Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι λαοί την πληρώνουν

Η μεί­ω­ση της απο­χής έφε­ρε ψήφους στους φασί­στες, ενώ σημα­ντι­κό μέρος των ψηφο­φό­ρων της Μέρ­κελ επί­σης μετα­κι­νή­θη­καν στην ακροδεξιά.

Και αυτό παρό­λο που και τα δύο συγκυ­βερ­νώ­ντα κόμ­μα­τα δεν έχουν αλλά­ξει την ουσία της πολι­τι­κής τους, που ακο­λου­θεί­ται κι από την ΕΕ, προ­κα­λώ­ντας έντο­νες ενδο­α­στι­κές κόντρες ως προς το β’ σκέ­λος: ενί­σχυ­ση της αντι­προ­σφυ­γι­κής και αντι­με­τα­να­στευ­τι­κής κατα­στο­λής ενά­ντια στους ξερι­ζω­μέ­νους των ιμπε­ρια­λι­στι­κών επεμ­βά­σε­ων και επι­βο­λών με παράλ­λη­λο παρά­θυ­ρο δια­λο­γής φθη­νών εργα­τι­κών χεριών, όπως είχαν απαι­τή­σει τα γερ­μα­νι­κά μονοπώλια.

Και αυτό απο­δει­κνύ­ε­ται κι από τις μεγά­λες απώ­λειες του εταί­ρου του CDU της Μέρ­κελ στη Βαυα­ρία προς το ακρο­δε­ξιό AfD. Η CSU κατέ­γρα­ψε το δεύ­τε­ρο χει­ρό­τε­ρο ποσο­στό στην ιστο­ρία της, παρό­λο που στο προ­σφυ­γι­κό είχε παρό­μοιες θέσεις με την ΑfD, σε ακό­μη μια ενδο­α­στι­κή (στη συγκε­κρι­μέ­νη περί­πτω­ση και εσω­κομ­μα­τι­κή) αντι­πα­ρά­θε­ση… Και ο στό­χος που έθε­σε ψες η Μέρ­κελ για να κερ­δί­σει ψήφους πίσω προ­μη­νύ­ει χει­ρό­τε­ρα για τους ξεριζωμένους.

Γκά­νταλφ / dialogos.com.cy

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο