Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παραιτείται από την Ευρωβουλή η Σεμίνα Διγενή και θα είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές

Τις θερ­μές ευχα­ρι­στί­ες της προς τους 36.170 ψηφο­φό­ρους, οι οποί­οι στις πρό­σφα­τες ευρω­ε­κλο­γές την τίμη­σαν με την ψήφο τους και την ανέ­δει­ξαν δεύ­τε­ρη σε ψήφους στο ψηφο­δέλ­τιο του ΚΚΕ απευ­θύ­νει η Σεμί­να Διγενή.

Σε δήλω­σή της σημειώ­νει, πως, όπως είχε πει από τον περα­σμέ­νο Απρί­λη σε συνε­ντεύ­ξεις και ομι­λί­ες της, συμ­με­τεί­χε στο ψηφο­δέλ­τιο του ΚΚΕ για τις ευρω­ε­κλο­γές, «όχι τόσο για να εκλε­γώ, αλλά για­τί ήθε­λα να συνυ­πάρ­ξω και ν’ αγω­νι­στώ με τους έντι­μους, μ’ αυτούς που ποτέ δεν έκα­ναν πίσω, δεν είπαν ποτέ ψέμα­τα στο λαό. Μ’ αυτούς που, από την πρώ­τη στιγ­μή, είχαν το θάρ­ρος να ανα­δεί­ξουν τον ταξι­κό αντι­λαϊ­κό χαρα­κτή­ρα της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης».

Ταυ­τό­χρο­να, η κ. Διγε­νή ανα­φέ­ρει ότι «σήμε­ρα, μπρο­στά στις σοβα­ρές εξε­λί­ξεις με την προ­κή­ρυ­ξη των βου­λευ­τι­κών εκλο­γών από την κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, συνε­χί­ζο­ντας τη συμπό­ρευ­σή μου με το ΚΚΕ και θεω­ρώ­ντας ότι η μάχη της 7ης Ιού­λη είναι πιο κρί­σι­μη από τις ευρω­ε­κλο­γές, επι­λέ­γω να παραι­τη­θώ από ευρω­βου­λευ­τής και να συνε­χί­σω αυτόν τον αγώ­να ως υπο­ψή­φια βου­λευ­τής στην Α΄ Πει­ραιά. Τη θέση μου στην Ευρω­βου­λή την παρα­δί­δω στον Λευ­τέ­ρη Νικο­λά­ου-Αλα­βά­νο, ο οποί­ος θα αντα­πο­κρι­θεί επά­ξια στις απαι­τή­σεις της Ευρω­βου­λής».

«Τη δύνα­μη που μου δίνει αυτή η νίκη θέλω να την κατα­θέ­σω, να την επεν­δύ­σω σε κάθε δύσκο­λη μάχη που έχου­με μπρο­στά μας. Στη μάχη των βου­λευ­τι­κών εκλο­γών σας θέλου­με όλους και όλες δίπλα μας, δίπλα στο ΚΚΕ, για να ενι­σχύ­σου­με όλοι τη δύνα­μή μας την επό­με­νη μέρα» κατα­λή­γει η Σεμί­να Διγενή

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο