.

Η “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” Μαρα­θώ­να πιστεύ­ει ότι η αυτο­νό­η­τη απο­πο­μπή ενός δημάρ­χου, που είναι κατα­δι­κα­σμέ­νος στη λαϊ­κή συνεί­δη­ση του λαού του Μαρα­θώ­να, από μόνη της δεν αρκεί για να λύσει τα οξυ­μέ­να προ­βλή­μα­τα των κατοί­κων της περιο­χής που εκφρά­στη­καν και με τις πρό­σφα­τες κατα­στρο­φι­κές πυρ­κα­γιές. Χρειά­ζε­ται να ανα­τρα­πεί η πολι­τι­κή που υπη­ρε­τούν δια­χρο­νι­κά οι κυβερ­νή­σεις μαζί με τις περι­φε­ρεια­κές και τοπι­κές αρχές.

Απαι­τού­με από την κυβέρ­νη­ση να κινη­το­ποι­η­θούν όλες οι απα­ραί­τη­τες δυνά­μεις του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού για να στη­ρι­χθούν οι κάτοι­κοι των περιοχών:

Να υπάρ­χουν άμε­σα μέτρα στή­ρι­ξης των τοπι­κών δομών Υγεί­ας, με προ­σω­πι­κό και μέσα για την περί­θαλ­ψη όσων έχουν ανάγκη.

Να υπάρ­ξουν άμε­σα μέτρα ασφα­λούς στέ­γα­σης, καθα­ριό­τη­τας και υγιει­νής, ένδυ­σης και σίτι­σης των πυρό­πλη­κτων οικο­γε­νειών και απο­ζη­μί­ω­ση της περιου­σί­ας τους.

Να υπάρ­ξει άμε­σα κατα­γρα­φή των ζημιών και ολι­κή απο­ζη­μί­ω­ση των κατα­στη­μά­των, του εξο­πλι­σμού, των εμπο­ρευ­μά­των των αυτο­α­πα­σχο­λου­μέ­νων και μικρών ΕΒΕ, καθώς και των περιου­σιών τους».

Στο μετα­ξύ ο δήμαρ­χος Μαρα­θώ­να, Ηλί­ας Ψινά­κης, κατέ­θε­σε σήμε­ρα στην εισαγ­γε­λέα Βαρ­βά­ρα Γνε­σού­λη που διε­νερ­γεί την προ­κα­ταρ­κτι­κή έρευ­να για την πολύ­νε­κρη πυρ­κα­γιά στην Αττι­κή. Μετά την κατά­θε­σή του απο­χώ­ρη­σε δίχως να κάνει δηλώ­σεις στους δημοσιογράφους.

Επι­πλέ­ον, την Παρα­σκευή 3 Αυγού­στου ανα­μέ­νε­ται να συζη­τη­θούν στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο Μαρα­θώ­να οι προ­τά­σεις ψηφι­σμά­των για την απο­πο­μπή του Ηλία Ψινάκη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο