Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Λαϊκή Συσπείρωση» Τυρνάβου: Σπίτι το σπίτι, γειτονιά τη γειτονιά, χωριό το χωριό για μια αγωνιστική δημοτική αρχή

Σπί­τι το σπί­τι, γει­το­νιά τη γει­το­νιά, χωριό το χωριό, αλλά και με εξορ­μή­σεις σε χώρους δου­λειάς και νεο­λαί­ας, δίνε­ται η μάχη για την εκλο­γή αγω­νι­στι­κής δημο­τι­κής αρχής στον Τύρ­να­βο, με δήμαρ­χο τον Στέ­λιο Τσικριτσή.

Ήδη πραγ­μα­το­ποιεί­ται ένα μεγά­λο άνοιγ­μα από τις Οργα­νώ­σεις του ΚΚΕ, τους σχε­δόν 120 υπο­ψή­φιους με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στον δήμο, προ­κει­μέ­νου να φτά­σουν σε κάθε λαϊ­κό άνθρω­πο που αγω­νιά για τα δύσκο­λα που έρχο­νται, που ανα­ζη­τά στή­ριγ­μα και απο­κού­μπι και όχι έναν ακό­μη αντί­πα­λο που θα υλο­ποιεί την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή σε τοπι­κό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαί­σιο θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση την Πέμ­πτη 12 Οκτώ­βρη, στις 20.30, στην κεντρι­κή πλα­τεία του Τυρνάβου.

Στο φυλ­λά­διο της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» που μοι­ρά­ζε­ται αυτές τις μέρες σημειώ­νε­ται μετα­ξύ άλλων:

«Αυτή την Κυρια­κή έχου­με την ευκαι­ρία να κάνου­με τη δια­φο­ρά. Ο Τύρ­να­βος μπο­ρεί να απο­κτή­σει αγω­νι­στι­κή δημο­τι­κή αρχή. Είναι στο δικό σας χέρι. Τι χρειά­ζε­ται ο λαός του Τυρνάβου;

  • Έναν δήμαρ­χο, μία από τα ίδια, που θα είναι το καλό παι­δί του κεντρι­κού κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού,  της κυβέρ­νη­σης, της Περι­φέ­ρειας;  Η δήμαρ­χο αγω­νι­στή που δεν θα συμ­βι­βά­ζε­ται με το σημε­ρι­νό αντι­δρα­στι­κό θεσμι­κό πλαί­σιο της αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τας, της φορο­μπη­ξί­ας του λαού, τις ιδιωτικοποιήσεις;
  • Έναν δήμαρ­χο, μία από τα ίδια, που θα στη­ρί­ζει τους πετσο­κομ­μέ­νους προ­ϋ­πο­λο­γι­σμούς, την υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση και υπο­στε­λέ­χω­ση ανα­γκαί­ων υπη­ρε­σιών;  Ή δήμαρ­χο μπρο­στά­ρη  και παρών  στους αγώ­νες για λαϊ­κό εισό­δη­μα, για την προ­στα­σία από φυσι­κά φαι­νό­με­να και κατα­στρο­φές, για να μην πέσει κανέ­να λαϊ­κό σπί­τι στα χέρια των κορα­κιών, για τη διεκ­δί­κη­ση των δικαιω­μά­των στην Υγεία, στην Παιδεία;
  • Έναν δήμαρ­χο, μία από τα ίδια που θα δηλώ­νει αναρ­μό­διος για τις ανα­γκαί­ες υπο­δο­μές για την προ­στα­σία της ζωής  και περιου­σί­ας του λαού; Ή δήμαρ­χο που δεν θα θεω­ρεί κόστος τις ανά­γκες του λαού, αλλά θα τις έχει στο επί­κε­ντρο, όπως άλλω­στε έκα­νε τόσα χρό­νια μέσα από τη συμ­με­το­χή του στους λαϊ­κούς αγώνες;

Γνω­ρί­ζου­με καλά ότι τα  προ­βλή­μα­τα μας δεν χωρί­ζο­νται σε τοπι­κά και κεντρι­κά, κάτι  που ομο­λο­γούν ανοι­χτά όλοι. Όποια πέτρα κι αν σηκώ­σει ο λαός, θα βρει από κάτω την πολι­τι­κή που υπη­ρε­τεί το κέρ­δος των λίγων. Μπρο­στά λοι­πόν στα δύσκο­λα που έχου­με μπρο­στά μας, την κλι­μά­κω­ση της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής ο λαός χρειά­ζε­ται ένα στή­ριγ­μα στον τόπο του και όχι έναν ακό­μα τοπι­κό εχθρό».

Αλλά και για τον αντί­πα­λο συν­δυα­σμό -«Η πόλη που θέλου­με»- που στη­ρί­ζε­ται από το ΠΑΣΟΚ, με επι­κε­φα­λής τον Αμά­ρι Σάμερ — Αθα­νά­σιο, επι­ση­μαί­νε­ται  μετα­ξύ άλλων ότι: «Η  εμπει­ρία που έχου­με συσ­σω­ρεύ­σει όλα αυτά τα χρό­νια δεν αφή­νουν περι­θώ­ρια για αυτα­πά­τες και καθυστερήσεις.

  • Το 2011 η τότε δημο­τι­κή αρχή στην οποία μάλι­στα συμ­με­τεί­χε ενερ­γά ως αντι­πρό­ε­δρος τότε ο επι­κε­φα­λής σήμε­ρα της παρά­τα­ξης “Η πόλη που θέλου­με” και η πλειο­ψη­φία των σημε­ρι­νών του υπο­ψή­φιων, δε δίστα­σαν να επι­βάλ­λουν ως αντι­στάθ­μι­σμα στις μειώ­σεις της κρα­τι­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης το χαρά­τσι του 80% επί της κατα­νά­λω­σης σε ένα αγα­θό όπως το νερό, επι­βα­ρύ­νο­ντας τους κατοί­κους στον Αμπε­λώ­να, στο Αργυ­ρο­πού­λι και στον Βρυό­το­πο.  Και μάλι­στα έφτα­σαν στο σημείο να ασκή­σουν διώ­ξεις σε συν­δη­μό­τες μας που δίκαια αντέ­δρα­σαν. Οι μαζι­κές διεκ­δι­κή­σεις μας τότε και ο κοι­νός μας αγώ­νας είχε απο­τε­λέ­σμα­τα και τελι­κά αφαι­ρέ­θη­κε το συγκε­κρι­μέ­νο τέλος.
  • Πίσω από τα μεγά­λα λόγια, για την “αγά­πη για την πόλη”, τις διά­φο­ρες  υπο­σχέ­σεις  και τη “ρεα­λι­στι­κή” αντι­πο­λί­τευ­ση, ο κ. Αμά­ρι δεν  αμφι­σβή­τη­σε ποτέ το αντι­λαϊ­κό πλαί­σιο λει­τουρ­γί­ας των δήμων, απεί­χε από κάθε μεγά­λο αγώ­να που δόθη­κε στην πόλη μας, όπως αυτούς των αγρο­τών. Για αυτό άλλω­στε και δεν υπάρ­χει ούτε ένας αγρό­της ανά­με­σα στους  νέους δημο­τι­κούς συμ­βού­λους με την παρά­τα­ξή του.  
  • Πόσο κόντρα μπο­ρεί να πάει κάποιος στην κυβέρ­νη­ση της ΝΔ  και τη νέα περι­φε­ρεια­κή αρχή όταν συμ­φω­νεί με:

- Τη λεγό­με­νη πρά­σι­νη ανά­πτυ­ξη που σημαί­νει πρά­σι­να χαρά­τσια, φωτο­βολ­ταϊ­κά στα χωράφια.

- Το να δίνο­νται μέσω ΕΣΠΑ, Ταμεί­ου Ανά­καμ­ψης εκα­τομ­μύ­ρια σε επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους την ώρα που δεν δίνε­ται σεντ για έργα προ­στα­σί­ας του λαού.

- Τη μετα­τρο­πή της Λάρι­σας σε ΝΑΤΟι­κό ορμη­τή­ριο με ό,τι κιν­δύ­νους αυτό σημαί­νει για τον λαό.

Η παρά­τα­ξη “Η πόλη που θέλου­με”  απο­τε­λεί συνέ­χεια των παρα­τά­ξε­ων που φόρ­τω­σαν στον λαό ένα σωρό προβλήματα».

Κατα­λή­γο­ντας η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» τονί­ζει: «Στον Τύρ­να­βο έχου­με σίγου­ρη επι­λο­γή που θα παλεύ­ει για την πόλη που είναι όμορ­φη για να ζού­νε οι πολ­λοί! Αυτή η ελπί­δα, αυτή η προ­ο­πτι­κή, έχει όνο­μα: “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” και ΝΑΙ μπο­ρεί απο­δε­δειγ­μέ­να να δώσει ανά­σα στη ζωή μας και την πόλη μας.

Για­τί είμα­στε δεσμευ­μέ­νοι μονά­χα απέ­να­ντι στον λαό και τις ανά­γκες του και για αυτό μπο­ρού­με μαζί να διεκ­δι­κού­με απο­φα­σι­στι­κά όσα χρειά­ζο­νται. Να μην αφή­νου­με σε “χλω­ρό κλα­ρί” κυβερ­νή­σεις, Περι­φέ­ρεια και επιτελεία.

Για­τί δεν υπο­τι­μά­με το παρα­μι­κρό που αφο­ρά την καθη­με­ρι­νή ζωή και τα δικαιώ­μα­τα του κάθε συμπο­λί­τη μας. Άλλω­στε είναι σε όλους γνω­στό ότι ήμα­σταν αυτοί που:

- Κατε­βαί­να­με πρώ­τοι με τα τρα­κτέρ μας στις κινη­το­ποι­ή­σεις για το αγρο­τι­κό εισόδημα.

- Όταν η δημο­τι­κή αρχή  επέ­βα­λε εν μέσω παν­δη­μί­ας το χαρά­τσι 0,5% στους επαγ­γελ­μα­τί­ες της εστί­α­σης,  όχι μόνο το κατα­ψη­φί­σα­με, αλλά συμ­με­τεί­χα­με στη δια­μαρ­τυ­ρία — αυτο­κι­νη­το­πο­μπή της Επι­τρο­πής Αγώνα.

- Διεκ­δι­κή­σα­με τη μεί­ω­ση των δημο­τι­κών τελών για τους μικρο­ε­παγ­γελ­μα­τί­ες μέσα στην πανδημία.

- Στα­θή­κα­με στο πλευ­ρό των σει­σμο­πα­θών, οργα­νώ­νο­ντας την αλλη­λεγ­γύη και τη διεκ­δί­κη­ση μέτρων στή­ρι­ξης. Αλλά και πρό­σφα­τα στους πλημ­μυ­ρο­πα­θείς στον Αμπε­λώ­να, στον Βρυό­το­πο, στο Μαυ­ρό­λι­θο, στο Δαμά­σι και στα Πλατανούλια.

Για­τί, τελι­κά, στην πόλη μας πίσω από κάθε κατά­κτη­ση, πίσω από κάθε ουσια­στι­κό έργο που έγι­νε ή μπή­κε στα σκα­ριά βρί­σκο­νται αγώ­νες και διεκ­δι­κή­σεις στις οποί­ες πρω­το­στά­τη­σαν αγω­νι­στές δήμαρ­χοι της παρά­τα­ξής μας.

Αυτή είναι η παρα­κα­τα­θή­κη και η ευθύ­νη της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” στον Δήμο Τυρνάβου.

Είναι στο χέρι του λαού με την επι­λο­γή του στην κάλ­πη της Κυρια­κής να μην επι­τρέ­ψει άλλη μια χαμέ­νη θητεία για τον Τύρναβο.

Να μην προ­σθέ­σει άλλον έναν αντί­πα­λο, άλλον έναν εχθρό στους τόσους που ήδη έχει.

Μην περι­μέ­νε­τε άλλο!  Κάντε τώρα το βήμα!

Με ψήφο στη “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” για να δυνα­μώ­σει η πραγ­μα­τι­κή λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση στην κυβέρ­νη­ση και στο εχθρι­κό για τον λαό κράτος!». 

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο