Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Αμπατιέλος: Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή είναι μία εικόνα από το όμορφο μέλλον που θέλουμε να χτίσουμε

“Το Φεστι­βάλ μας είναι μία εικό­να από το όμορ­φο μέλ­λον που θέλου­με να χτί­σου­με, από την κοι­νω­νία για την οποία παλεύ­ου­με” υπο­γράμ­μι­σε ο Νίκος Αμπα­τιέ­λος, Γραμ­μα­τέ­ας του ΚΣ της ΚΝΕ στον χαι­ρε­τι­σμό του από­ψε στο 45ο Φεστι­βάλ ΚΝΕ-Οδη­γη­τή στο Πάρ­κο Τρίτση.

“Χάρη στη δου­λειά των μελών και των φίλων της ΚΝΕ, του ΚΚΕ, είμα­στε σήμε­ρα εδώ, σε αυτή την όμορ­φη κόκ­κι­νη πολι­τεία, δηλώ­νο­ντας με αισιο­δο­ξία και μαχη­τι­κό­τη­τα ότι “με τους αγώ­νες, τα όνει­ρα, τη δύνα­μή μας θα χτί­σου­με έναν κόσμο λέφτε­ρο, ανοι­χτό, γεμά­το ελπί­δα, τον Σοσια­λι­σμό”” είπε ο Ν. Αμπα­τιέ­λος τονί­ζο­ντας πως αυτό το δια­χρο­νι­κό μήνυ­μα είναι πραγ­μα­τι­κά ανα­γκαίο και επί­και­ρο για­τί “τα όνει­ρά μας δεν είναι θερι­νής νυκτός, αλλά δίψα για να ζήσου­με όπως μας αξίζει”.

“Για να απο­λαμ­βά­νει ο εργα­ζό­με­νος άνθρω­πος τους κόπους του και τα απο­τε­λέ­σμα­τα της δου­λειάς του αντί να τα τσε­πώ­νουν μία χού­φτα μέτο­χοι — καπι­τα­λι­στές. Για­τί ούτε θα παραι­τη­θού­με από τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες μας, ούτε θα παρα­δο­θού­με στους εκμε­ταλ­λευ­τές και στους στό­χους τους, που μυρί­ζουν αίμα, μπα­ρού­τι, εκμε­τάλ­λευ­ση” πρόσθεσε.

Είπε ότι μέσα από τη μαζι­κή συμ­με­το­χή στη συζή­τη­ση στο Εργα­τι­κό Στέ­κι του Φεστι­βάλ “στάλ­θη­κε καθα­ρό μήνυ­μα στην κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, την εργο­δο­σία και τη συν­δι­κα­λι­στι­κή μαφία της ΓΣΕΕ να μην τολ­μή­σουν να βάλουν χέρι στα Συν­δι­κά­τα, στους μισθούς και τις συλ­λο­γι­κές συμ­βά­σεις, μήνυ­μα μαζι­κής συμ­με­το­χής στην απερ­γία της 24ης Σεπτεμ­βρί­ου, της απο­φα­σι­στι­κό­τη­τας των κομ­μου­νι­στών να πρω­το­στα­τή­σουν στη συλ­λο­γι­κή αγω­νι­στι­κή δράση”.

Είπε ακό­μα ότι μέσα από τη συγκέ­ντρω­ση χιλιά­δων υπο­γρα­φών μέσα στο Φεστι­βάλ “στέλ­νου­με ηχη­ρό μήνυ­μα ενά­ντια στις βάσεις του θανά­του και τα πυρη­νι­κά, στην ανα­νέ­ω­ση της επι­κίν­δυ­νης συμ­φω­νί­ας Ελλά­δας — ΗΠΑ για τις στρα­τιω­τι­κές βάσεις που έστρω­σε ο ΣΥΡΙΖΑ και προ­χω­ρά η ΝΔ και που επί­κει­ται επί­σκε­ψη του Αμε­ρι­κα­νού υπουρ­γού Εξω­τε­ρι­κών στην Αθή­να στις αρχές του Οκτώβρη”.

Ανα­φέρ­θη­κε στη μαζι­κή κατα­δί­κη “του κατά­πτυ­στου και εμε­τι­κού αντι­κομ­μου­νι­στι­κού ψηφί­σμα­τος του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου”, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας “οι δεκά­δες Κομ­μου­νι­στι­κές Νεο­λαί­ες που συμ­με­τέ­χουν στο 45ο Φεστι­βάλ ΚΝΕ — “Οδη­γη­τή” ξεκα­θα­ρί­ζουν σε όλους τους τόνους ότι “ο αντι­κομ­μου­νι­σμός και η παρα­χά­ρα­ξη της Ιστο­ρί­ας δεν θα περά­σουν, ότι όσα ψηφί­σμα­τα και απο­φά­σεις και να πάρει η Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση, είμα­στε απο­φα­σι­σμέ­νοι να κάνου­με τους εφιάλ­τες τους πραγ­μα­τι­κό­τη­τα!”, ότι το μέλ­λον δεν μπο­ρεί να απα­γο­ρευ­τεί και αυτό το μέλ­λον είναι ο σοσιαλισμός”.

Ο Ν. Αμπα­τιέ­λος ανέ­φε­ρε ότι “ο αντί­πα­λος στο­χεύ­ει ιδιαί­τε­ρα τις συνει­δή­σεις της νέας γενιάς” ποντά­ρο­ντας στη χαμη­λή πολι­τι­κή και κοι­νω­νι­κή της πεί­ρα, και ειδι­κά στο ότι το μεγα­λύ­τε­ρο μέρος της νεο­λαί­ας απέ­χει από τη συλ­λο­γι­κή πάλη, τον ταξι­κό οργα­νω­μέ­νο αγώνα.

“Είναι στο χέρι μας να τους απο­δεί­ξου­με ότι κάνουν λάθος. Με πιο μαζι­κή και μαχη­τι­κή νεα­νι­κή δρά­ση κόντρα σε όσους θέλουν να επι­κρα­τεί ότι δεν υπάρ­χει εναλ­λα­κτι­κή για τη νεο­λαία και το λαό από τη σημε­ρι­νή κατά­στα­ση” τόνισε.

Είπε ότι ο πραγ­μα­τι­κοί αντί­πα­λοι της νεο­λαί­ας και των εργα­ζο­μέ­νων “φοβού­νται τους αγώ­νες με προ­ο­πτι­κή και γραμ­μή σύγκρου­σης με την πολι­τι­κή του κεφα­λαί­ου και της ΕΕ, φοβού­νται την άνο­δο του βαθ­μού οργά­νω­σης της νεο­λαί­ας στους χώρους δου­λειάς και μόρφωσης”.

“Οι αντί­πα­λοί μας ξέρουν πως οι δυνα­τό­τη­τες της επο­χής μας δεν μπο­ρούν να κρυφτούν.

Ξέρουν πως ο σημε­ρι­νός άσχη­μος ταξι­κός συσχε­τι­σμός δυνά­με­ων δεν είναι αιώ­νιος, θα αντι­στρα­φεί, θα αλλά­ξει. Γι’ αυτό δρού­με καθη­με­ρι­νά τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Δύνα­μή μας είναι η επα­να­στα­τι­κή κοσμο­θε­ω­ρία, το σύγ­χρο­νο πρό­γραμ­μα και η καθη­με­ρι­νή δρά­ση του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Ελλάδας.

Στα­θε­ρή πυξί­δα μας η προ­ο­πτι­κή της ανα­τρο­πής του άδι­κου και διε­φθαρ­μέ­νου καπι­τα­λι­στι­κού συστή­μα­τος και η οικο­δό­μη­ση της νέας κοι­νω­νί­ας, του Σοσια­λι­σμού” πρόσθεσε.

Στην αρχή της ομι­λί­ας του ο Ν. Αμπα­τιέ­λος ανα­φέρ­θη­κε στο ταξί­δι του 45ου Φεστι­βάλ ΚΝΕ-Οδη­γη­τή σε όλη τη χώρα, καλω­σό­ρι­σε τις αντι­προ­σω­πεί­ες των 36 Κομ­μου­νι­στι­κών Νεο­λαιών και αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κών Οργα­νώ­σε­ων Νεο­λαί­ας από όλον τον κόσμο που παίρ­νουν μέρος στις εκδη­λώ­σεις του.

Μίλη­σε για τον αγώ­να ενά­ντια στην συνει­δη­τή υπο­βάθ­μι­ση του Πάρ­κου Τρί­τση, προ­κει­μέ­νου να παρα­δο­θεί σε επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα που θα παρου­σια­στούν ως “σωτή­ρες”, σημειώ­νο­ντας, μετα­ξύ άλλων ότι “η πραγ­μα­το­ποί­η­ση του Φεστι­βάλ εδώ είναι από μόνη της, αλλά όχι η μόνη, συμ­βο­λή της ΚΝΕ στον αγώ­να για Πάρ­κο ανοι­χτό στο λαό και κλει­στό στα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμφέροντα”.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο