Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκλογές ΗΠΑ: Νικητής ο Μπάιντεν αναγγέλλουν τα αμερικανικά ΜΜΕ

Ο Τζο Μπάι­ντεν είναι ο ορι­στι­κός νικη­τής των προ­ε­δρι­κών εκλο­γών στις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες και θα ορκι­στεί στις 20 Ιανουα­ρί­ου του 2021 ο 46ος πρό­ε­δρος της χώρας, ανα­κοί­νω­σε το CNN το από­γευ­μα του Σαβ­βά­του, θεω­ρώ­ντας ότι ο υπο­ψή­φιος των Δημο­κρα­τι­κών έχει πλέ­ον μη ανα­στρέ­ψι­μο προ­βά­δι­σμα στην κρί­σι­μη πολι­τεία της Πενσιλβάνια.

Ο Τζο Μπάι­ντεν είναι ο 46ος πρό­ε­δρος των ΗΠΑ μετά την επι­κρά­τη­ση του στην Πεν­συλ­βά­νια σύμ­φω­να και με το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων AP.

Η νεό­τε­ρη ενη­μέ­ρω­ση από την πόλη της Φιλα­δέλ­φεια, καθώς η κατα­μέ­τρη­ση των επι­στο­λι­κών ψήφων βρί­σκε­ται στα τελευ­ταία της στά­δια, έδει­ξε ότι η δια­φο­ρά μετα­ξύ του κ. Μπάι­ντεν και του απερ­χό­με­νου πλέ­ον προ­έ­δρου Ντό­ναλντ Τραμπ ξεπέ­ρα­σε τις 30.000 ψήφους.

Στο τελευ­ταίο πακέ­των κατα­με­τρη­θέ­ντων ψηφο­δελ­τί­ων διά του ταχυ­δρο­μεί­ου ο κ. Μπάι­ντεν απο­κό­μι­σε ποσό­στο 86%.

Με τις 20 ψήφους των εκλε­κτό­ρων της Πεν­σιλ­βά­νια ο πρώ­ην αντι­πρό­ε­δρος επι Μπα­ράκ Ομπά­μα συγκε­ντρώ­νει πλέ­ον 273 επι­βε­βαιω­μέ­νες ψήφους στο κολέ­γιο των εκλε­κτό­ρων που θα ανα­δεί­ξει και τυπι­κά τον επό­με­νο πρό­ε­δρο, για την τετρα­ε­τία 2021–2025. Το όριο εκλο­γής είναι οι 270 ψήφοι.

Πλη­ρο­φο­ρί­ες των αμε­ρι­κα­νι­κών μέσων ενη­μέ­ρω­σης ανα­φέ­ρουν ότι ο κ. Μπάι­ντεν δε θα σπεύ­σει αμέ­σως να απευ­θύ­νει μήνυ­μα στον αμε­ρι­κα­νι­κό λαό, αλλά θα αφή­σει λίγο χρό­νο στον Πρό­ε­δρο Τραμπ μήπως επι­θυ­μεί να παρα­δε­χθεί δημο­σί­ως την ήττα του.

Στο Ντέ­λα­γου­ερ, όπου είναι και το στρα­τη­γείο της εκστρα­τεί­ας Μπάι­ντεν, ανα­φέ­ρε­ται ότι ετοι­μά­ζο­νται για την ομι­λία της απο­δο­χής της νίκης, με τη νέα αντι­πρό­ε­δρο Κάμα­λα Χάρις να δίνει πρώ­τη το δικό της μήνυ­μα και μετά να ακο­λου­θεί ο νεο­ε­κλε­γείς Αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος. Επί­σης ετοι­μά­ζο­νται και για καύ­ση πολ­λών πυρο­τε­χνη­μά­των, όπως μεταδίδεται.

Τζο Μπάι­ντεν: Ποιός είναι ο νέος πρό­ε­δρος των ΗΠΑ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο