Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΔΥΕΘ: Επίσκεψη στην διεθνή ομαδική έκθεση «Κάτω από τον ίδιο ουρανό» στις 7 Ιούλη στην Βουλγαρία

Η Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΕΔΥΕΘ) οργα­νώ­νει τρι­ή­με­ρη εκδρο­μή στη Βουλ­γα­ρία και επί­σκε­ψη στην διε­θνή ομα­δι­κή έκθε­ση «Κάτω από τον ίδιο ουρα­νό», τα εγκαί­νια της οποί­ας θα γίνουν στις 7 Ιού­λη στην πόλη Γκάμπροβο.

Η διορ­γά­νω­ση της έκθε­σης γίνε­ται από την καλ­λι­τε­χνι­κή ομά­δα της Θεσ­σα­λο­νί­κης «FireArt» και το θέμα της είναι η αλλη­λεγ­γύη και η ειρη­νι­κή συνύ­παρ­ξη των λαών. Συμ­με­τέ­χουν δεκά­δες καλ­λι­τέ­χνες από οκτώ χώρες, επτά βαλ­κα­νι­κές (Ελλά­δα, Βουλ­γα­ρία, Τουρ­κία, Ρου­μα­νία, Σλο­βε­νία, Βόρεια Μακε­δο­νία, Σερ­βία) και από την Τσεχία.

«Η έκθε­ση γίνε­ται σε μια στιγ­μή που ο ευρύ­τε­ρος χώρος της ανα­το­λι­κής Μεσο­γεί­ου και των Βαλ­κα­νί­ων μοιά­ζει για άλλη μια φορά με καζά­νι που βρά­ζει. Οι λαοί ζουν τις επι­πτώ­σεις του πολέ­μου, έρχο­νται αντι­μέ­τω­ποι με την ενερ­γεια­κή φτώ­χεια και την εξα­θλί­ω­ση. Κάθε μέρα γίνε­ται ολο­έ­να και πιο φανε­ρό ότι οι ζωές των πολ­λών αντι­με­τω­πί­ζο­νται ως κόστος απέ­να­ντι στα κέρ­δη των ολί­γων. Εθνι­κι­στι­κές και ρατσι­στι­κές τάσεις και αντι­λή­ψεις υπο­δαυ­λί­ζο­νται, ώστε οι λαοί να δεχτούν με μεγα­λύ­τε­ρη ευκο­λία έναν ενδε­χό­με­νο πόλε­μο, για να δεχτούν αδια­μαρ­τύ­ρη­τα την εκμε­τάλ­λευ­ση, να μη διεκ­δι­κούν τη ζωή που τους αξίζει.

Η ΕΔΥΕΘ στη­ρί­ζει την προ­σπά­θεια της καλ­λι­τε­χνι­κής ομά­δας «FireArt» κι ενώ­νει τη φωνή της με αυτήν των καλ­λι­τε­χνών, με όλους τους γει­το­νι­κούς λαούς, για να ανα­δει­χθούν τα στοι­χεία που μας ενώ­νουν, τα όνει­ρά μας για ένα καλύ­τε­ρο μέλ­λον μέσα από την αλλη­λεγ­γύη και τους αγώ­νες των λαών», ανα­φέ­ρει η Επιτροπή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο