Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΛεΜπρόν Τζέιμς: «Πάντοτε υπήρχε ρατσιστικό μίσος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ξέρουμε. Αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ το επανέφερε στη μόδα!»

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, το αστέ­ρι του αμε­ρι­κα­νι­κού μπά­σκετ, κατη­γό­ρη­σε τον Ντό­ναλντ Τραμπ ότι «επα­νέ­φε­ρε στη μόδα» το ρατσι­στι­κό μίσος, απα­ντώ­ντας στις αυτο­σχέ­διες παρα­δο­ξο­λο­γί­ες στις οποί­ες παρα­δό­θη­κε ο αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος σχο­λιά­ζο­ντας τις αιμα­τη­ρές ταρα­χές στο Σάρ­λο­τσβιλ κατά τη διάρ­κεια χαώ­δους συνέ­ντευ­ξης Τύπου τη χθε­σι­νή ημέρα.

«Πάντο­τε υπήρ­χε ρατσι­στι­κό μίσος στις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες. Το ξέρου­με. Αλλά ο Ντό­ναλντ Τραμπ το επα­νέ­φε­ρε στη μόδα!», έγρα­ψε στο Twitter ο αρχη­γός των Cleveland Cavaliers.

Λίγα λεπτά πριν, ο Τραμπ απέ­δι­δε την ευθύ­νη για τις βίαιες ταρα­χές ανά­με­σα σε νεο­να­ζι­στές, ρατσι­στές δια­δη­λω­τές και αντι­δια­δη­λω­τές «και στις δύο πλευ­ρές», κερ­δί­ζο­ντας τα συγ­χα­ρη­τή­ρια του περιώ­νυ­μου πρώ­ην αρχη­γού της Κου Κλουξ Κλαν Ντέι­βιντ Ντιουκ.

Το βρά­δυ, παίρ­νο­ντας τον λόγο στο Ιδρυ­μά του στο Σαντά­σκι του Οχάιο, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς επέ­κρι­νε και πάλι με δρι­μύ­τη­τα τον Τραμπ: «Εχω αυτήν την ευκαι­ρία για να μιλή­σω, και είμαι κάποιος που η φωνή του ακού­γε­ται και λέω ότι ο μόνος τρό­πος για να βελ­τιω­θού­με ως κοι­νω­νία και ως άνθρω­ποι είναι η αγά­πη. Είναι ο μόνος τρό­πος για να μπο­ρέ­σου­με να κατα­κτή­σου­με κάτι μαζί».

«Δεν είναι ο τύπος που υπο­τί­θε­ται ότι είναι ο πρό­ε­δρος των Ηνω­μέ­νων Πολι­τειών, ή όποιος άλλος, αλλά εμείς πρέ­πει να δρα­στη­ριο­ποι­η­θού­με», συνέ­χι­σε ο άσος των Cleveland Cavaliers: «Εμείς πρέ­πει να κοι­τα­χτού­με στον καθρέ­φτη. Από παι­διά μέχρι την ενή­λι­κες. Εμείς οφεί­λου­με να κοι­τα­χτού­με στον καθρέ­φτη και να ανα­ρω­τη­θού­με “τι μπο­ρού­με να βελ­τιώ­σου­με για να βοη­θή­σου­με στην αλλαγή;” ».

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ένας από τους μεγα­λύ­τε­ρους μπα­σκε­τμπο­λί­στες του πλα­νή­τη, είναι πολι­τι­κά δρα­στή­ριος και συνη­θί­ζει να δημο­σιο­ποιεί τις πολι­τι­κές του θέσεις. Κατά τη διάρ­κεια της προ­ε­κλο­γι­κής εκστρα­τεί­ας είχε υπο­στη­ρί­ξει την αντί­πα­λο του Τραμπ, της υπο­ψή­φιας των Δημο­κρα­τι­κών Χίλα­ρι Κλίντον.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο