Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πάρος: Το ΚΚΕ τιμά τη μνήμη του αγωνιστή Νικόλαου Στέλλα

Η ΚΟΒ Πάρου του ΚΚΕ τιμά με σεβα­σμό τη μνή­μη του αγω­νι­στή Νικό­λα­ου Στέλ­λα καθώς φέτος συμπλη­ρώ­νο­νται 79 χρό­νια από την εκτέ­λε­ση του, την 22η Μάη του 1944, στο Τσι­πί­δο από τους Γερμανούς.

Ο εικο­σι­τριά­χρο­νος Στέλ­λας, παι­δί αγρο­τι­κής οικο­γέ­νειας από την Πάρο, πλή­ρω­σε με σκλη­ρά βασα­νι­στή­ρια και τελι­κά με την ίδια του τη ζωή τη συμ­με­το­χή του σε επι­χεί­ρη­ση δολιο­φθο­ράς κατά των Γερ­μα­νών κατα­κτη­τών. Ο νεα­ρός αγω­νι­στής δεν «κοί­τα­ξε τη βολή» του, μπή­κε στην Αντί­στα­ση, δεν κατέ­δω­σε τους συνα­γω­νι­στές του, στά­θη­κε όρθιος μπρο­στά στον απαγ­χο­νι­σμό του.

Κι όπως σημειώ­νει σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­σή της η ΚΟΒ Πάρου του ΚΚΕ:

«Σήμε­ρα που η ΕΕ επι­διώ­κει να εξι­σώ­σει τους θύτες με τα θύμα­τα και να “βγά­λει λάδι” το δωσι­λο­γι­σμό, που στη Βου­λή χει­ρο­κρο­τά­νε “εν χορώ” Ουκρα­νούς φασί­στες, το παρά­δειγ­μα του Στέλ­λα απο­τε­λεί πηγή έμπνευ­σης για κάθε νέο και νέα του νησιού μας, για κάθε Παριανό.

Δεί­χνει το δρό­μο της ασυμ­βί­βα­στης πάλης για το τσά­κι­σμα του φασι­σμού αλλά και της τόλ­μης κόντρα σε “θεούς και δαί­μο­νες” για σύγ­χρο­να δικαιώ­μα­τα στη μόρ­φω­ση, την υγεία, την εργα­σία, το περι­βάλ­λον κ.λπ.

Αυτόν το δρό­μο έχει τη δυνα­τό­τη­τα να ανοί­ξει ο Παρια­νός λαός και να βαδί­σει “εκτός των τει­χών” μαζί με το ΚΚΕ, πρω­τα­γω­νι­στής της ζωής του για όσα του ανήκουν».

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο