Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Ο Λόρκα στο Θέατρο Τέχνης» παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου

Το αφιέ­ρω­μα με τίτλο «Ο Λόρ­κα στο Θέα­τρο Τέχνης» παρου­σιά­ζε­ται στο πλαί­σιο του 47ου Φεστι­βάλ Βιβλί­ου στο Ζάπ­πειο (31 Αυγού­στου-16 Σεπτεμ­βρί­ου), που φέτος έχει ως κεντρι­κό θέμα τη μελο­ποι­η­μέ­νη ποίηση.

Το αφιέ­ρω­μα θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί την Κυρια­κή 16 Σεπτεμ­βρί­ου (στις 20.30), με ελεύ­θε­ρη είσο­δο για το κοι­νό, και περι­λαμ­βά­νει παρου­σί­α­ση απο­σπα­σμά­των από τον «Ματω­μέ­νο Γάμο», προ­βο­λή ντο­κι­μα­ντέρ και συναυ­λία του Στα­μά­τη Κρα­ου­νά­κη. Για τον Φ. Γκ. Λόρ­κα θα μιλή­σει ο Πάνος Κυπαρίσσης.

«Η ιδέα να τιμή­σου­με φέτος τον μεγά­λο ποι­η­τή Φεδε­ρί­κο Γκαρ­θία Λόρ­κα, που το Θέα­τρο Τέχνης και ο Κάρο­λος Κουν παρου­σί­α­σαν για πρώ­τη φορά στην Ελλά­δα (Ματω­μέ­νος Γάμος 1948), μας δίνει την ευκαι­ρία να θυμη­θού­με μορ­φές του νεό­τε­ρου πολι­τι­σμού μας, που συνερ­γά­στη­καν για να δημιουρ­γή­σουν τις πρώ­τες παρα­στά­σεις του Λόρ­κα στη χώρα μας» σημειώ­νει ο σκη­νο­θέ­της Κωστής Καπελώνης.

Επί­σης, στο Φεστι­βάλ Βιβλί­ου, για δεύ­τε­ρη χρο­νιά, φιλο­ξε­νεί­ται περί­πτε­ρο του Θεά­τρου Τέχνης στο οποίο πωλού­νται αρχεια­κά προ­γράμ­μα­τα και αφί­σες από τη δεκα­ε­τία του 1970 έως σήμε­ρα, πολ­λά εκ των οποί­ων είναι σπά­νια, αντί­γρα­φα των τριών κολάζ που είχε φτιά­ξει ο Κάρο­λος Κουν τη δεκα­ε­τία του 1960, με φωτο­γρα­φί­ες από τις παρα­στά­σεις που είχε σκη­νο­θε­τή­σει, και άλλα συλ­λε­κτι­κά αντικείμενα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο