Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πατέρας Αντώνιος: Απολογείται σήμερα ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου

Τη δική του εκδο­χή σε όσα σοβα­ρό­τα­τα κατήγ­γει­λαν σε βάρος του δύο φιλο­ξε­νού­με­νοι σε δομές της Κιβω­τού του Κόσμου ανα­πτύσ­σει, από νωρίς το πρωί, ενώ­πιον της 22ης τακτι­κής ανα­κρί­τριας, ο πατέ­ρας Αντώ­νιος, ο οποί­ος κατη­γο­ρεί­ται για κακουρ­γη­μα­τι­κού βαθ­μού ασέλ­γεια σε βάρος των δύο νεα­ρών αγοριών.

Ο ιδρυ­τής του Μη Κερ­δο­σκο­πι­κού Οργα­νι­σμού βρέ­θη­κε στο επί­κε­ντρο μεγά­λης ποι­νι­κής έρευ­νας που διε­νήρ­γη­σε επί σει­ρά μηνών η Εισαγ­γε­λία Ανη­λί­κων μετά από σοβα­ρό­τα­τες καταγ­γε­λί­ες για κακο­ποι­η­τι­κές συμπε­ρι­φο­ρές, καθώς και για περι­πτώ­σεις σεξουα­λι­κών πρά­ξε­ων σε βάρος τρο­φί­μων. Κατά την τελι­κή φάση της έρευ­νας, ο πατέ­ρας Αντώ­νιος κλή­θη­κε να δώσει εξη­γή­σεις ως ύπο­πτος για την κατη­γο­ρία της κατά­χρη­σης ανη­λί­κων σε ασέλ­γεια, την οποία αρνή­θη­κε με υπό­μνη­μα που είχε παρα­δώ­σει μετά τις καταγ­γε­λί­ες σε βάρος του από τους δύο τρόφιμους.

Οι εξη­γή­σεις του, ωστό­σο, δεν κρί­θη­καν επαρ­κείς και έτσι η έρευ­να περα­τώ­θη­κε με την άσκη­ση ποι­νι­κής δίω­ξης σε βάρος του για την κακουρ­γη­μα­τι­κή κατη­γο­ρία της κατά­χρη­σης ανη­λί­κων σε ασέλ­γεια κατά συρ­ροή και κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση, που σήμε­ρα τον έφε­ρε ενώ­πιον της ανακρίτριας.

Σύμ­φω­να με τη δικο­γρα­φία, ο χρό­νος τέλε­σης των πρά­ξε­ων που απο­δί­δο­νται στον κατη­γο­ρού­με­νο είναι από τον Σεπτέμ­βριο του 2020 έως τον Ιανουά­ριο του 2022 και αφο­ρά τις περι­πτώ­σεις ενός 19χρονου σήμε­ρα πρώ­ην φιλο­ξε­νού­με­νου σε σπί­τι της Κιβω­τού στην επαρ­χία και ενός 15χρονου σήμε­ρα αγο­ριού, οι οποί­οι κατήγ­γει­λαν τον πατέ­ρα Αντώ­νιο στις Αρχές για περι­στα­τι­κά με σεξουα­λι­κές πρά­ξεις σε βάρος τους.

Ο ιδρυ­τής της Κιβω­τού αρνεί­ται όσα του απο­δί­δο­νται, ενώ στο υπό­μνη­μα που είχε παρα­δώ­σει όταν κλή­θη­κε ως ύπο­πτος ανέ­φε­ρε πως η υπό­θε­ση εξυ­πη­ρε­τεί άλλες σκο­πι­μό­τη­τες και έκα­νε λόγο για «κραυ­γα­λέ­ες ανα­λή­θειες, φήμες, δια­δό­σεις, ψευ­δή και κατα­σκευα­σμέ­να δημο­σιεύ­μα­τα, με τη σύμπρα­ξη καλο­θε­λη­τών, που επο­φθαλ­μιούν το έργο της Κιβωτού».

Σε βάρος του ιερω­μέ­νου και επτά υπαλ­λή­λων της Κιβω­τού, τρεις από χώρους στην Αθή­να, δύο από τον Βόλο και δύο από την Χίο, έχει ασκη­θεί ποι­νι­κή δίω­ξη για πλημ­με­λή­μα­τα που αφο­ρούν κακο­ποι­η­τι­κές συμπε­ρι­φο­ρές σε βάρος παι­διών, για τις οποί­ες ηθι­κός αυτουρ­γός θεω­ρεί­ται ο πατέ­ρας Αντώ­νιος. Οι κατη­γο­ρί­ες ανά περί­πτω­ση αφο­ρούν τα αδι­κή­μα­τα της βαριάς σωμα­τι­κής βλά­βης ανη­λί­κων κατά συρ­ροή, της επι­κίν­δυ­νης σωμα­τι­κής βλά­βης ανη­λί­κων κατά συρ­ροή, της απλής σωμα­τι­κής βλά­βης κατά συρ­ροή, της απει­λής σε βάρος ανη­λί­κων κατά συρ­ροή, της έκθε­ση ανη­λί­κων σε κίν­δυ­νο κατά συρ­ροή και της συνέρ­γειας σε απλή σωμα­τι­κή βλά­βη κατά συρ­ροή. Ο χρό­νος τέλε­σης των πρά­ξε­ων, κατά τη δικο­γρα­φία, αφο­ρά το διά­στη­μα από τον Απρί­λιο του 2018 έως τον Αύγου­στο του 2022.

Η υπό­θε­ση θα προσ­διο­ρι­στεί, το επό­με­νο διά­στη­μα, να εκδι­κα­στεί ενώ­πιον του Τρι­με­λούς Πλημμελειοδικείου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο