Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεταξύ κατεργαραίων η ειλικρίνεια

Σχο­λιά­ζει Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ // 

Στο δια­δί­κτυο κυκλο­φο­ρεί βίντεο για τη χρι­στου­γεν­νιά­τι­κη γιορ­τή που στή­θη­κε στο Μέγα­ρο Μαξίμου.

Αφού τα παι­διά είπαν τα κάλα­ντα στον Αλέ­ξη Τσί­πρα και την Μπέ­τυ Μπα­ζιά­να, ένας μάγος ανέ­λα­βε να δια­σκε­δά­σει τα παι­διά. Ο ταχυ­δα­κτυ­λουρ­γός κάλε­σε τον Αλέ­ξη Τσί­πρα να τον βοη­θή­σει. Ο πρω­θυ­πουρ­γός δέχθη­κε και άρχι­σε να επα­να­λαμ­βά­νει τις «μαγι­κές» λέξεις του ταχυ­δα­κτυ­λουρ­γού, ώστε το μπλε πανί που έβα­λε στην από­χη του να μετα­μορ­φω­θεί στο τρα­που­λό­χαρ­το- το πέντε κού­πα- που είχε δια­λέ­ξει νωρί­τε­ρα ο Πρωθυπουργός.

«Άμπρα κατά­μπρα, τού­μπα του­λού­μπα, κάνε μια τού­μπα, και μια κωλο­τού­μπα» είπε ο Αλέ­ξης Τσί­πρας και το μαγι­κό τελι­κά πέτυ­χε. Και γυρί­ζο­ντας προς τους μαθη­τές ο πρω­θυ­πουρ­γός είπε: «Ο νέος υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών παιδιά…».

Δεν ξέρου­με αν η πρό­σκλη­ση του ταχυ­δα­κτυ­λουρ­γού «κάνε μια καλω­τού­μπα» ενεί­χε και κάποια υπό­νοια για την πολι­τι­κή πρα­κτι­κή της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε κάθε όμως περί­πτω­ση ισχύ­ει η λαϊ­κή ρήση: «Μετα­ξύ κατερ­γα­ραί­ων η ειλι­κρί­νεια». Δηλα­δή οι άνθρω­ποι που μετέρ­χο­νται τις ίδιες πονη­ριές οφεί­λουν ή πρέ­πει να είναι μετα­ξύ τους ειλικρινείς.

Και για τον Αλέ­ξη Τσί­πρα δεν χρειά­ζο­νται πια ταχυ­δα­κτυ­λουρ­γι­κά κόλ­πα για να το απο­δεί­ξει… Μόνο που στην πολι­τι­κή η ταχυ­δα­κτυ­λουρ­γία έχει, ενί­ο­τε, και δρα­μα­τι­κή κατάληξη…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο