Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μενίδι: Η δράση φασιστικών ομάδων δεν θα περάσει!

Σε ετοι­μό­τη­τα και επα­γρύ­πνη­ση καλούν το λαό της περιο­χής οι Κομ­μα­τι­κές Οργα­νώ­σεις του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει στο λαό του Μενι­δί­ου τη δρά­ση φασι­στι­κών ομά­δων που δρουν στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή του κέντρου της πόλης. Φασι­στι­κές ομά­δες που μετά την κατα­δί­κη της εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής, εμφα­νί­ζο­νται με άλλα ονό­μα­τα και δρουν με όρους συμ­μο­ρί­ας επι­χει­ρώ­ντας να δημιουρ­γή­σουν κλί­μα τρομοκρατίας.

Συγκε­κρι­μέ­να, οι Κομ­μα­τι­κές Οργα­νώ­σες Μενι­δί­ου του ΚΚΕ καταγ­γέλ­λουν πως αυτές οι φασι­στι­κές ομάδες:

Επι­τί­θε­νται σε ανυ­πο­ψί­α­στους περα­στι­κούς που εκβιά­ζο­νται είτε για να πουν τη γνώ­μη τους για τον εμβο­λια­σμό είτε για να απο­κα­λύ­ψουν τις πολι­τι­κές τους πεποιθήσεις.

Στο­χο­ποιούν και επι­τί­θε­νται σε εργα­ζό­με­νους μετα­νά­στες που πάνε ή επι­στρέ­φουν από την εργα­σία τους, ακό­μα και έξω από τα ίδια τους τα σπίτια.

Φωνά­ζουν αντι­κο­μου­νι­στι­κά συν­θή­μα­τα, στο­χο­ποιούν τη δρά­ση του Κόμ­μα­τος και της ΚΝΕ στην περιο­χή, συνο­λι­κά του εργα­τι­κού λαϊ­κού κινή­μα­τος, που είναι απο­λύ­τως λογι­κό να τους ενοχλεί.

Οι φασι­στι­κές ομά­δες καθο­δη­γού­νται και κατευ­θύ­νο­νται από συγκε­κρι­μέ­να άτο­μα που παρα­βρί­σκο­νται σε μικρή από­στα­ση, δίνουν οδη­γί­ες και εντο­λές. Η ευχέ­ρεια στις κινή­σεις τους και μάλι­στα στο κέντρο της πόλης προ­κα­λεί εύλο­γα ερωτήματα …!

Όταν απο­κα­λύ­πτε­ται η φασι­στι­κή τους δρά­ση, κρύ­βο­νται σαν τις κατσα­ρί­δες, εμφα­νί­ζο­νται ως «ανή­λι­κοι» και ως «μαθη­τές» ή ως «οπα­δοί ομά­δων» που η ιστο­ρία αυτών των ομά­δων καμία σχέ­ση δεν έχει με τη φασι­στι­κή δρά­ση. Με αυτό τον τρό­πο, επι­χει­ρούν να μαζέ­ψουν υπο­στη­ρι­κτές στα «θολά νερά» μιας και η φασι­στι­κή τους ιδε­ο­λο­γία είναι απε­χθής στη μεγά­λη πλειο­ψη­φία του λαού και της νεολαίας.

Το φασι­στι­κό δηλη­τή­ριο δε θα επι­τρέ­ψου­με να χυθεί στις εργα­το­γει­το­νιές του Μενιδίου!

Ο λαός και η νεο­λαία έχουν τερά­στια δύνα­μη που σήμε­ρα μπο­ρούν να αξιο­ποι­ή­σουν στον αγώ­να για το εισό­δη­μά, την υγεία, τα δικαιώ­μα­τα και τη ζωή τους. Αυτή η δύνα­μη μπο­ρεί να μην αφή­σει τόπο να στα­θού­νε φασι­στι­κές ομά­δες, που θέλουν το λαό φοβι­σμέ­νο και φιμω­μέ­νο, να μην αγω­νί­ζε­ται για το δίκιο του.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, θα συνε­χί­σου­με να πρω­το­στα­τού­με στην οργά­νω­ση της πάλης του λαού και της νεο­λαί­ας, για να ξημε­ρώ­σουν καλύ­τε­ρες μέρες για το λαό μας. Θα συνε­χί­σου­με να πρω­το­στα­τού­με ώστε με όρους μαζι­κού εργα­τι­κού – λαϊ­κού κινή­μα­τος να αντι­με­τω­πι­στούν οι φασί­στες και οι σάπιες ιδέ­ες τους, να απο­μο­νω­θούν σε κάθε γει­το­νιά, σε κάθε χώρο δου­λειάς και νεολαίας.

Απευ­θύ­νου­με στο λαό και τη νεο­λαία κάλε­σμα αγω­νι­στι­κής συμπό­ρευ­σης με το ΚΚΕ και καλού­με σε μαζι­κή συμ­με­το­χή στη συγκέ­ντρω­ση το Σάβ­βα­το 5 Φλε­βά­ρη 6:30 μ.μ στο 2ο κλει­στό Γυμνα­στή­ριο Αχαρ­νών στον Κόκ­κι­νο Μύλο με ομι­λη­τή το Γιάν­νη Γκιό­κα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βου­λευ­τή Ανα­το­λι­κής Αττικής».

(Φωτό Αρχεί­ου)

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο