Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ — Ανακοίνωση για το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ΛΔ Κορέας

Το Παγκό­σμιο Συμ­βού­λιο Ειρή­νης (ΠΣΕ) σε ανα­κοί­νω­σή του για το ψήφι­σμα του Συμ­βου­λί­ου Ασφα­λεί­ας (ΣΑ) του ΟΗΕ, για την ΛΔ Κορέ­ας, αναφέρει:

«Το ΠΣΕ, εκφρά­ζει την σοβα­ρή ανη­συ­χία του για το ψήφι­σμα του ΣΑ του ΟΗΕ, της 5ης Αυγού­στου (2371/2017) για την επι­βο­λή νέων κυρώ­σε­ων κατά της Λαϊ­κής Δημο­κρα­τί­ας της Κορέ­ας και του λαού της.

Το ΠΣΕ εκφρά­ζει εκ νέου την στα­θε­ρή αλλη­λεγ­γύη του στον λαό της ΛΔ Κορέ­ας και στο δικαί­ω­μά του να απο­φα­σί­ζει μόνος του για την τύχη και το μέλ­λον του χωρίς ξένες επεμ­βά­σεις, ενώ κατα­δι­κά­ζει και απορ­ρί­πτει τις απει­λές της κυβέρ­νη­σης των ΗΠΑ και των συμ­μά­χων της στην περιο­χή κατά της κυριαρ­χί­ας της ΛΔ Κορέας.

Κατα­δι­κά­ζου­με τις αυξα­νό­με­νες στρα­τιω­τι­κές ασκή­σεις των ΗΠΑ, της Ν. Κορέ­ας και της Ιαπω­νί­ας, στην περιο­χή, καθώς και την στρα­τιω­τι­κή παρου­σία πάνω από 28.000 Αμε­ρι­κα­νών στρα­τιω­τών στον νότο της Κορε­α­τι­κής χερ­σο­νή­σου. Η ανά­πτυ­ξη του αμε­ρι­κα­νι­κού αντι­πυ­ραυ­λι­κού συστή­μα­τος THAAD στη Ν. Κορέα, απο­τε­λεί μια ακό­μη κλι­μά­κω­ση της πολι­τι­κής των απει­λών, που στο­χεύ­ει στην δυνα­τό­τη­τα του πρώ­του χτυ­πή­μα­τος χωρίς την δυνα­τό­τη­τα απάντησης.

Το ΠΣΕ, είναι υπέρ της κατάρ­γη­σης των πυρη­νι­κών όπλων σε ολό­κλη­ρο τον κόσμο, αλλά δεν απο­δέ­χε­ται την μονο­με­ρή, στο­χευ­μέ­νη προ­πα­γάν­δα κατά του “πυρη­νι­κού προ­γράμ­μα­τος” της ΛΔ Κορέ­ας. Την ίδια στιγ­μή υπο­στη­ρί­ζου­με και απαι­τού­με την ειρη­νι­κή επί­λυ­ση των δια­φο­ρών μετα­ξύ ΗΠΑ και ΛΔ Κορέ­ας και την αντι­κα­τά­στα­ση της συμ­φω­νί­ας εκε­χει­ρί­ας του 1953 με μια διμε­ρή σαφή συμ­φω­νία ειρήνης.

Το ΠΣΕ, ήταν ανέ­κα­θεν κατά της απο­μό­νω­σης της ΛΔ Κορέ­ας με κυρώ­σεις που στο­χεύ­ουν στο να πλή­ξουν τον λαό της και στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα είναι μια ακό­μη μορ­φή επι­θε­τι­κό­τη­τας ή ακό­μη και προ­ε­τοι­μα­σί­ας στρα­τιω­τι­κής επέμ­βα­σης, όπως έγι­νε με το Ιράκ και την Λιβύη στο παρελθόν.

Οι εύλο­γες ανη­συ­χί­ες της ΛΔ Κορέ­ας, δεν μπο­ρούν να απα­ντη­θούν με κυρώ­σεις και απει­λές, με από­πει­ρες στραγ­γα­λι­σμού του λαού της, προ­κει­μέ­νου να επι­βλη­θούν ο γεω­στρα­τη­γι­κός έλεγ­χος και η ιμπε­ρια­λι­στι­κή κυριαρ­χία, που είναι στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα οι αλη­θι­νές απει­λές για την ειρή­νη και την στα­θε­ρό­τη­τα στην περιοχή.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι αφε­νός πριν 72 χρό­νια οι ΗΠΑ ήταν που χρη­σι­μο­ποί­η­σαν πυρη­νι­κά όπλα στα εγκλή­μα­τά τους στην Χιρο­σί­μα και το Ναγκα­σά­κι, αφε­τέ­ρου, ότι ότι οι ΗΠΑ είναι που αρνού­νται να απέ­χουν από την δυνα­τό­τη­τα πρώ­του πυρη­νι­κού χτυπήματος.

Το ΠΣΕ επι­βε­βαιώ­νει την υπο­στή­ρι­ξή του στον αγώ­να του Κορε­α­τι­κού λαού κατά των ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δια­σμών, για την υπε­ρά­σπι­ση της κυριαρ­χί­ας του, για την απο­στρα­τιω­τι­κο­ποί­η­ση και τον πυρη­νι­κό αφο­πλι­σμό της περιο­χής, αλλά και για μια ανε­ξάρ­τη­τη, ειρη­νι­κή και ενω­μέ­νη Κορέα.

Το Συμ­βού­λιο Ασφα­λεί­ας του ΟΗΕ, θα πρέ­πει να σέβε­ται και να τηρεί της Αρχές του Κατα­στα­τι­κού Χάρ­τη και όχι να τις παραβιάζει.

Η Γραμ­μα­τεία του Παγκό­σμιου Συμ­βου­λί­ου Ειρήνης».

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι τα 15 μέλη του Συμ­βου­λί­ου Ασφα­λεί­ας του ΟΗΕ ενέ­κρι­ναν ομο­φώ­νως από­φα­ση που προ­βλέ­πει την επι­βο­λή νέων αυστη­ρών κυρώ­σε­ων κατά της ΛΔ Κορέ­ας, με την εφαρ­μο­γή των οποί­ων η χώρα στε­ρεί­ται πόρους ύψους ενός δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ου δολα­ρί­ων ετησίως.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο