Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο «Δον Καμίλο» στο Δήμο Χαϊδαρίου στις 11 Νοέμβρη

Το Κέντρο Λαο­γρα­φί­ας και Πολι­τι­σμού Δυτι­κής Αττι­κής σε συνερ­γα­σία με το Δήμο Χαϊ­δα­ρί­ου παρου­σιά­ζει το Θεα­τρι­κό Έργο το Δημή­τρη Πατα­τζή «Δον Καμί­λο» το Σάβ­βα­το 11 Νοέμ­βρη στην αίθου­σα πολι­τι­στι­κών Εκδη­λώ­σε­ων του Δημαρ­χεί­ου Χαϊ­δα­ρί­ου στις 7 το απόγευμα.

Λίγα λόγια για το έργο: Το βιβλίο “Ο μικρός κόσμος του ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ” του Giovani Guareschi που το έγρα­ψε στις αρχές της δεκα­ε­τί­ας του 1950, είχε μεγά­λη εκδο­τι­κή επι­τυ­χία, ενώ έγι­νε και κινη­μα­το­γρα­φι­κή ται­νία. Αυτό το βιβλίο υπήρ­ξε η αφορ­μή για να εμπνευ­σθεί ο γνω­στός μας μετα­πο­λε­μι­κός συγ­γρα­φέ­ας Σωτή­ρης Πατα­τζής, το θεα­τρι­κό του έργο “ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ”, έργο γραμ­μέ­νο το 1958 ειδι­κά για τον μεγά­λο μας κωμι­κό Μίμη Φωτόπουλο.

Υπό­θε­ση του έργου: Ο «Δον Καμί­λο» είναι ένας καθο­λι­κός κλη­ρι­κός που συχνά μιλά­ει με την φωνή της συνει­δή­σε­ώς του, κατά δε την άπο­ψη του έργου με τον Κύριο Ιησού Χρι­στό. ‘Ένας άνθρω­πος συντη­ρη­τι­κών από­ψε­ων και ταυ­τό­χρο­να ένα πρό­σω­πο μεγά­λης ηθι­κής εμβέ­λειας που γίνε­ται, άθε­λά του, μέρος ενός παι­χνι­διού εξου­σί­ας με απρό­βλε­πτες συνέ­πειες. Η κατά­στα­ση γίνε­ται περισ­σό­τε­ρο εκρη­κτι­κή με την άφι­ξη του Καρ­δι­νά­λιου αλλά ταυ­τό­χρο­να και της φανα­τι­κής κομ­μου­νί­στριας Ασπα­σί­ας, αδελ­φής του Δον Καμί­λο. Παράλ­λη­λα, ο Πεπό­νε εξυ­φαί­νει πίσω από την πλά­τη του Δον Καμί­λο, τον ιστό ενός ερω­τι­κού σκαν­δά­λου, όπου θα πια­στεί από ματαιο­δο­ξία, αντα­πο­κρι­νό­με­νος στον έρω­τα μιας νεα­ρής χήρας. Ο Καθο­λι­κός κλη­ρι­κός δέχε­ται την χαρι­στι­κή βολή, πλη­ρο­φο­ρού­με­νος ότι η ανι­ψιά του Τζού­λια, ανα­θρεμ­μέ­νη από τον ίδιο, είναι έγκυος από τον Μάριο, γιο του Πεπόνε.

Η είσο­δος είναι ελεύθερη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο