Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χαλκιδική: Γυρίζει στο σπίτι του ο 81χρονος ανάπηρος συνταξιούχος

Με προ­σω­ρι­νή δια­τα­γή του δικα­στη­ρί­ου όπου είχε προ­σφύ­γει με ασφα­λι­στι­κά μέτρα, επι­στρέ­φει στο σπί­τι του ο Θεό­φι­λος Τζο­χου­νί­δης, ο 81χρονος ανά­πη­ρος συντα­ξιού­χος από τα Φλο­γη­τά Χαλκιδικής.

Επει­τα από έναν διαρ­κή και μαχη­τι­κό αγώ­να, με τον λαό της περιο­χής στο πλευ­ρό του αλλά και με τη δικα­στι­κή μάχη που εξε­λίσ­σε­ται παράλ­λη­λα, ο συντα­ξιού­χος που πλει­στη­ριά­στη­κε το σπί­τι του και τον πέτα­ξαν έξω οι νέοι ιδιο­κτή­τες, φαί­νε­ται να δικαιώ­νε­ται. Ο ίδιος δεν εγκα­τέ­λει­ψε τον αγώ­να και εδώ και δύο μήνες παρα­μέ­νει στην αυλή του σπι­τιού του, έχο­ντας τη συμπα­ρά­στα­ση όλου του χωριού αλλά και των φορέ­ων της περιο­χής, που στέ­κο­νται ασπί­δα προ­στα­σί­ας σε κάθε προ­σπά­θεια απο­μά­κρυν­σής του.

Χτες στο Πρω­το­δι­κείο Πολυ­γύ­ρου εκδι­κά­στη­κε η δεύ­τε­ρη ανα­κο­πή κατά του fund που έβγα­λε σε πλει­στη­ρια­σμό το σπί­τι του 81χρονου, ο οποί­ος ήταν εγγυ­η­τής σε δάνειο του γιου του το οποίο ο ίδιος αδυ­να­τού­σε να αποπληρώσει.

Η αρχι­κή δια­τα­γή πλη­ρω­μής καθί­στα­ται ανε­νερ­γή και συνε­πώς άκυ­ρη όλη η δια­δι­κα­σία του πλει­στη­ρια­σμού και πλέ­ον ο 81χρονος μπο­ρεί να μπει στο σπί­τι του.

Tη Δευ­τέ­ρα 3 Ιου­λί­ου ανα­μέ­νε­ται να γίνει νέο δικα­στή­ριο και ο λαός της περιο­χής ετοι­μά­ζε­ται να δώσει και πάλι μαχη­τι­κά το «παρών» στο πλευ­ρό του, απαι­τώ­ντας ορι­στι­κή και τελε­σί­δι­κη ακύ­ρω­ση του πλειστηριασμού.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο