Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λευτεριά στην Παλαιστίνη — Μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στην εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Μήνυ­μα αλλη­λεγ­γύ­ης στον παλαι­στι­νια­κό λαό έστει­λαν εκα­το­ντά­δες νέοι και νέες, εργα­ζό­με­νοι της Αθή­νας, που συμ­με­τεί­χαν στην πολι­τι­κή — πολι­τι­στι­κή εκδή­λω­ση που διορ­γά­νω­σε η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Αττι­κής του ΚΚΕ και το Κεντρι­κό Συμ­βού­λιο της ΚΝΕ στο γήπε­δο του Σπόρ­τινγκ στα Πατή­σια, με τίτλο «Λευ­τε­ριά στην Παλαι­στί­νη — Οι λαοί θα νική­σουν!»

Η εκδή­λω­ση, στην οποία παρα­βρέ­θη­κε πολυ­με­λής αντι­προ­σω­πεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επι­κε­φα­λής τον ΓΓ Δημή­τρη Κου­τσού­μπα. έγι­νε με αφορ­μή την 29η Νοέμ­βρη που είναι η Παγκό­σμια Ημέ­ρα Αλλη­λεγ­γύ­ης στον λαό της Παλαι­στί­νης και μίλη­σαν ο πρέ­σβης του κρά­τους της Παλαι­στί­νης στην Ελλά­δα Μαρουάν Του­μπά­σι και ο Γραμ­μα­τέ­ας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος.

Μιλώ­ντας στην εκδή­λω­ση ο πρέ­σβης της Παλαι­στί­νης Μαρουάν Του­μπά­σι μετέ­φε­ρε τους χαι­ρε­τι­σμούς και του προ­έ­δρου του κρά­τους της Παλαι­στί­νης Μαχ­μούντ Αμπάς, ευχα­ρί­στη­σε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για την αμέ­ρι­στη αλλη­λεγ­γύη τους στον αγώ­να του παλαι­στι­νια­κού λαού ενά­ντια στην κατο­χή, για την ελευ­θε­ρία και την ανε­ξαρ­τη­σία, την εγκα­θί­δρυ­ση του ανε­ξάρ­τη­του κρά­τους του με πρω­τεύ­ου­σα την Ανα­το­λι­κή Ιερουσαλήμ.

29-11-2018-ekdhlosh-sporting-gia-palaistinh-8

Από την πλευ­ρά του, ο Γραμ­μα­τέ­ας του ΚΣ της ΚΝΕ Ν.Αμπατιέλος έστει­λε θερ­μό, αγω­νι­στι­κό, διε­θνι­στι­κό μήνυ­μα στους εργα­ζό­με­νους και τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα, τους νέους και τις νέες της Παλαι­στί­νης, σημειώ­νο­ντας πως ο παλαι­στι­νια­κός λαός έχει στην Ελλά­δα έναν ειλι­κρι­νή σύμ­μα­χο και σύντρο­φο στο δίκαιο αγώ­να του. «Το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, τα μέλη και τους φίλους του Κόμ­μα­τος και της Οργά­νω­σής μας, που με την ακού­ρα­στη και συνε­χή δρά­ση τους μέσα στον ελλη­νι­κό λαό δια­μορ­φώ­νουν κύμα συμπα­ρά­στα­σης και αλλη­λεγ­γύ­ης προς τον λαό σας και τον αγώ­να του. Για να απο­κτή­σε­τε τη δική σας, ανε­ξάρ­τη­τη και ελεύ­θε­ρη πατρί­δα. Για να μπο­ρεί­τε να κάνε­τε κου­μά­ντο στη γη σας, στον πλού­το που παρά­γε­τε. Να στα­μα­τή­σε­τε να πλη­ρώ­νε­τε με βαρύ φόρο αίμα­τος τη βαρ­βα­ρό­τη­τα της ισραη­λι­νής κατο­χής».

Ο Γραμ­μα­τέ­ας του ΚΣ της ΚΝΕ υπο­γράμ­μι­σε μετα­ξύ άλλων πως όλα αυτά τα χρό­νια το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχου­με δια­μορ­φώ­σει μία ιδιαί­τε­ρη σχέ­ση με τον λαό και τη νεο­λαία της Παλαι­στί­νης. Μπο­ρού­με να κοι­τά­με τους Παλαι­στί­νιους, όλους τους λαούς του κόσμου και φυσι­κά τον ελλη­νι­κό λαό στα μάτια και να λέμε τα πράγ­μα­τα με το όνο­μά τους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο