Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανελλαδικές 2023: Εισαγγελική έρευνα για τον μαθητή που πιάστηκε με ακουστικό στο αφτί

Ποι­νι­κές ευθύ­νες για την περί­πτω­ση του υπο­ψη­φί­ου των φετι­νών πανελ­λα­δι­κών εξε­τά­σε­ων που πιά­στη­κε από επι­τη­ρη­τές να αντι­γρά­φει με ακου­στι­κό στο αφτί, ερευ­νά η Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών Θεσσαλονίκης.

Με βάση δημο­σιεύ­μα­τα, ο προϊ­στά­με­νος της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών Θεσ­σα­λο­νί­κης Δημή­τρης Σμυρ­νής έδω­σε εντο­λή να διε­ξα­χθεί προ­κα­ταρ­κτι­κή έρευ­να από την Αστυνομία.

Η έρευ­να κινεί­ται σε δύο επί­πε­δα: αφε­νός να δια­πι­στω­θεί εάν τελέ­στη­καν τα αδι­κή­μα­τα της από­πει­ρας υφαρ­πα­γής ψευ­δούς βεβαί­ω­σης ή της πλα­στο­γρα­φί­ας από τον δια­γω­νι­ζό­με­νο μαθη­τή και αφε­τέ­ρου να εντο­πι­στούν τυχόν συνερ­γοί του ώστε να απο­δο­θούν και σε αυτούς οι προ­βλε­πό­με­νες ποι­νι­κές ευθύνες.

Στο πλαί­σιο της έρευ­νας, ο εισαγ­γε­λέ­ας έδω­σε εντο­λή να ληφθούν κατα­θέ­σεις από τους καθη­γη­τές — επι­τη­ρη­τές, να κατα­σχε­θεί το ακου­στι­κό — «ψεί­ρα» και να εξε­τα­στεί το γρα­πτό του.

Σύμ­φω­να με τα δημο­σιεύ­μα­τα που επι­κα­λεί­ται ο εισαγ­γε­λέ­ας, ο δια­γω­νι­ζό­με­νος μαθη­τής έδι­νε πανελ­λή­νιες εξε­τά­σεις σε ιδιω­τι­κό σχο­λείο στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Επι­τη­ρη­τές άκου­σαν ένα βου­η­τό στην αίθου­σα και τότε ανα­κά­λυ­ψαν ότι είχε ακου­στι­κό στο αφτί. Το γρα­πτό του, όπως ανα­φέ­ρουν τα ίδια δημο­σιεύ­μα­τα, μηδενίστηκε.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο