Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν οι φασίστες

Κήρυγ­μα — δηλη­τή­ριο επι­χεί­ρη­σαν να κάνουν σε μαθη­τές του 1ου ΓΕΛ Γέρα­κα φασι­στοει­δή που δρουν στην περιο­χή και φαί­νε­ται ότι έχουν βάλει «στο μάτι» το συγκε­κρι­μέ­νο σχο­λείο. Σε φυλ­λά­διο που μοί­ρα­σαν παρα­μο­νές της επε­τεί­ου της 17ης Νοέμ­βρη, ανα­πα­ρή­γα­γαν τα γνω­στά ανι­στό­ρη­τα και εμε­τι­κά σχε­τι­κά με τη χού­ντα και το Πολυ­τε­χνείο, ότι δεν υπήρ­χαν δηλα­δή νεκροί στην εξέ­γερ­ση, ότι οι νεκροί είναι κατα­σκευά­σμα­τα, ότι η «Βόρεια Κύπρος» χάθη­κε «επί Δημο­κρα­τί­ας» κ.ά.

Θυμί­ζου­με ότι από το συγκε­κρι­μέ­νο σχο­λείο, είχαν εμφα­νι­στεί μερι­κοί μαθη­τές να φωνά­ζουν αλυ­τρω­τι­κά συν­θή­μα­τα για τη Μακε­δο­νία κατά τη διάρ­κεια της παρέ­λα­σης της 28ης Οκτώ­βρη, και ότι μέσα και γύρω από το σχο­λείο περι­δια­βαί­νουν συχνά — πυκνά διά­φο­ροι φασί­στες, που λερώ­νουν τοί­χους και νεα­νι­κά μυα­λά με τα χυδαία σύμ­βο­λα και την ακρο­δε­ξιά προ­πα­γάν­δα τους. 

Μάλι­στα, πριν από λίγες μέρες, φασι­στοει­δή που κινού­νταν στο σκο­τά­δι, όπως συνη­θί­ζουν, επι­τέ­θη­καν σε στέ­λε­χος του ΚΚΕ που μένει και δρα­στη­ριο­ποιεί­ται στην περιο­χή. Φαί­νε­ται, λοι­πόν, ότι αυτές οι εγκλη­μα­τι­κές συμ­μο­ρί­ες αξιο­ποιούν το ονο­μα­το­λο­γι­κό της ΠΓΔΜ για να σπεί­ρουν τον εθνι­κι­σμό σε νέους, που πάει βέβαια χέρι — χέρι με τον αντι­κομ­μου­νι­σμό, όπως απέ­δει­ξε και η πρό­σφα­τη επίθεση. 

Η μαζι­κή συγκέ­ντρω­ση μελών, οπα­δών και φίλων του Κόμ­μα­τος την περα­σμέ­νη Τετάρ­τη στο Γέρα­κα, ήταν μια πρώ­τη απά­ντη­ση, που πρέ­πει να βρει απο­φα­σι­στι­κή συνέ­χεια από το οργα­νω­μέ­νο εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα, από γονείς, δασκά­λους και καθη­γη­τές, ώστε να μη βρί­σκουν πραγ­μα­τι­κά τόπο να στα­θούν οι φασίστες.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο