Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λιβύη: Νέα τραγωδία — 62 νεκροί και 110 αγνοούμενοι στο νέο ναυάγιο

Οι λιβυ­κές αρχές ανα­κοί­νω­σαν σήμε­ρα ότι περι­συ­νέ­λε­ξαν τα πτώ­μα­τα 62 μετα­να­στών μετά το ναυά­γιο, χθες, του πλε­ού­με­νου, όπου επέ­βαι­ναν, στα ανοι­κτά των ακτών της Χομς, μιας πόλης που βρί­σκε­ται σε από­στα­ση 120 χλμ δυτι­κά της Τρίπολης.

«Ομά­δες της Ερυ­θράς Ημι­σε­λή­νου της Λιβύ­ης περι­συ­νέ­λε­ξαν 62 πτώ­μα­τα μετα­να­στών» δήλω­σε στο Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο ο Άμπ­ντελ Μονέιμ Άμπου Σμπέιχ, ένας εκπρό­σω­πος αυτής της οργάνωσης.

Περί­που 145 άνθρω­ποι δια­σώ­θη­καν μετά το ναυά­γιο χθες και 110 θεω­ρού­νταν αγνο­ού­με­νοι, σύμ­φω­να με τον Διε­θνή Οργα­νι­σμό Μετα­νά­στευ­σης (ΔΟΜ).

Εντού­τοις, οι αριθ­μοί αυτοί παρα­μέ­νουν αβέ­βαιοι: το πολε­μι­κό ναυ­τι­κό της Λιβύ­ης έκα­νε λόγο, από την πλευ­ρά του, για 134 δια­σω­θέ­ντες και 115 αγνο­ου­μέ­νους, ενώ η MKO Για­τροί Χωρίς Σύνο­ρα στη Λιβύη εκτι­μά, βάσει των μαρ­τυ­ριών των επι­ζώ­ντων, ότι σχε­δόν 400 άνθρω­ποι βρί­σκο­νταν στη βάρκα.

«Θα συνε­χί­σου­με τις επι­χει­ρή­σεις για να περι­συλ­λέ­ξου­με τις σορούς που ξέβρα­σε η θάλασ­σα από­ψε και αύριο» συμπλή­ρω­σε ο Σμπέιχ, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι σε αυτή τη φάση, είναι αδύ­να­το να δοθεί ένας συνο­λι­κός απο­λο­γι­σμός για τον αριθ­μό των θυμάτων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο