Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παναθηναϊκός — Μπράγκα 0–1: «Έσβησε» το όνειρο για το Champions League – Συνεχίζει στο Europa League

Ο Πανα­θη­ναϊ­κός πάλε­ψε με όλες τις δυνά­μεις του, σπα­τά­λη­σε όλες τις μεγά­λες ευκαι­ρί­ες που δημιούρ­γη­σε, όμως η Μπρά­γκα ήταν εκεί­νη που βρή­κε… δίκτυα στη ρεβάνς των play off του Champions League με τον Μπρού­μα στο 84’ και με το τελι­κό 1–0 (και συνο­λι­κό σκορ 3–1), πήρε την πρό­κρι­ση στους ομί­λους της διορ­γά­νω­σης, με τους «πρά­σι­νους» να μετα­τί­θε­νται στους ομί­λους του Europa League.

Η Μπρά­γκα προ­σέγ­γι­σε πρώ­τη την περιο­χή του Πανα­θη­ναϊ­κού, όταν στο 3ο λεπτό ο Μπρού­μα γύρι­σε την μπά­λα προς τον Καρ­βά­λιο ο οποί­ος πλά­σα­ρε, αλλά η μπά­λα χτύ­πη­σε πάνω στον Ντζα­λό κι έφυ­γε άουτ. Στο 18’ ο Πανα­θη­ναϊ­κός έφτα­σε κοντά στο γκολ όταν από το χαμη­λό γύρι­σμα του Παλά­σιος, ο Ιωαν­νί­δης δεν βρή­κε για… εκα­το­στά την μπά­λα με προ­βο­λή για να σκο­ρά­ρει, ενώ στην εξέ­λι­ξη της φάσης το γύρι­σμα του Μαν­τσί­νι βρή­κε σε ετοι­μό­τη­τα τον Ματέ­ους που μπλόκαρε.

Στο 22’ σε φάση διαρ­κεί­ας μέσα στην περιο­χή της Μπρά­γκα, δύο φορές οι αμυ­ντι­κοί της πορ­το­γα­λι­κής ομά­δας έδιω­ξαν σωτή­ρια λίγο πριν τις εκτε­λέ­σεις των Μαν­τσί­νι και Ιωαν­νί­δη, ενώ στο 31’ από λάθος του Ρου­μπέν, ο Ντζα­λό έκλε­ψε την μπά­λα, την έδω­σε με τη μία στον Ρουίθ που πλά­σα­ρε, αλλά ο Μπρι­νιό­λι απέ­κρου­σε εντυ­πω­σια­κά με το αρι­στε­ρό πόδι.

Ο Πανα­θη­ναϊ­κός άρχι­σε να γίνε­ται πιο πιε­στι­κός μετά το 40’ και στο 45’ από κόρ­νερ του Βιλέ­να η μπά­λα κατέ­λη­ξε στον Βαγιαν­νί­δη που έπια­σε την κεφα­λιά, αλλά ο Ματέ­ους απέ­κρου­σε εντυ­πω­σια­κά εξ επαφής.

Στο 7ο λεπτό των καθυ­στε­ρή­σε­ων του πρώ­του ημι­χρό­νου, από προ­σπά­θεια του Ιωαν­νί­δη, ο Φόντε πάτη­σε το πόδι του Μαν­τσί­νι πριν εκτε­λέ­σει, όμως ο διαι­τη­τής Ορσά­το και ο VAR Βαλέ­ρι δεν έδει­ξαν την παράβαση.

Στο πρώ­το λεπτό του δευ­τέ­ρου ημι­χρό­νου, ο Ιωαν­νί­δης έφυ­γε κατά μέτω­πο προς την εστία της Μπρά­γκα, όμως καθυ­στέ­ρη­σε στην εκτέ­λε­σή του και τον πρό­λα­βαν οι αμυ­ντι­κοί της πορ­το­γα­λι­κής ομάδας.

Οι «πρά­σι­νοι» συνέ­χι­σαν να πιέ­ζουν και στο 54’ το εξαι­ρε­τι­κό τελεί­ω­μα του Παλά­σιος από πλά­για θέση, ανά­γκα­σε τον Ματέ­ους σε μία εντυ­πω­σια­κή επέμ­βα­ση στη γωνία του με τα ακροδάκτυλα.

Στο 68’ από γύρι­σμα του Μαν­τσί­νι, η μπά­λα έφτα­σε στον Χουάν­καρ, ο οποί­ος «άδεια­σε» τον αντί­πα­λό του, όμως το πλα­σέ του με το δεξί απο­κρού­στη­κε από τον Φόντε κι έφυ­γε κόρνερ.

Τα ρίσκα που άρχι­σε να παίρ­νει ο Πανα­θη­ναϊ­κός μέσα στο γήπε­δο, έδω­σαν χώρο στην Μπρά­γκα και σε μία πολύ γρή­γο­ρη αντε­πί­θε­ση των Πορ­το­γά­λων (από λάθος του Μάγκνου­σον), ο Μπρού­μα βρέ­θη­κε σε θέση βολής και σκό­ρα­ρε στο 84’ κάνο­ντας το 1–0 και «τελειώ­νο­ντας» το ματς και την πρόκριση.

Οι «πρά­σι­νοι» προ­σπά­θη­σαν μετά το γκολ των Πορ­το­γά­λων να ξανα­μπούν στο ματς όμως τη μία το πλα­σέ του Τζού­ρι­τσιτς στο 85’ και την άλλη η κεφα­λιά του Σέν­κε­φελντ στο 86’ «ξύρι­σαν» τα δοκά­ρια του Ματέ­ους, με τον Πανα­θη­ναϊ­κό να χάνει και τις τελευ­ταί­ες ελπί­δες του για ένα μικρό, αγω­νι­στι­κό «θαύ­μα».

Διαι­τη­τής: Ντα­νιέ­λε Ορσά­το (Ιτα­λία)

Κίτρι­νες: 65’ Αϊτορ, 74’ Χουάν­καρ — 6’ Νια­κα­τέ, 79’ Σερ­ντάρ, 84’ Μπρούμα

Απο­βο­λές: 90’+1’ Χουάν­καρ (δεύ­τε­ρη κίτρινη)

Οι συν­θέ­σεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιο­βά­νο­βιτς): Μπρι­νιό­λι, Βαγιαν­νί­δης, Γεντ­βάι (43’ λ.τρ. Σέν­κε­φελντ), Μάγκνου­σον, Χουάν­καρ, Ρου­μπέν (78’ Τσέ­ριν), Βιλέ­να, Παλά­σιος (61’ Αϊτόρ), Μπερ­νάρ (77’ Τζού­ρι­τσιτς), Μαν­τσί­νι, Ιωαν­νί­δης (62’ Σπόραρ).

ΜΠΡΑΓΚΑ (Αρτούρ Ζόρ­ζε): Ματέ­ους, Γκό­μες, Φόντε, Νια­κα­τέ (49’ λ.τρ. Σερ­ντάρ), Μαρίν, Καρ­βά­λιο, Α. Όρτα (64’ Σαλα­σάρ). Ρ. Όρτα, Ντζα­λό (65’ Πίζι), Μπρού­μα (87’ Ολι­βέι­ρα), Ρουίθ (87’ Μπανζά).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο