Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Θοδωρής Αλούπης

Την τελευ­ταία πνοή άφη­σε σήμε­ρα ο Θοδω­ρής Αλού­πης, ο οποί­ος ως ποδο­σφαι­ρι­στής του Πανα­θη­ναϊ­κού, είχε πανη­γυ­ρί­σει το πρω­τά­θλη­μα του 1953 και το Κύπελ­λο του 1955, καθώς και επτά πρω­τα­θλή­μα­τα Αθη­νών. Μετά την ολο­κλή­ρω­ση της ποδο­σφαι­ρι­κής του καριέ­ρας, βοή­θη­σε δια­χρο­νι­κά τους «πρά­σι­νους» από διά­φο­ρα διοι­κη­τι­κά πόστα από τα μέσα της δεκα­ε­τί­ας του ‘60. Μάλι­στα από το 1997 και για περί­που πέντε χρό­νια διε­τέ­λε­σε πρό­ε­δρος του ερα­σι­τέ­χνη Παναθηναϊκού.

aloupis2

Συλ­λυ­πη­τή­ρια ανα­κοί­νω­ση εξέ­δω­σε ο ερα­σι­τέ­χνης Πανα­θη­ναϊ­κός, όπου μετα­φέ­ρει τα εξής: «Ο Πανα­θη­ναϊ­κός Αθλη­τι­κός Όμι­λος εκφρά­ζει τα θερ­μά του συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νεια και τους οικεί­ους του Θοδω­ρή Αλού­πη που αφιέ­ρω­σε μεγά­λο μέρος της ζωής του στον Σύλ­λο­γο. Επρό­κει­το για μία «πρά­σι­νη» προ­σω­πι­κό­τη­τα που πρό­σφε­ρε ως αθλη­τής αλλά και ως παρά­γο­ντας μπαί­νο­ντας σε μία κλει­στή κάστα «τρι­φυλ­λο­φό­ρων» που έχουν παρό­μοιο «γαλό­νι». Το ποδο­σφαι­ρι­κό του ταλέ­ντο εντό­πι­σε γρή­γο­ρα ο Χάρι Γκέιμ και… κλό­τση­σε στο «τρι­φύλ­λι» ολό­κλη­ρη τη δεκα­ε­τία του ΄50 αγω­νι­ζό­με­νος στην θέση του αμυ­ντι­κού ως δεξί μπακ ενώ αγω­νί­στη­κε και με την Εθνι­κή ομά­δα. Στη Λεω­φό­ρο πανη­γύ­ρι­σε το πρω­τά­θλη­μα του 1953 και το κύπελ­λο του 1955 καθώς και επτά πρω­τα­θλή­μα­τα Αθη­νών. Μόλις ολο­κλή­ρω­σε την ποδο­σφαι­ρι­κή του καριέ­ρα συνέ­χι­σε να είναι δίπλα στον Σύλ­λο­γο και βοή­θη­σε δια­χρο­νι­κά από διά­φο­ρα διοι­κη­τι­κά πόστα από τα μέσα της δεκα­ε­τί­ας του ΄60.

Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό μάλι­στα ότι από το 1997 και για περί­που πέντε χρό­νια ο Αλού­πης διε­τέ­λε­σε πρό­ε­δρος του Πανα­θη­ναϊ­κού Αθλη­τι­κού Ομί­λου δεί­χνο­ντας τις αρε­τές του ως ισχυ­ρός παρά­γο­ντας. Τα επό­με­να χρό­νια συνέ­χι­σε να παρα­κο­λου­θεί πάντα από κοντά τον αγα­πη­μέ­νο του Πανα­θη­ναϊ­κό με δια­κρι­τι­κό­τη­τα και αγά­πη. Η νεκρώ­σι­μος ακο­λου­θία θα γίνει την Τετάρ­τη στις 13:00 στο Β΄ Kοι­μη­τή­ριο Αθηνών».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο