Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μίκης Θεοδωράκης: Ασφαλιστικά μέτρα της Μαργαρίτας κατά του Νίκου (Θεοδωράκη)

Αίτη­ση ασφα­λι­στι­κών μέτρων, στο Μονο­με­λές Πρω­το­δι­κείο Αθη­νών, κατέ­θε­σε η Μαρ­γα­ρί­τα Θεο­δω­ρά­κη ‑κόρη του προ­σφά­τως απο­θα­νό­ντος Μίκη Θεο­δω­ρά­κη– ενα­ντί­ον του Νίκου Κου­ρή ο οποί­ος ισχυ­ρί­ζε­ται πως είναι γιος ‑εκτός γάμου- του μεγά­λου μουσικοσυνθέτη.

Η κ. Θεο­δω­ρά­κη δηλώ­νει στην αίτη­σή της πως ο Νίκος Κου­ρής «απο­βλέ­πει στη δημιουρ­γία κλη­ρο­νο­μι­κού δικαιώ­μα­τος επί κάθε στοι­χεί­ου της κλη­ρο­νο­μιαί­ας περιου­σί­ας» του πατέ­ρα της κι ότι είναι «ξένο απο­λύ­τως υφ’ οιαν­δή­πο­τε άπο­ψη σώμα προς τον πατέ­ρα μου και οικο­γέ­νειά μου» και άτο­μο «παντε­λώς άγνω­στο στην οικο­γέ­νειά μου».

Στο πλαί­σιο αυτό, ζητεί από το δικα­στή­ριο τη λήψη προ­σω­ρι­νών μέτρων σε βάρος του Νίκου Κουρή.

Σύμ­φω­να με το MEGA, για τη λήψη των προ­σω­ρι­νών μέτρων το δικα­στή­ριο συνε­δριά­ζει αυτή τη στιγ­μή κι ενδε­χο­μέ­νως θα απο­φαν­θεί αυθη­με­ρόν επί της προ­σω­ρι­νής δια­τα­γής, μέχρι την εκδί­κα­ση της υπόθεσης.

Προ­σερ­χό­με­νη στο δικα­στή­ριο, η κ. Μαρ­γα­ρί­τα Θεο­δω­ρά­κη δήλω­σε μετα­ξύ άλλων πως στο παρελ­θόν είχε έρθει σε επα­φή με τον Νίκο Κου­ρή για ενδε­χό­με­νη συνερ­γα­σία (σ.σ. είναι ραδιο­φω­νι­κός παραγωγός).

Σύμ­φω­να με την ίδια, ο κ. Κου­ρής μετά τον θάνα­το του πατέ­ρας της προ­φα­νώς και θέλει να διεκ­δι­κή­σει κλη­ρο­νο­μι­κά δικαιώματα.

Πηγή: in.gr

 

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο