Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΟΑΚΑ: Ούτε στο ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο η στατική επάρκεια – Από τον Οκτώβρη του 2020 ήταν γνωστά τα προβλήματα

Ακό­μη και στο ελά­χι­στο όριο στα­τι­κής επάρ­κειας, δεν αντα­πο­κρί­νο­νται το στέ­γα­στρο Καλα­τρά­βα και αυτό του ποδη­λα­το­δρο­μί­ου στο ΟΑΚΑ, σύμ­φω­να με τη μελέ­τη του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει στο χαρ­το­φυ­λά­κιό του τα συγκε­κρι­μέ­να ακίνητα.

Την ίδια ώρα, σοβα­ρά ερω­τη­μα­τι­κά εγεί­ρο­νται από το γεγο­νός ότι η κυβέρ­νη­ση γνώ­ρι­ζε από τον Οκτώ­βρη του 2020 για τα προ­βλή­μα­τα στο στέ­γα­στρο του. Σύμ­φω­να με δημο­σί­ευ­μα της Καθη­με­ρι­νής, τον Ιού­λη του 2019 είχε ανα­τε­θεί κατό­πιν δια­γω­νι­σμού από το υπουρ­γείο Υπο­δο­μών στην εται­ρεία Δομή Α.Ε. μελέ­τη για τη συντή­ρη­ση των εγκα­τα­στά­σε­ων του ΟΑΚΑ, ως συνέ­χεια των ελέγ­χων που είχαν γίνει με αντι­κεί­με­νο τις ταλα­ντώ­σεις του δια­ζώ­μα­τος του κεντρι­κού στα­δί­ου κατά τη διάρ­κεια ποδο­σφαι­ρι­κής ανα­μέ­τρη­σης της ΑΕΚ με αντί­πα­λο την Μπά­γερν Μονάχου.

Στην έκθε­ση, επι­ση­μαί­νε­ται ότι «από τις αυτο­ψί­ες εντο­πί­στη­καν σοβα­ρό­τε­ρα προ­βλή­μα­τα, μάλ­λον αδι­καιο­λό­γη­τα για κατα­σκευή υψη­λών ποιο­τι­κών χαρα­κτη­ρι­στι­κών. Θα πρέ­πει τα προ­βλή­μα­τα αυτά να απο­δο­θούν στην έλλει­ψη συντή­ρη­σης, οπωσ­δή­πο­τε όμως πρέ­πει να αντι­με­τω­πι­στούν το ταχύ­τε­ρο δυνα­τόν».

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο