Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Πριγκόζιν θα μετακομίσει στη Λευκορωσία βάσει της συμφωνίας για τη Βάγκνερ που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Λουκασένκο

Ο Γκ. Πρι­γκόζ­νι, με παρέμ­βα­ση του Λευ­κο­ρώ­σου συμ­μά­χου του Λου­κα­σέν­κο, συμ­φώ­νη­σε να στα­μα­τή­σει την προ­έ­λα­ση προς τη Μόσχα, να υπο­χω­ρή­σουν οι δυνά­μεις του στις βάσεις τους υπο­χώ­ρη­ση και την απο­φυ­γή οποιασ­δή­πο­τε νέας κλι­μά­κω­σης,  Μία προ­σω­ρι­νή απο­κλι­μά­κω­ση της έντο­νης ενδο­α­στι­κής αντι­πα­ρά­θε­σης, που πήρε ένο­πλο χαρα­κτή­ρα από χθες, με την ανταρ­σία της μισθο­φο­ρι­κής οργάνωσης.

Σύμ­φω­να με ρωσι­κά ΜΜΕ ο Πρι­γκό­ζιν δέχθη­κε να κάνει πίσω και να «ξηλω­θούν» από τις θέσεις τους ο Ρώσος υπουρ­γός Άμυ­νας Σερ­γκέι Σοϊ­γκού και ο αρχη­γός του Γενι­κού Επι­τε­λεί­ου Άμυ­νας Βαλε­ρί Γερα­σί­μοφ. Μάλι­στα ολο­έ­να και περισ­σό­τε­ρα μέσα ενη­μέ­ρω­σης της Ρωσί­ας μιλούν για την επι­κεί­με­νη παραί­τη­ση Σοϊ­γκού και Γερα­σί­μοφ μετά την συμ­φω­νία Πρι­γκό­ζιν — Μόσχας.

Ρωσι­κά ειδη­σε­ο­γρα­φι­κά πρα­κτο­ρεία μετα­δί­δουν ότι οι δυνά­μεις της μισθο­φο­ρι­κής εται­ρεί­ας Βάγκνερ υπο­χω­ρούν και επι­στρέ­φουν στις βάσεις τους.

Ο αρχη­γός της μισθο­φο­ρι­κής οργά­νω­σης Βάγκνερ Γεβγκέ­νι Πρι­γκό­ζιν θα μετα­κο­μί­σει στη Λευ­κο­ρω­σία βάσει μιας συμ­φω­νί­ας που επι­τεύ­χθη­κε με τη μεσο­λά­βη­ση του προ­έ­δρου Αλε­ξά­ντερ Λου­κα­σέν­κο για να τερ­μα­τι­στεί η ένο­πλη ανταρ­σία της οποί­ας ηγή­θη­κε ο Πρι­γκό­ζιν ενα­ντί­ον της ρωσι­κής στρα­τιω­τι­κής ηγε­σί­ας, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα το Κρεμλίνο.

Ο εκπρό­σω­πος του Κρεμ­λί­νου Ντμί­τρι Πεσκόφ δήλω­σε ότι ο Λου­κα­σέν­κο προ­σφέρ­θη­κε να μεσο­λα­βή­σει, με τη σύμ­φω­νη γνώ­μη του Ρώσου προ­έ­δρου Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν, για­τί γνώ­ρι­ζε τον Πρι­γκό­ζιν προ­σω­πι­κά εδώ και 20 χρόνια.

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο