Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παλαιστινιακά εδάφη: Δύο νέοι νεκροί σήμερα — Καθημερινά σκορπάνε θάνατο οι πάνοπλοι Ισραηλινοί στρατιώτες

Λίγες ώρες μετά την υιο­θέ­τη­ση κατά μεγά­λη πλειο­ψη­φία το υ «στρογ­γυ­λε­μέ­νου» και μη δεσμευ­τι­κού σχε­δί­ου από­φα­σης για τη δια­τή­ρη­ση του στά­τους  κβο της ιερου­σα­λήμ, δύο Παλαι­στί­νιοι σκο­τώ­θη­καν από πυρά Ισραη­λι­νών στρα­τιω­τών στη Λωρί­δα της Γάζας κατά τη διάρ­κεια δια­δη­λώ­σε­ων κατά της ανα­γνώ­ρι­σης από τις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες Αμε­ρι­κής (ΗΠΑ) της Ιερου­σα­λήμ ως πρω­τεύ­ου­σας του Ισρα­ήλ, σύμ­φω­να με το παλαι­στι­νια­κό υπουρ­γείο Υγείας.

palestine9

Ο Ζακα­ρία Αλ-Καφά­μεχ, 24 ετών, πυρο­βο­λή­θη­κε στο στή­θος από Ισραη­λι­νούς κοντά στην Τζα­μπα­λί­για, στο βόρειο τμή­μα της Λωρί­δας της Γάζας, στη διάρ­κεια συγκρού­σε­ων κατά μήκος του φρά­χτη που χωρί­ζει το Ισρα­ήλ από τον παλαι­στι­νια­κό θύλα­κα, διευ­κρί­νι­σε το υπουργείο.

palaistinioi

Το υπουρ­γείο Υγεί­ας των Παλαι­στι­νί­ων ανα­κοί­νω­σε στη συνέ­χεια τον θάνα­το και ενός δεύ­τε­ρου Παλαι­στι­νί­ου από πυρά Ισραη­λι­νών στρα­τιω­τών στη Λωρί­δα της Γάζας στη διάρ­κεια συγκρού­σε­ων κατά μήκος του φρά­χτη που χωρί­ζει το Ισρα­ήλ από τον παλαι­στι­νια­κό θύλακα.

palaistinioi 1

Ο Παλαι­στί­νιος, ο οποί­ος πυρο­βο­λή­θη­κε στο στή­θος στο ανα­το­λι­κό τμή­μα της Λωρί­δας της Γάζας, δεν έχει ακό­μη ταυτοποιηθεί.

Ήταν ο ένα­τος και ο δέκα­τος Παλαι­στί­νιος που σκο­τώ­θη­καν στα βίαια επει­σό­δια που ξέσπα­σαν μετά την ανα­κοί­νω­ση της αμε­ρι­κα­νι­κής από­φα­σης στις 6 Δεκεμ­βρί­ου.

palestine8

Έξι Παλαι­στί­νιοι τραυ­μα­τί­στη­καν από πραγ­μα­τι­κές σφαί­ρες στη διάρ­κεια των συγκρού­σε­ων αυτών στις οποί­ες συμ­με­τεί­χαν εκα­το­ντά­δες άνθρω­ποι, εκτο­ξεύ­ο­ντας πέτρες προς την κατεύ­θυν­ση Ισραη­λι­νών στρα­τιω­τών από την άλλη πλευ­ρά του φρά­χτη σε δια­φο­ρε­τι­κά σημεία της περιο­χής, σύμ­φω­να με το υπουργείο.

palaistinioi 3

Οι στρα­τιώ­τες αντα­πέ­δω­σαν εκτο­ξεύ­ο­ντας καπνο­γό­να και πραγ­μα­τι­κές σφαί­ρες ή σφαί­ρες από καου­τσούκ, σύμ­φω­να με δημο­σιο­γρά­φους του Γαλ­λι­κού Πρακτορείου.

palestini6

Η Χαμάς, που διοι­κεί την απο­μο­νω­μέ­νη περιο­χή, είχε καλέ­σει εκ νέου σε μια «ημέ­ρα οργής» την τρί­τη από την 6η Δεκεμ­βρί­ου, μετά την προσευχή.

Εξάλ­λου, εκα­το­ντά­δες Παλαι­στί­νιοι συγκρού­στη­καν με τις ισραη­λι­νές δυνά­μεις εντός ή κοντά σε μεγά­λες πόλεις της κατε­χό­με­νης Δυτι­κής Όχθης.

Του­λά­χι­στον πέντε Παλαι­στί­νιοι τραυ­μα­τί­στη­καν από πραγ­μα­τι­κές σφαί­ρες, σύμ­φω­να με τον Ερυ­θρό Σταυ­ρό, που δήλω­σε επί­σης ότι περιέ­θαλ­ψε δεκά­δες ανθρώπους.

palestiniasn11

Στην Ιερου­σα­λήμ τα επει­σό­δια περιο­ρί­στη­καν σε συμπλο­κές στην Παλιά Πόλη που είχε τεθεί υπό ισχυ­ρή ισραη­λι­νή προ­στα­σία, μετά την προ­σευ­χή της Παρα­σκευ­ής στην οποία έλα­βαν μέρος δεκά­δες χιλιά­δες άνθρω­ποι στην πλα­τεία των Τεμενών.

palaistini3

palaistini4

palestini5

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο