Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από τον Μόντο Ντουπλάντις, με 6.24 στο άλμα επί κοντώ

Βελ­τί­ω­σε το δικό του παγκό­σμιο ρεκόρ ο Άρμαντ (Μόντο) Ντου­πλά­ντις ξεπερ­νώ­τας τα 6.24μ. στο άλμα επί κοντώ, στο πρώ­το Diamond League για το 2024. Ο Σου­η­δο-Αμε­ρι­κα­νός «χρυ­σός» Ολυ­μπιο­νί­κης του Τόκιο κατεί­χε έως σήμε­ρα το παγκό­σμιο ρεκόρ με 6.23 από το Diamond League του Γιου­τζίν, επί­δο­ση που έπια­σε τον περα­σμέ­νο Σεπτέμ­βριο. Σήμε­ρα, Σάβ­βα­το (20/4) στην πόλη Σιά­μεν της Κίνας, ο Μόντο Ντου­πλά­ντις, στο τρί­το αγώ­νι­σμα της ημέ­ρας, ξεπέ­ρα­σε… τον εαυ­τό του για να βελ­τιώ­σει κατά ένα εκα­το­στό το δικό του παγκό­σμιο ρεκόρ, με την πρώ­τη προ­σπά­θεια, στην πρώ­τη εμφά­νι­σή του σε διορ­γά­νω­ση ανοι­χτού στί­βου για φέτος.

«Ήταν η πρώ­τη φορά που αγω­νί­στη­κα στην Κίνα και χαί­ρο­μαι που πέτυ­χα κάτι ξεχω­ρι­στό», δήλω­σε ο Ντου­πλά­ντις μετά τη νέα επι­τυ­χία του.

Ο Ντου­πλά­ντις είναι και ο νυν παγκό­σμιος πρω­τα­θλη­τής κλει­στού στί­βου, αφού κατέ­κτη­σε το χρυ­σό μετάλ­λιο πριν από περί­που έναν μήνα στη Γλα­σκώ­βη, με Εμμα­νου­ήλ Καρα­λή να κατα­κτά το χάλ­κι­νο μετάλλιο.

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο