Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ολοι στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος (6.30μ.μ): Δε θα γίνουμε το «κρέας για τα κανόνια»

Σήμε­ρα Τρί­τη, στις 6.30 μ.μ., η θέση για κάθε εργά­τη και εργά­τρια, για κάθε λαϊ­κό άνθρω­πο που ανη­συ­χεί για τους κιν­δύ­νους από τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και την εμπλο­κή της Ελλά­δας σε αυτούς είναι στην πλα­τεία Συντάγ­μα­τος στην Αθή­να, στη μεγά­λη ανοι­χτή πολι­τι­κή συγκέ­ντρω­ση του ΚΚΕ.

Εμείς, τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα θα «πλη­ρώ­σου­με το μάρ­μα­ρο» των ιμπε­ρια­λι­στι­κών πολέ­μων. Εμείς θα γίνου­με το «κρέ­ας για τα κανό­νια», για τα συμ­φέ­ρο­ντα μιας χού­φτας εκμεταλλευτών.

Το συλ­λα­λη­τή­ριο είναι ένα μήνυ­μα ενά­ντια στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις και πολέ­μους, ενά­ντια στους επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιο­χή μας.

Η περιο­χή μας μυρί­ζει μπα­ρού­τι. ΝΑΤΟ — ΗΠΑ — ΕΕ προ­ε­τοι­μά­ζουν νέα επι­κίν­δυ­να σχέ­δια για να ενι­σχύ­σουν την παρου­σία τους. Να βγουν πιο ενι­σχυ­μέ­νες στον αντα­γω­νι­σμό με άλλες δυνά­μεις, όπως η Ρωσία, η Κίνα. Μέσα σε αυτό το πλαί­σιο, μεθο­δεύ­ε­ται ο δια­με­λι­σμός κρα­τών, όπως η Συρία. Κλι­μα­κώ­νε­ται η επί­θε­ση κατά του Παλαι­στι­νια­κού λαού από το κρά­τος του Ισρα­ήλ. Προ­ω­θεί­ται διχο­το­μι­κή λύση στο Κυπρια­κό. Δυνα­μώ­νει η αμφι­σβή­τη­ση των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των της χώρας στο Αιγαίο από την Τουρκία.

Η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ έχει ανα­λά­βει ρόλο “σημαιο­φό­ρου” του ΝΑΤΟ. Επε­κτεί­νει τις αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές βάσεις στην Ελλά­δα. Δαπα­νά τερά­στια ποσά, που χρυ­σο­πλη­ρώ­νει ο ελλη­νι­κός λαός, για την αγο­ρά ΝΑΤΟι­κού πολε­μι­κού υλι­κού. Ανα­βαθ­μί­ζει τη συνερ­γα­σία με κρά­τη — δολο­φό­νους, όπως το Ισρα­ήλ και η Σαου­δι­κή Αραβία.

Για τις ανά­γκες των ευρω­α­τλα­ντι­κών σχε­δί­ων ανα­ζω­πυ­ρώ­νε­ται και το ζήτη­μα των σχέ­σε­ων με την ΠΓΔΜ. Επι­χει­ρεί­ται να παρα­πλα­νη­θεί ο λαός με την ονο­μα­το­λο­γία, να συγκα­λυ­φθούν τα πραγ­μα­τι­κά προ­βλή­μα­τα, που είναι ο αλυ­τρω­τι­σμός, η έντα­ξη της γει­το­νι­κής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ο στό­χος της “γεω­στρα­τη­γι­κής ανα­βάθ­μι­σης” δεν έχει καμία σχέ­ση με την ειρή­νη και την ασφά­λεια των λαών. Η κυβέρ­νη­ση διεκ­δι­κεί για λογα­ρια­σμό του ελλη­νι­κού κεφα­λαί­ου μερί­διο από το πλιά­τσι­κο σε βάρος των λαών. Βάζει τον ελλη­νι­κό λαό σε μεγά­λους κιν­δύ­νους. Είναι η άλλη όψη της αντι­λαϊ­κής πολιτικής.

Η συμ­με­το­χή της Ελλά­δας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν είναι παρά­γο­ντας ασφά­λειας για το λαό. Το απο­δει­κνύ­ει η πορεία των ελλη­νο­τουρ­κι­κών σχέ­σε­ων. Αντί­θε­τα, δια­μόρ­φω­σε αρνη­τι­κούς όρους σε βάρος των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των και των λαϊ­κών συμφερόντων.

Καμία συμ­με­το­χή στα επι­κίν­δυ­να ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια. Να κλεί­σουν η βάση της Σού­δας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλά­δα. Να επι­στρέ­ψουν οι Έλλη­νες στρα­τιω­τι­κοί από απο­στο­λές εκτός συνό­ρων. Απο­δέ­σμευ­ση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Οι λαοί μπο­ρούν να βαδί­σουν τον δικό τους ελπι­δο­φό­ρο δρό­μο, της κοι­νής πάλης, για να διώ­ξουν τους ιμπε­ρια­λι­στές από τα Βαλ­κά­νια και την ευρύ­τε­ρη περιο­χή, για να ανα­τρέ­ψουν το βάρ­βα­ρο καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα που γεν­νά φτώ­χεια και πολέμους.

Αλλη­λεγ­γύη και κοι­νή πάλη των λαών ενά­ντια στα σχέ­δια των ιμπεριαλιστών.

Στη συγκέ­ντρω­ση, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, θα παρου­σιά­σει τις θέσεις του Κόμ­μα­τος για τις εξε­λί­ξεις στα Βαλ­κά­νια, τη Μέση Ανα­το­λή, τις ελλη­νο­τουρ­κι­κές σχέ­σεις και το Κυπρια­κό, μετά την κλι­μά­κω­ση της επι­θε­τι­κό­τη­τας της Τουρκίας.

Θα ακο­λου­θή­σει πορεία στην Αμε­ρι­κά­νι­κη Πρεσβεία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο