Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λουλούδια στον τάφο του Μαρξ κατέθεσε ο κουβανός πρόεδρος Ντιάζ-Κανέλ

Τον τάφο του Καρλ Μαρξ στο κοι­μη­τή­ριο Χάι­γκειτ του Λον­δί­νου επι­σκέ­πτη­κε σήμε­ρα ο πρό­ε­δρος της Κού­βας Μιγκέλ Ντιάζ-Κανέλ, στο πλαί­σιο της σύντο­μης παρα­μο­νής του στη βρε­τα­νι­κή πρωτεύουσα.

Ο κου­βα­νός ηγέ­της κατέ­θε­σε λου­λού­δια εξ’ ονό­μα­τος του λαού της Κού­βας, κάνο­ντας την εξής σύντο­μη δήλω­ση που ανέ­βη­κε και στο προ­σω­πι­κό του λογα­ρια­σμό στο twitter: «Απο­τί­ου­με φόρο τιμής σε έναν από τους μεγά­λους δια­νοη­τές της ανθρω­πό­τη­τας, τον Καρλ Μαρξ, εδώ στον τάφο του στο κοι­μη­τή­ριο Χάι­γκειτ, εκ μέρους του λαού της Κού­βας, σε μια χρο­νιά που συμπλη­ρώ­νο­νται δια­κό­σια έτη από τη γέν­νη­ση του και 135 χρό­νια από την φυσι­κή του απου­σία».

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι το έργο του Καρλ Μαρξ είχε ιδιαί­τε­ρα σημα­ντι­κή επί­δρα­ση στην επι­τυ­χία και εδραί­ω­ση Κου­βα­νι­κή Επα­νά­στα­ση, στην ριζο­σπα­στι­κο­ποί­η­ση της σκέ­ψης του Φιντέλ Κάστρο και του Ερνέ­στο Τσε Γκε­βά­ρα αλλά και στη μετέ­πει­τα πορεία της οικο­δό­μη­σης του σοσια­λι­σμού στο νησί. Δρό­μοι και πάρ­κα στην Κού­βα φέρουν το όνο­μα του, ενώ προς τιμήν του σπου­δαί­ου φιλο­σό­φου έχει ονο­μα­στεί μια απ’ τις δια­ση­μό­τε­ρες και μεγα­λύ­τε­ρες θεα­τρι­κές σκη­νές της Αβάνας.

NTIAZ KANEL TAFOS MARX

Ο Μιγκέλ Ντιάζ-Κανέλ επι­σκέ­πτε­ται το Λον­δί­νο ως ενδιά­με­σο σταθ­μό στο πλαί­σιο της πρώ­της μεγά­λης περιο­δεί­ας του ως προ­έ­δρου της Κού­βας σε μια σει­ρά χώρες, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Ρωσί­ας και της Κίνας. 

Καρλ Μαρξ: Επί­και­ρος όσο ποτέ άλλοτε

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο