Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΚΚΕ συνυπογράφουν έκκληση βουλευτών όλου του κόσμου, μετά από αίτημα του ΚΚ Ισραήλ και του Χαντάς

Σε επι­στο­λή, που απέ­στει­λε το Τμή­μα Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ του ΚΚΕ προς το ΚΚ Ισρα­ήλ, σημειώ­νε­ται πως το ΚΚΕ «θετι­κά αντα­πο­κρι­νό­με­νο στην πρό­σκλη­ση του ΚΚ Ισρα­ήλ και του Δημο­κρα­τι­κού Μετώ­που για την Ειρή­νη και την Ισό­τη­τα (Χαντάς), που απευ­θύ­νε­ται στους βου­λευ­τές των κοι­νο­βου­λί­ων όλου του κόσμου, συνυ­πο­γρά­φει την Κοι­νή Ανα­κοί­νω­ση η οποία «κατα­δι­κά­ζει έντο­να την από­φα­ση της Επι­τρο­πής Δεο­ντο­λο­γί­ας της Κνε­σέτ να απα­γο­ρεύ­σει στο μέλος της, Όφερ Κασίφ (ΧΑΝΤΑΣ — ΤΑΑΛ) να συμ­με­τέ­χει στις συνε­δριά­σεις της ολο­μέ­λειας και των επι­τρο­πών της Κνε­σέτ και την επί­θε­ση σε όλους ‘Αρα­βες μέλη της Κνε­σέτ και στους αιρε­τούς αντι­προ­σώ­πους, που οργα­νώ­νε­ται από φασι­στι­κές δεξιές οργα­νώ­σεις στο Ισρα­ήλ, απλά επει­δή απαι­τούν τον άμε­σο τερ­μα­τι­σμό του πολέμου».

Ταυ­τό­χρο­να υπο­γραμ­μί­ζε­ται: «Το ΚΚΕ στέ­κε­ται στο πλευ­ρό του ΚΚ Ισρα­ήλ, των κομ­μου­νι­στών και των άλλων αγω­νι­στών που παλεύ­ουν σ’ αυτές τις πολύ δύσκο­λες συν­θή­κες. Συνε­χί­ζου­με τον αγώ­να μαζί με τον ελλη­νι­κό λαό για να στα­μα­τή­σει τώρα η στρα­τιω­τι­κή επί­θε­ση του Ισρα­ήλ και η σφα­γή στη Γάζα και να τερ­μα­τι­στεί η κατο­χή, για ανε­ξάρ­τη­το Παλαι­στι­νια­κό κρά­τος στα σύνο­ρα του 1967, δίπλα στο Ισρα­ήλ, με πρω­τεύ­ου­σα την Ανα­το­λι­κή Ιερου­σα­λήμ, να στα­μα­τή­σουν οι εποι­κι­σμοί στη Δυτι­κή όχθη».

Το κεί­με­νο της Κοι­νής Ανα­κοί­νω­σης έχει ως εξής:

«Εμείς, τα υπο­γε­γραμ­μέ­να μέλη των κοι­νο­βου­λί­ων από όλο τον κόσμο, κατα­δι­κά­ζου­με έντο­να την από­φα­ση της Επι­τρο­πής Δεο­ντο­λο­γί­ας της Κνε­σέτ να απα­γο­ρεύ­σει στο μέλος της, Όφερ Κασίφ (ΧΑΝΤΑΣ — ΤΑΑΛ) να συμ­με­τέ­χει στις συνε­δριά­σεις της ολο­μέ­λειας και των επι­τρο­πών της Κνε­σέτ. Κατα­δι­κά­ζου­με επί­σης την επί­θε­ση σε όλους τους ‘Αρα­βες μέλη της Κνε­σέτ και στους εκλεγ­μέ­νους αντι­προ­σώ­πους, που οργα­νώ­νε­ται από φασι­στι­κές δεξιές οργα­νώ­σεις στο Ισρα­ήλ, απλά επει­δή απαι­τούν τον άμε­σο τερ­μα­τι­σμό του πολέμου!

Μια τέτοια τιμω­ρία είναι μια μορ­φή πολι­τι­κής δίω­ξης που κλι­μα­κώ­νε­ται ώρα με την ώρα στο Ισρα­ήλ ενά­ντια στους ‘Αρα­βες Παλαι­στί­νιους και τους αρι­στε­ρούς Εβραί­ους — εργά­τες, δασκά­λους, μελε­τη­τές και ακτι­βι­στές. Καταγ­γέλ­λου­με το “κυνή­γι μαγισ­σών” που κήρυ­ξαν οι ισραη­λι­νές αρχές ενά­ντια στις επι­κρι­τι­κές φωνές εντός της ισραη­λι­νής κοι­νω­νί­ας και καλού­με το ισραη­λι­νό κοι­νο­βού­λιο να μην παρα­με­λή­σει τις βασι­κές αξί­ες και τα θεμέ­λια της δημο­κρα­τί­ας — ειδι­κά σε περιό­δους πολέμου.

Θεω­ρού­με την από­φα­ση απα­γό­ρευ­σης ως πλήγ­μα στην πολι­τι­κή και ανθρώ­πι­νη στά­ση καταγ­γε­λί­ας της κατο­χής και του πολέ­μου, και ως περιο­ρι­σμό του καθή­κο­ντος και του δικαιώ­μα­τος του βου­λευ­τή να εκφρά­ζει κρι­τι­κή κατά των πολι­τι­κών της κυβέρ­νη­σης και του κοι­νο­βου­λί­ου. Αυτές οι πολι­τι­κές θέτουν σε κίν­δυ­νο τη ζωή και το μέλ­λον των πολι­τών συνο­λι­κά στην περιο­χή, σύμ­φω­να με την γνώ­μη των βου­λευ­τών της ομά­δας ΧΑΝΤΑΣ- ΤΑΑΛ.

Εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στους πολι­τι­κούς, τοπι­κούς και συν­δι­κα­λι­στι­κούς εκπρο­σώ­πους και ακτι­βι­στές και με όλες τις φωνές που ασκούν κρι­τι­κή μέσα στο Ισρα­ήλ, που διώ­κο­νται επει­δή απαί­τη­σαν να στα­μα­τή­σει ο πόλε­μος, και τονί­ζου­με την υπο­στή­ρι­ξή μας στον αγώ­να για μια διαρ­κή ειρή­νη, ισό­τη­τα, γνή­σια ελευ­θε­ρία και δικαιο­σύ­νη στο Ισρα­ήλ και στην Παλαιστίνη».

Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΚΕ)

Δημή­τρης Κουτσούμπας

Νίκος Αμπα­τιέ­λος

Γιάν­νης Γκιόκας

Βιβή Δάγκα

Γιάν­νης Δελής

Σεμί­να Διγενή

Νίκος Έξαρ­χος

Λιά­να Κανέλλη

Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος

Χρή­στος Κατσώτης

Μαρία Κομνη­νά­κα

Αφρο­δί­τη Κτενά

Γιώρ­γος Λαμπρούλης

Δια­μά­ντω Μανωλάκου

Γιώρ­γος Μαρίνος

Βασί­λης Μεταξάς

Νίκος Παπα­να­στά­σης

Θανά­σης Παφίλης

Λεω­νί­δας Στολτίδης

Μανώ­λης Συντυχάκης

Χρή­στος Τσοκάνης

Η ΕΥΡΟΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΚΕ)

Κώστας Παπα­δά­κης

Λευ­τέ­ρης Νικολάου-Αλαβάνος».

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο