Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι καλύτερες φωτογραφίες άγριας φύσης: Φρικτά εγκλήματα και μαγικές εικόνες

Φρικτό έγκλημα

fusi1

Αυτή τη φωτο­γρα­φία βρά­βευ­σε η επι­τρο­πή του δια­γω­νι­σμού φωτο­γρα­φί­ας άγριας φύσης ως την καλύ­τε­ρη της χρο­νιάς του 2017. Ο Μπρεντ Στίρ­τον τρά­βη­ξε το στιγ­μιό­τυ­πο στη Ν. Αφρι­κή. Κυνη­γοί σκό­τω­σαν και αφαί­ρε­σαν τα κέρα­τα αυτού του ρινό­κε­ρου. «Ένα από τα πιο βάρ­βα­ρα εγκλή­μα­τα κατά της φύσης» δήλω­σε η επιτροπή.

Μαγικές εικόνες

fusi2

Χιλιά­δες πυγο­λα­μπί­δες και ένας ουρα­νός γεμά­τος αστέ­ρια κάνουν την σαβά­να της Βρα­ζι­λί­ας να λάμπει τη νύχτα. Ο φωτο­γρά­φος Μάρ­σιο Καμπράλ βρέ­θη­κε στο Εθνι­κό Πάρ­κο Έμας και απα­θα­νά­τι­σε τις στιγ­μές μετά από τη βρο­χή όταν οι πυγο­λα­μπί­δες βγή­καν από τη φωλιά των τερμιτών.

Στο βυθό της Ανταρκτικής

fusi3

Κανείς δεν κατα­δύ­θη­κε βαθύ­τε­ρα στα παγω­μέ­να νερά της Ανταρ­κτι­κής για να βγά­λει φωτο­γρα­φί­ες από τον Λοράν Μπα­λε­στά. Από το βυθό επέ­στρε­ψε με φαντα­σμα­γο­ρι­κές εικό­νες που δεί­χνουν τις επι­πτώ­σεις της υπερ­θέρ­μαν­σης του πλα­νή­τη. Η συγκε­κρι­μέ­νη εικό­να απο­τε­λεί­ται από 147 φωτογραφίες.

Κυνηγώντας την τέλεια λήψη

fusi4
Η Άσλει Σκά­λι η οποία κατά­φε­ρε να απει­κο­νί­σει με τη φωτο­γρα­φι­κή της μηχα­νή αυτή την χαρι­τω­μέ­νη στιγ­μή που μια αλε­πού βου­τά­ει στο χιό­νι για να πιά­σει το θήρα­μά της, είναι μόλις 13 ετών. Η λήψη έγι­νε στο Εθνι­κό Πάρ­κο Yellowstone στις ΗΠΑ.

Χωρίς χρώμα

fusi5

Στην κατη­γο­ρία ασπρό­μαυ­ρης φωτο­γρα­φί­ας το βρα­βείο απέ­σπα­σε η Άιλο Έλβιν­γκερ από τη Νορ­βη­γία. Οι ασπρό­μαυ­ρες πατού­σες στον πάγο ανή­κουν σε μια πολι­κή αρκού­δα και των δύο ετών μικρό της.

Dream on…

fusi6
Σχε­δόν ονει­ρο­πό­λος φαί­νε­ται ο χιμπα­τζής που ξαπλώ­νει στο δάσος του Εθνι­κού Πάρ­κου Κιμπά­λε στην Ουγκά­ντα. Για ώρες πολιορ­κού­σε έναν θηλυ­κό χιμπα­τζή / χωρίς επι­τυ­χία. Ο Πίτερ Ντε­λα­νέι τρά­βη­ξε τη φωτο­γρα­φία λίγη ώρα μετά και βρα­βεύ­θη­κε για το καλύ­τε­ρο πορ­τραί­το ζώου.

Η παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση

fusi7
Ο φωτο­γρά­φος Άρον Γκε­κό­σκι απα­θα­νά­τι­σε με εντυ­πω­σια­κό τρό­πο τις επι­πτώ­σεις της παρα­γω­γής φοι­νι­κέ­λαιου. Μια οικο­γέ­νεια ελε­φά­ντων περ­πα­τά στο στε­νό μονο­πά­τι που έχουν αφή­σει οι ιδιο­κτή­τες της φυτεί­ας στο Βόρ­νεο. Το φυσι­κό τους περι­βάλ­λον έχει καταστραφεί.

Καλή όρεξη!

fusi8

Αυτό το χτα­πό­δι είχε την τυχε­ρή του μέρα όταν έπε­σε πάνω σε εκα­το­ντά­δες καβού­ρια. Ο Τζά­στιν Γκί­λι­γαν φωτο­γρά­φι­σε το τερά­στιο χτα­πό­δι να απο­λαμ­βά­νει το γεύ­μα του στον Ειρη­νι­κό Ωκε­α­νό κοντά στην Τασμα­νία της Αυστραλίας.

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο