Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παρίσι: Ακτιβίστριες Femen αλυσοδέθηκαν σε γέφυρα για να καταγγείλουν τις γυναικοκτονίες

Μέλη των Femen αλυ­σο­δέ­θη­καν σήμε­ρα, ανή­με­ρα της εορ­τής του Αγί­ου Βαλε­ντί­νου, στους στύ­λους φωτι­σμού της Γέφυ­ρας των Τεχνών στο Παρί­σι για να καταγ­γεί­λουν τις γυναι­κο­κτο­νί­ες, που όπως προ­σπα­θούν να δικαιο­λο­γή­σουν οι δρά­στες οφεί­λο­νται στην «αγά­πη» τους.

«Δεν σκο­τώ­νει κανείς ποτέ από αγά­πη», «για το καλύ­τε­ρο, όχι το χει­ρό­τε­ρο», «δεν σε αγα­πώ έως θανά­του», ήταν ορι­σμέ­να από τα συν­θή­μα­τα που είχαν γρά­ψει στο γυμνό στή­θος τους οι ακτι­βί­στριες, οι οποί­ες κρα­τού­σαν, επί­σης, καπνο­γό­να κόκ­κι­νου καπνού.

«Οι άνδρες συνε­χί­ζουν να χρη­σι­μο­ποιούν το πρό­σχη­μα της αγά­πης για να δικαιο­λο­γή­σουν την ενδο­οι­κο­γε­νεια­κή βία και τις γυναι­κο­κτο­νί­ες», δήλω­σε η Femen Ίνα Σεβ­τσέν­κο, καταγ­γέλ­λο­ντας το γεγο­νός ότι «οι γυναί­κες συνε­χί­ζουν να βρί­σκο­νται σε κατά­στα­ση ανα­σφά­λειας στις σχέ­σεις τους».

Φορώ­ντας στε­φά­νια από μαύ­ρα λου­λού­δια στο κεφά­λι τους, οι δια­δη­λώ­τριες κρα­τού­σαν μπα­λό­νια με το σχή­μα της καρ­διάς, σε κόκ­κι­νο και μαύ­ρο χρώ­μα, μπου­κέ­τα με κόκ­κι­να τρια­ντά­φυλ­λα και μαύ­ρα πλα­κάτ με συνθήματα.

«Ανα­πα­ρά­γου­με τα σύμ­βο­λα του Αγί­ου Βαλε­ντί­νου για να καταγ­γεί­λου­με αυτήν την πατριαρ­χι­κή και τοξι­κή αγά­πη» για τις γυναί­κες, είπε στο Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο η Σοφί Αντουάν.

«Τις βιά­ζουν από αγά­πη, τις χτυ­πούν από αγά­πη και σήμε­ρα ξεση­κω­νό­μα­στε ενα­ντί­ον αυτής της επι­βλα­βούς και κατα­στρο­φι­κής αγά­πης» σημείωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο