Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Πρωτούλης: Δεν θα περιμένουμε το επόμενο κρατικό και εργοδοτικό έγκλημα

Ο Γιάν­νης Πρω­τού­λης, υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης Αττι­κής με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», ανα­φε­ρό­με­νος στο νέο κρα­τι­κό και εργο­δο­τι­κό έγκλη­μα στον Πει­ραιά, έκα­νε την εξής δήλωση:

«Εκφρά­ζου­με τα θερ­μά συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νεια και τους οικεί­ους του εργά­τη που βρή­κε τρα­γι­κό θάνα­το ενώ δού­λευε σε έργο ανά­πλα­σης του Αγί­ου Διο­νυ­σί­ου στον Πει­ραιά, έργο της Περι­φέ­ρειας Αττι­κής και του Δήμου Πει­ραιά που είχε δοθεί σε εργο­λά­βο. Ευχές για ταχεία ανάρ­ρω­ση στον εργά­τη που τραυ­μα­τί­στη­κε στο Ναυ­πη­γείο της Σαλαμίνας.

Άμε­σα να δια­λευ­καν­θούν όλες οι αιτί­ες που οδή­γη­σαν για άλλη μια φορά να πλη­ρώ­νουν οι εργα­ζό­με­νοι ακό­μα και με τη ζωή τους την εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή κυβέρ­νη­σης, Περι­φέ­ρειας και δήμων, να χάνο­νται στον βωμό του κέρ­δους των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων και των μεγαλοεργολάβων. 

Το συγκε­κρι­μέ­νο έργο το εκτε­λού­σε εργο­λά­βος, που το πήρε από άλλον υπερ­γο­λά­βο, που το πήρε από άλλον ανά­δο­χο της Περι­φέ­ρειας, έχο­ντας “εγκε­κρι­μέ­νη” μελέ­τη από το Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο Πειραιά!

Η κατα­κύ­ρω­ση της σύμ­βα­σης έγι­νε με έκπτω­ση 54% στην εται­ρεία που ανέ­λα­βε, χωρίς να έχει μελε­τή­σει και εφαρ­μό­σει μέτρα ασφά­λειας και ενώ είχε επι­ση­μαν­θεί ότι εμφα­νί­ζο­νται πολ­λές κατα­πτώ­σεις τοι­χω­μά­των στο εν λόγω φρε­ά­τιο που χρο­νο­λο­γεί­ται του­λά­χι­στον από τα μέσα του προη­γού­με­νου αιώνα!

Ο θάνα­τος του εργά­τη είναι το εγκλη­μα­τι­κό απο­τέ­λε­σμα των ανα­θέ­σε­ων έργων από την Περι­φέ­ρεια Αττι­κής και τους δήμους σε επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους και μεγα­λο­ερ­γο­λά­βους, με μονα­δι­κό κρι­τή­ριο σε ποιον εργο­λά­βο θα το δώσουν και πόσο κέρ­δος θα έχουν. Μόνο αυτό τους ενδιαφέρει!

Ακό­μα και τα όποια απο­σπα­σμα­τι­κά έργα γίνο­νται εν μέσω αντα­γω­νι­σμών για το ποιος θα τα ανα­λά­βει, πραγ­μα­το­ποιού­νται με λει­ψές μελέ­τες και στό­χο την υπερ­κά­λυ­ψη των “εκπτώ­σε­ων”, με συνέ­πεια ένα σωρό κακο­τε­χνί­ες, με απα­ρά­δε­κτες συν­θή­κες δου­λειάς για τους εργα­ζό­με­νους, χωρίς μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας και της ασφά­λειας των εργα­ζο­μέ­νων για­τί λογιά­ζο­νται ως κόστος.

Η ίδια πολι­τι­κή είναι που συνε­χώς υπο­χρη­μα­το­δο­τεί και υπο­στε­λε­χώ­νει τις όποιες ενα­πο­μεί­να­σες υπη­ρε­σί­ες της Περι­φέ­ρειας Αττι­κής και των σήμων από μόνι­μο προ­σω­πι­κό με δικαιώ­μα­τα και αξιο­πρε­πείς συν­θή­κες εργα­σί­ας για απα­ραί­τη­τες υπο­δο­μές για τον λαό της Αττι­κής. Αυτή η κατα­στρο­φι­κή πολι­τι­κή έχει απο­ψι­λώ­σει και το προ­σω­πι­κό της Επι­θε­ώ­ρη­σης Εργα­σί­ας, έχει μειώ­σει τις δυνα­τό­τη­τες ελέγ­χου στο πεδίο.

Αυτή είναι η εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή που δια­μορ­φώ­νει αυτή την κατά­στα­ση στους χώρους δου­λειάς, υπη­ρε­τώ­ντας τα κέρ­δη των λίγων, και πρέ­πει “να πάρει πόδι”. Με αυτή την πολι­τι­κή συμ­φω­νούν όλοι οι υπο­ψή­φιοι στην Περι­φέ­ρεια Αττι­κής και στους δήμους των κομ­μά­των που κυβέρ­νη­σαν και μας έχουν φέρει ως εδώ.

Δεν θα περι­μέ­νου­με το επό­με­νο κρα­τι­κό και εργο­δο­τι­κό έγκλημα.

Καλού­με όλο τον λαό της Αττι­κής να μην ανε­χτεί άλλο αυτή την κατά­στα­ση. Την πολι­τι­κή του “πάμε και όπου βγει”. Ήρθε η ώρα να πάμε αλλιώς!

Στη­ρί­ζου­με τη δια­μαρ­τυ­ρία που διορ­γα­νώ­νουν το Εργα­τι­κό Κέντρο Πει­ραιά και τα Συν­δι­κά­τα σήμε­ρα στις 7 μ.μ., στην πλα­τεία Κοραή και την πορεία στα γρα­φεία της Περι­φέ­ρειας στον Πειραιά».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο