Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πακιστάν: Απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Ιμράν Καν

Από­πει­ρα δολο­φο­νί­ας έγι­νε σε βάρος του πρώ­ην πρω­θυ­πουρ­γού του Πακι­στάν, Ίμραν Καν, ο οποί­ος πυρο­βο­λή­θη­κε στο πόδι.

Σύμ­φω­να με πακι­στα­νι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, ένο­πλος πυρο­βό­λη­σε το αυτο­κί­νη­το στο οποίο επέ­βαι­νε ο πρώ­ην πρω­θυ­πουρ­γός, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας δε και πυρο­τε­χνή­μα­τα για να καλύ­ψει τον θόρυ­βο από τα πυρά.

Από την από­πει­ρα δολο­φο­νί­ας τραυ­μα­τί­στη­καν τέσ­σε­ρις άνθρω­ποι, ενώ ο Καν φέρει τραύ­μα­τα στο πόδι. Μέχρι στιγ­μής, η αστυ­νο­μία έχει προ­χω­ρή­σει σε μία σύλληψη.

Ο Καν, ο οποί­ος είχε προ­σπα­θή­σει να ενι­σχύ­σει τη συνερ­γα­σία του Παικ­στάν με την Κίνα και τη Ρωσία είχε ανα­τρα­πεί τον περα­σμέ­νο Απρί­λιο, χάνο­ντας την ψήφο εμπι­στο­σύ­νης στο Κοι­νο­βού­λιο, έπει­τα από εβδο­μά­δες πολι­τι­κής κρί­σης και μετά τις απο­χω­ρή­σεις εταί­ρων του συνα­σπι­σμού που τον κατη­γο­ρού­σαν για επι­δεί­νω­ση της οικονομίας.

Τον περα­σμέ­νο μήνα η Ανώ­τα­τη Εκλο­γι­κή Επι­τρο­πή είχε απο­φα­σί­σει ότι ο πρώ­ην πρω­θυ­πουρ­γός του Πακι­στάν, είχε εμπλα­κεί σε υπό­θε­ση δια­σπά­θι­σης μαύ­ρου χρή­μα­τος και δωρο­δο­κί­ας και του απα­γό­ρευ­σε να κατέ­χει δημό­σιο αξί­ω­μα για πέντε χρόνια.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο