Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μπράγκα — Παναθηναϊκός 2–1: «Ζωντανοί» στο κυνήγι των ομίλων του Champions League οι Πράσινοι

Το υπέ­ρο­χο πλα­σέ του Ντά­νιελ Μαν­τσί­νι στο 5ο λεπτό των καθυ­στε­ρή­σε­ων, κρά­τη­σε «ζωντα­νό» τον Πανα­θη­ναϊ­κό στη μάχη της πρό­κρι­σης με την Μπρά­γκα, δια­μορ­φώ­νο­ντας το τελι­κό 2–1 υπέρ της πορ­το­γα­λι­κής ομά­δας στον πρώ­το αγώ­να των δύο ομά­δων για τα Play Off του Champions League. Οι Πορ­το­γά­λοι πήραν προ­βά­δι­σμα δύο τερ­μά­των στο δεύ­τε­ρο μέρος με τους Ρουίθ (51’) και Ντζα­λό (74’) από δύο «φθη­νά» λάθη και κακές αντι­δρά­σεις της ανα­σταλ­τι­κής λει­τουρ­γί­ας των «πρά­σι­νων», όμως το γκολ του Αργε­ντι­νού εξτρέμ δια­τή­ρη­σε τις ελπί­δες των «πρά­σι­νων» ενό­ψει της ρεβάνς της Τρί­της (29/8) στο ΟΑΚΑ.

Ο Πανα­θη­ναϊ­κός μπή­κε δυνα­τά στο ματς και μόλις στο 2’ από φάουλ του Βιλέ­να και σέντρα του Ρου­μπέν, ο Μάγκνου­σον έπια­σε την κεφα­λιά με την μπά­λα να περ­νά­ει ελά­χι­στα άουτ από το αρι­στε­ρό δοκά­ρι του Ματέους.

Στο 12’ η απευ­θεί­ας εκτέ­λε­ση του Ισλαν­δού στό­περ πέρα­σε αρκε­τά πάνω απ’ τα δοκά­ρια της Μπρά­γκα, ενώ στο 16’ στην πρώ­τη φάση που πάτη­σε στην περιο­χή του Πανα­θη­ναϊ­κού η πορ­το­γα­λι­κή ομά­δα, ο Γερ­μα­νός ρέφε­ρι Φέλιξ Τσβάιερ έδει­ξε πέναλ­τι σε πέσι­μο του Μπρού­μα από τον Βαγιαν­νί­δη. Από­φα­ση την οποία πήρε πίσω έπει­τα από δύο λεπτά μετά από on field review έλεγ­χο, κατό­πιν υπό­δει­ξης του VAR, Κρί­στιαν Ντί­γκερτ, ο οποί­ος του τόνι­σε πως έκα­νε πρώ­τα φάουλ ο Ολλαν­δός εξτρέμ.

Ο Πανα­θη­ναϊ­κός επι­χεί­ρη­σε να ανα­κτή­σει τον έλεγ­χο του αγώ­να και στο 29’ ο Παλά­σιος βρέ­θη­κε σε θέση βολής, όμως το πλα­σέ του βρή­κε σε ετοι­μό­τη­τα τον Ματέ­ους που μπλό­κα­ρε, ενώ στο 43’ ο Φόντε με κεφα­λιά έστει­λε την μπά­λα λίγο άουτ, στην πρώ­τη τελι­κή των Πορ­το­γά­λων στο ματς.

Στο πρώ­το λεπτό των καθυ­στε­ρή­σε­ων του ημι­χρό­νου ο Αντρέ Όρτα βρή­κε λίγο χώρο κι εκτέ­λε­σε, με την μπά­λα να κοντρά­ρει στον Ρου­μπέν Πέρεθ και να περ­νά­ει ελά­χι­στα δίπλα από το δοκά­ρι του Μπρινιόλι.

Η Μπρά­γκα έχα­σε την πρώ­τη καλή ευκαι­ρία στην εκκί­νη­ση του δευ­τέ­ρου ημι­χρό­νου, όταν στο 48’ από χαμη­λό γύρι­σμα του Μπρού­μα, ο Ρουίθ «τσί­μπη­σε» την μπά­λα κι ο Μπρι­νιό­λι απέ­κρου­σε εντυπωσιακά.

Στο 51’ η πορ­το­γα­λι­κή ομά­δα πήρε προ­βά­δι­σμα στο σκορ, όταν από γύρι­σμα του Μπρού­μα, ο Αμπέλ Ρουίθ «ζύγι­σε» το πόδι του και με χαμη­λή εκτέ­λε­ση έκα­νε το 1–0 για την Μπράγκα.

Ο Πανα­θη­ναϊ­κός προ­σπά­θη­σε να «απα­ντή­σει» άμε­σα όμως στο 57’ η κεφα­λιά του Παλά­σιος πέρα­σε πάνω από τα δοκά­ρια, ενώ στο 62’ ο Μαν­τσί­νι πέρα­σε κατα­πλη­κτι­κά τον Φόντε, αλλά ο Σπό­ραρ που έγι­νε τελι­κός απο­δέ­κτης της μπά­λας πλά­σα­ρε πάνω από τα δοκά­ρια σε κενή εστία, σε μία απί­στευ­τη ευκαι­ρία για τον Παναθηναϊκό.

Στο 74’ η Μπρά­γκα «τιμώ­ρη­σε» για δεύ­τε­ρη φορά τον Πανα­θη­ναϊ­κό, ο οποί­ος δέχθη­κε ένα πολύ «φθη­νό» γκολ. Από γρή­γο­ρη εκτέ­λε­ση πλα­γί­ου άουτ του Ρουίθ, ο Αντρέ Όρτα «σέρ­βι­ρε» με τη μία στον Ντζα­λό, ο οποί­ος «εκτέ­λε­σε» τον Μπρι­νιό­λι για το 2–0 υπέρ των Πορτογάλων.

Η Μπρά­γκα έχα­σε άλλη μία μεγά­λη ευκαι­ρία με τον Ντζα­λό στο 90’+4’ με τον Μπρι­νιό­λι να απο­κρού­ει εντυ­πω­σια­κά κι ένα λεπτό αργό­τε­ρα ο Πανα­θη­ναϊ­κός βρή­κε το γκολ που έψα­χνε για να μεί­νει «μέσα» στο παι­χνί­δι της πρό­κρι­σης. Ο Ιωαν­νί­δης έβγα­λε μία κατα­πλη­κτι­κή ασίστ στον Μαν­τσί­νι, ο οποί­ος προ­χώ­ρη­σε και πλά­σα­ρε εύστο­χα μειώ­νο­ντας σε 2–1 στο 90’+5’.

Διαι­τη­τής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερ­μα­νία)

Κίτρι­νες: Νια­κα­τέ, Φόντε — Τζού­ρι­τσιτς, Αράο, Μπρινιόλι

Οι συν­θέ­σεις των δύο ομάδων:

ΜΠΡΑΓΚΑ (Αρτούρ Ζόρ­ζε, 4–3‑3): Ματέ­ους, Γκό­μες, Φόντε, Νια­κα­τέ, Μαρίν, Αλ Μουσ­ρά­τι (36’ λ.τρ. Αντρέ Όρτα), Καρ­βά­λιο, Ρικάρ­ντο Όρτα (85’ Ρόνι Λόπες), Πίζι (66’ Ντζα­λό), Μπρού­μα (85’ Κάστρο), Αμπέλ Ρουίθ (85’ Μπανζά).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιο­βά­νο­βιτς, 4–2‑3–1): Μπρι­νιό­λι, Βαγιαν­νί­δης, Γεντ­βάι, Μάγκνου­σον, Χουάν­καρ, Ρου­μπέν (81’ Αράο), Βιλέ­να (76’ Τσέ­ριν), Παλά­σιος (76’ Αϊτόρ), Τζού­ρι­τσιτς (65’ Μπερ­νάρ), Μαν­τσί­νι, Σπό­ραρ (65’ Ιωαννίδης).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο