Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο νταλγκάς τους δεν γιατρεύεται…

Ο νταλ­γκάς τους δεν για­τρεύ­ε­ται… Ο λόγος για την Ερώ­τη­ση που κατέ­θε­σαν 35 βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώ­ντας την απρό­σκο­πτη εφαρ­μο­γή του νόμου για τις επεν­δύ­σεις στην ιατρι­κή κάν­να­βη. Στην Ερώ­τη­ση σημειώ­νε­ται ότι «η παγκό­σμια αγο­ρά θα αυξη­θεί από 7,2 δισ. δολά­ρια το 2017 σε 55 δισ. δολά­ρια το 2024» και ότι «η Ελλά­δα έχει κερ­δί­σει έδα­φος στην καλ­λιέρ­γεια ένα­ντι των ευρω­παϊ­κών χωρών». Στο διά ταύ­τα, ανα­φέ­ρουν ότι «σήμε­ρα υπάρ­χουν ήδη 80 εκκρε­μείς αιτή­σεις αδειο­δό­τη­σης, ενώ έχουν αδειο­δο­τη­θεί 25 επι­χει­ρή­σεις» και ενθαρ­ρύ­νουν την κυβέρ­νη­ση να δεί­ξει «σθε­να­ρή πολι­τι­κή βού­λη­ση για προ­σέλ­κυ­ση επεν­δύ­σε­ων», αφού «η προ­στι­θέ­με­νη αξία τους είναι πολύ υψη­λή σε πολ­λούς τομείς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπο­ρεί πράγ­μα­τι να επαί­ρε­ται ότι άνοι­ξε το δρό­μο στην Ελλά­δα για την καλ­λιέρ­γεια και τυπο­ποί­η­ση της λεγό­με­νης «ιατρι­κής κάν­να­βης», από την οποία τα μονο­πώ­λια προσ­δο­κούν τερά­στια κέρδη.

Παράλ­λη­λα, βου­λευ­τές του συντη­ρούν με κάθε αφορ­μή τη συζή­τη­ση για νομι­μο­ποί­η­ση της καλ­λιέρ­γειας, δια­κί­νη­σης και χρή­σης κάν­να­βης, με πρό­σχη­μα τη «θερα­πεία», ανα­πα­ρά­γο­ντας αντιε­πι­στη­μο­νι­κούς δια­χω­ρι­σμούς, όπως «σκλη­ρά — μαλα­κά», «επι­κίν­δυ­να — αθώα», που εξω­ρα­ΐ­ζουν συνο­λι­κά τα ναρκωτικά.

Περιτ­τό να θυμί­σου­με ότι σε πολ­λές χώρες η νομι­μο­ποί­η­ση της φαρ­μα­κευ­τι­κής κάν­να­βης ήταν το «σκα­λο­πά­τι» για την απε­λευ­θέ­ρω­ση της καλ­λιέρ­γειας και της χρή­σης, με το επι­χεί­ρη­μα ότι η παρά­νο­μη δια­κί­νη­ση στε­ρεί έσο­δα από το κράτος!

Μάλ­λον είναι κι αυτό ένα είδος …«προ­στι­θέ­με­νης αξί­ας» της ναρ­κω­κουλ­τού­ρας, που σιγο­ντά­ρει στα­θε­ρά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο