Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανελλήνιες εξετάσεις: Πρεμιέρα σήμερα με τα ΕΠΑΛ στα Νέα Ελληνικά

Το πρώ­το τους μάθη­μα για τις Πανελ­λα­δι­κές Εξε­τά­σεις δίνουν σήμε­ρα οι υπο­ψή­φιοι των Επαγ­γελ­μα­τι­κών Λυκεί­ων (ΕΠΑΛ). Εξε­τά­ζο­νται στα Νέα Ελλη­νι­κά, το οποίο είναι μάθη­μα Γενι­κής Παιδείας.

Αύριο, Παρα­σκευή 2 Ιου­νί­ου, θα «μπουν» στον στί­βο των Πανελ­λα­δι­κών και οι υπο­ψή­φιοι των ΓΕΛ, με την εξέ­τα­ση του μαθή­μα­τος της Νεο­ελ­λη­νι­κής Γλώσ­σας και Λογο­τε­χνί­ας (Γενι­κής Παιδείας).

Η φετι­νή έναρ­ξη των Πανελ­λα­δι­κών έρχε­ται μετά από δύο ημέ­ρες ταλαι­πω­ρί­ας για μία μερί­δα των απο­φοί­των των λυκεί­ων, οι οποί­οι δεν μπό­ρε­σαν να ολο­κλη­ρώ­σουν τη Δευ­τέ­ρα τις ενδο­σχο­λι­κές εξε­τά­σεις, όπως ήταν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νο, εξ αιτί­ας κυβερ­νο-επι­θέ­σε­ων στο σύστη­μα της Τρά­πε­ζας Θεμά­των και των μεγά­λων καθυ­στε­ρή­σε­ων που αυτές προ­κά­λε­σαν. Ωστό­σο, τα υπουρ­γεία Παι­δεί­ας και Ψηφια­κής Δια­κυ­βέρ­νη­σης έχουν δια­βε­βαιώ­σει, με κοι­νή ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σαν την περα­σμέ­νη Τρί­τη, ότι οι Πανελ­λα­δι­κές Εξε­τά­σεις θα διε­ξα­χθούν «κανο­νι­κά και με από­λυ­τη ασφά­λεια», επι­ση­μαί­νο­ντας ότι η πλατ­φόρ­μα του ΕΔΥΤΕ ‑που δέχθη­κε τις κακό­βου­λες επι­θέ­σεις- «είναι απο­λύ­τως δια­κρι­τή από το σύστη­μα μετά­δο­σης θεμά­των των Πανελ­λα­δι­κών Εξετάσεων».

Αρχή εξετάσεων και για τα γυμνάσια

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η σημε­ρι­νή ημέ­ρα, εκτός από ημέ­ρα έναρ­ξης των Πανελ­λα­δι­κών Εξε­τά­σε­ων για τους υπο­ψη­φί­ους των ΓΕΛ, είναι και η πρώ­τη μέρα εξε­τά­σε­ων για τους μαθη­τές και τις μαθή­τριες των γυμνα­σί­ων. Οι προ­α­γω­γι­κές και απο­λυ­τή­ριες εξε­τά­σεις των γυμνα­σί­ων θα διαρ­κέ­σουν μέχρι την 15η Ιουνίου.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο