Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου-Χολαργού: Καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση αναφορικά με την σχολική στέγη

«Τους τελευ­ταί­ους μήνες έχου­με γίνει όλοι μάρ­τυ­ρες μιας απα­ρά­δε­κτης κατά­στα­σης που έχει δημιουρ­γη­θεί στη νέα περιο­χή Παπά­γου ανα­φο­ρι­κά με το ζήτη­μα της επι­τα­κτι­κής ανέ­γερ­σης σχο­λεί­ων στο οικό­πε­δο 338α (Πανα­γιώ­του και Αργυ­ρο­κά­στρου)», επι­ση­μαί­νει σε ανα­κοί­νω­σή της η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Παπά­γου — Χολαργού.

«Οι ενέρ­γειες της Δημο­τι­κής Αρχής Απο­στο­λό­που­λου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) όχι μόνο το τελευ­ταίο διά­στη­μα αλλά δια­χρο­νι­κά, έχουν δημιουρ­γή­σει μία απα­ρά­δε­κτη κατά­στα­ση με ΜΑΤ, δια­μαρ­τυ­ρί­ες και συγκρού­σεις σε μία κατά τα άλλα ήσυ­χη οικι­στι­κή περιο­χή του Δήμου μας», προ­σθέ­τει, με αφορ­μή τα γεγο­νό­τα της Παρα­σκευ­ής που δια­δρα­μα­τί­στη­καν στην Κοι­νό­τη­τα Παπά­γου. Μετά από μήνυ­ση του Δημάρ­χου, η Αστυ­νο­μία συνέ­λα­βε έξι ανθρώ­πους που δια­μαρ­τύ­ρο­νταν για την ανοι­κο­δό­μη­ση σχο­λεί­ου στο συγκε­κρι­μέ­νο οικόπεδο.

Η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» σημειώ­νει: «Ως Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Παπά­γου Χολαρ­γού, έχου­με εδώ και πάρα πολ­λά χρό­νια εντο­πί­σει και τονί­σει την ανά­γκη ανέ­γερ­σης νέων σχο­λι­κών συγκρο­τη­μά­των τόσο στην κοι­νό­τη­τα Παπά­γου όσο και στην κοι­νό­τη­τα Χολαργού.

Ιδιαί­τε­ρα δε στην κοι­νό­τη­τα Παπά­γου, όπου αυτή τη στιγ­μή λει­τουρ­γούν Isobox και Προ­κάτ στα Δημο­τι­κά σχο­λεία και τα Νηπια­γω­γεία της κοι­νό­τη­τας στε­γά­ζο­νται σε αμφι­βό­λου καταλ­λη­λό­λη­τας ενοι­κια­ζό­με­να κτή­ρια, το ζήτη­μα έχει γίνει εκρηκτικό.

Η ανά­γκη λοι­πόν ανέ­γερ­σης σχο­λεί­ου στο μονα­δι­κό σήμε­ρα οικό­πε­δο του Δήμου κατάλ­λη­λο για αυτή τη χρή­ση, το οικό­πε­δο 338α , είναι επι­βε­βλη­μέ­νη. Στο σημείο που έχου­με φτά­σει, καμία άλλη λύση δεν υπάρ­χει που να εγγυά­ται την άμε­ση κατα­σκευή του σχολείου.

Είναι όμως του­λά­χι­στον υπο­κρι­τι­κό για όλους τους εμπλε­κό­με­νους να ρίχνουν ο ένας τις ευθύ­νες στον άλλο.

Έπρε­πε να φτά­σου­με σε αυτό το σημείο για να παρα­δε­χτεί η Δημο­τι­κή Αρχή ΝΔ- ΠΑΣΟΚ με σχε­τι­κή της ανα­κοί­νω­ση για τα απα­ρά­δε­κτα γεγο­νό­τα της 30ης/6, ότι υπάρ­χει ανά­γκη για σχο­λεία στον Δήμο μας, όταν το προη­γού­με­νο διά­στη­μα καυ­χιό­ταν με κάθε ευκαι­ρία ότι “όλα βαί­νουν καλώς” με τα σχο­λεία του Δήμου?

Ο κ. Οικο­νό­μου (που τώρα διεκ­δι­κεί τη Δημαρ­χία) δεν ήταν Αντι­δή­μαρ­χος πρα­σί­νου της Διοί­κη­σης Απο­στο­λό­που­λου όταν εξήγ­γει­λε δεντρο­φύ­τευ­ση (!!!) στο συγκε­κρι­μέ­νο οικό­πε­δο με την ανο­χή της Διοί­κη­σης Απο­στο­λό­που­λου;; Ως μέλος της Διοί­κη­σης δεν στή­ρι­ξε μετα­ξύ άλλων την ανέ­γερ­ση σχο­λεί­ου στο εν λόγω οικό­πε­δο? Δεν είναι αυτός που συνε­χί­ζει σήμε­ρα μια τυχο­διω­κτι­κή τακτι­κή, επι­χει­ρώ­ντας να απο­προ­σα­να­το­λί­σει από την ανά­γκη και τα σχο­λεία να φτια­χτούν στο χώρο που έχει προσ­διο­ρι­στεί και να εξα­σφα­λι­στούν χώροι πρα­σί­νου για τους κατοί­κους και τα παι­διά τους? Φτά­νει μάλι­στα στο σημείο να υπο­στη­ρί­ζει κινή­σεις που στρέ­φο­νται νομι­κά κατά (!) της ίδρυ­σης των σχο­λεί­ων, που έπει­τα από αγώ­νες όλης της σχο­λι­κής κοι­νό­τη­τας έγι­ναν κατορθωτές.

Όλοι τους (Απο­στο­λό­που­λος, Τού­του­ζας, Οικο­νό­μου) δεν ήταν μέλη της Διοί­κη­σης του Δήμου άλλοι από το 2010 και άλλοι από το 2014; Τί έκα­ναν όλοι αυτοί για να φτια­χτεί το σχο­λείο 15 χρό­νια τώρα;

Συζή­τη­σαν όλοι αυτοί με τους κατοί­κους, εξέ­θε­σαν τα επι­χει­ρή­μα­τά τους ώστε να υπάρ­ξει μία ομα­λή δια­δι­κα­σία που να οδη­γή­σει στο επι­θυ­μη­τό απο­τέ­λε­σμα; Ή στο βωμό της ψηφο­θη­ρί­ας άλλοι υπο­δαυ­λί­ζουν συγκρού­σεις και άλλοι αγνο­ούν τους κατοί­κους της περιοχής;

Όσοι κόπτο­νται για την ανά­γκη νέων σχο­λεί­ων, για­τί δε μιλά­νε για το γεγο­νός ότι η ανα­γκαία υλο­ποί­η­ση της υπο­χρε­ω­τι­κής δίχρο­νης προ­σχο­λι­κής αγω­γής, που θεσπί­στη­κε επί κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ και υλο­ποι­ή­θη­κε επί κυβέρ­νη­σης ΝΔ, έγι­νε χωρίς καμία επι­πλέ­ον χρη­μα­το­δό­τη­ση για τις ανα­γκαί­ες υπο­δο­μές από καμία κυβέρνηση;

Τα απο­τε­λέ­σμα­τα είναι αυτά που βλέ­που­με κάθε χρό­νο: παραρ­τή­μα­τα νηπια­γω­γεί­ων να περι­φέ­ρο­νται από κτί­ριο σε κτί­ριο, μέχρι και συστε­γά­σεις νηπια­γω­γεί­ων με δημο­τι­κά σχολεία…

Γι’ αυτό και απο­τε­λούν υπο­κρι­σία οι ανα­φο­ρές όσων μιλούν για τις ανά­γκες των σχο­λεί­ων, με γενι­κο­λο­γί­ες, χωρίς σαφή­νεια στις θέσεις τους. Απλά μας θυμί­ζουν το ρητό του λαού μας “και με τον αστυ­φύ­λα­κα και με τον χωρο­φύ­λα­κα”, και ας κατα­δι­κά­ζουν (στα λόγια) την απα­ρά­δε­κτη ενέρ­γεια της δημο­τι­κής αρχής ΝΔ- ΠΑΣΟΚ να αντι­με­τω­πί­σει τους κατοί­κους με ΜΑΤ και συλλήψεις.

Το πρό­βλη­μα λοι­πόν δεν είναι απλά δια­χει­ρι­στι­κό. Είναι βαθιά πολι­τι­κό. Είναι η πολι­τι­κή εκεί­νη που βλέ­πει τις ανά­γκες μας ως κόστος. Είναι το κρά­τος που είναι ικα­νό όταν πρό­κει­ται να εξυ­πη­ρε­τή­σει επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα και κάποιους εργο­λά­βους για να κάνουν fast track επεν­δύ­σεις (πχ Ελλη­νι­κό), και επι­λε­κτι­κά ανί­κα­νο και εχθρι­κό προς τις ανά­γκες των πολι­τών όταν πρό­κει­ται για σχο­λεία και ελεύ­θε­ρους χώρους πρα­σί­νου στη γει­το­νιά τους.

Αυτό συμ­βαί­νει όταν απαι­τού­νται αλλα­γές χρή­σης γης, μελέ­τες με χρο­νο­βό­ρες δια­δι­κα­σί­ες, δια­γω­νι­σμοί, απο­φά­σεις και επι­τρο­πές τέτοιες που επι­μη­κύ­νουν την κατά άλλα επι­τα­κτι­κή ανέ­γερ­ση ενός σχο­λεί­ου και την καθι­στούν ζήτη­μα 15ετίας!!! Αυτό είναι το κρά­τος τους.

Πάμε και όπου βγει…».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο